Ręczne ułożenie listy E2 VTI


Autor tematu
miton55
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 10
Rejestracja: 07 lut 2012, 18:23

Ręczne ułożenie listy E2 VTI

Post autor: miton55 » 24 sie 2016, 13:21

Witam,
chcę ułożyć ręcznie swoją listę kanałów i mam problem i kilka pytań:
1.przesuwając kanał np. TVN z pozycji 43 na 4 nadal przy kanele jego liczba porządkowa z przodu jest 43, a kanał jest na trzeciej pozycji, jak to zmienić.
Czy z pilota mogę utworzyć nowy bukiet (zrobić swoją nazwę) tak żeby kanały szły od jedynki w górę i liczba (numer kanału) był taki jaka jest jego pozycja

Awatar użytkownika

tomek6680
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 4573
Rejestracja: 04 lut 2010, 23:19
Has thanked: 17 times
Been thanked: 29 times
Płeć:
Poland

Post autor: tomek6680 » 24 sie 2016, 19:46

Może na "początek" ułóż kanały w Webif. Wpisz w przeglądarkę IP tunera ,następnie na "dole" w "Dodatki" jest Edycja bukietów . Możesz poprzestawiać tam pozycje danych kanałów .
Pro publico bono


Autor tematu
miton55
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 10
Rejestracja: 07 lut 2012, 18:23

Post autor: miton55 » 24 sie 2016, 19:58

Na razie jestem na etapie układania kanalów, jeszcze nie połączyłem tunera z WIFI bo nie wiem jak to zrobić.

Awatar użytkownika

tomek6680
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 4573
Rejestracja: 04 lut 2010, 23:19
Has thanked: 17 times
Been thanked: 29 times
Płeć:
Poland

Post autor: tomek6680 » 24 sie 2016, 20:06

Jaki Ty masz tuner ? W necie jak i na forum ,jest sporo list E2. Nie masz połączenie z tunerem po LAN ?
Ostatnio zmieniony 24 sie 2016, 20:41 przez tomek6680, łącznie zmieniany 1 raz.
Pro publico bono

Awatar użytkownika

ddll
..::Moderator::..
..::Moderator::..
Posty: 1787
Rejestracja: 03 paź 2009, 12:58
Has thanked: 1 time
Been thanked: 8 times
Poland

Post autor: ddll » 24 sie 2016, 20:27

tomek6680 pisze:Jaki Tu masz tuner ? W necie jak i na forum ,jest sporo list E2. Nie masz połączenie z tunerem po LAN ?
To w tych cudach nie można nic samemu?


Autor tematu
miton55
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 10
Rejestracja: 07 lut 2012, 18:23

Post autor: miton55 » 24 sie 2016, 20:28

VU+ SOLO 4K ULTRA HD, ja muszę mieć listę poukładaną pod siebie, więc układam ręcznie.
Jak połączyć tuner z siecią WIFI?

Awatar użytkownika

tomek6680
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 4573
Rejestracja: 04 lut 2010, 23:19
Has thanked: 17 times
Been thanked: 29 times
Płeć:
Poland

Post autor: tomek6680 » 24 sie 2016, 20:48

VU+ Solo4K ma już wbudowaną kartę wi-fi ,w konfiguracji sieci wybierz WLAN ,zamiast LAN .
Pro publico bono


Autor tematu
miton55
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 10
Rejestracja: 07 lut 2012, 18:23

Post autor: miton55 » 24 sie 2016, 20:59

zrobiłem ręczny skan nieba, na razie tylko HB, gdzie te kanały wylądowaly? nie mogę ich znaleźć
Jak ustawić funkcje i co wykonują:
-skanowanie sieci
-czyść przed skanowaniem

Awatar użytkownika

tomek6680
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 4573
Rejestracja: 04 lut 2010, 23:19
Has thanked: 17 times
Been thanked: 29 times
Płeć:
Poland

Post autor: tomek6680 » 24 sie 2016, 21:19

@miton55
Bardzo nie wielu ludzi robi własną listę kanałów ,na tunerach z E2 :giggle: ,większość wgrywa "gotowe" listy np. od JAKITAKI
-skanowanie sieci => powinno wykryć Twoją sieć wi-fi
-czyść przed skanowaniem => wyczyści liste kanałów .
Pro publico bono


Autor tematu
miton55
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 10
Rejestracja: 07 lut 2012, 18:23

Post autor: miton55 » 24 sie 2016, 22:12

zostało dodać muzykę i sport z innych satelit + kilka kanałów + reszta śmieci rzadko oglądanych (niemieckie, włoskie itp.) i gotowe, kanaly tak poukładane mam od 20 lat (jeszcze na 1330)
Jak włączę czyść przed skanowaniem nie usunie mi kanałów z mojej listy? 3 godziny mi to zajęło. toast

i gdzie te kanały są bo skanowałem HB i ich nie mogę znaleźć :hmm:

Awatar użytkownika

ddll
..::Moderator::..
..::Moderator::..
Posty: 1787
Rejestracja: 03 paź 2009, 12:58
Has thanked: 1 time
Been thanked: 8 times
Poland

Post autor: ddll » 24 sie 2016, 22:13

tomek6680 pisze:@miton55
Bardzo nie wielu ludzi robi własną listę kanałów ,na tunerach z E2 :giggle: ,większość wgrywa "gotowe" listy np. od JAKITAKI
-skanowanie sieci => powinno wykryć Twoją sieć wi-fi
-czyść przed skanowaniem => wyczyści liste kanałów .
Czyli jest tak jak piszę o E2- proszę czekać trwa uruchamianie.
To tak jak mając gotówkę bez karty nie zapłacisz.
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez ddll, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika

tomek6680
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 4573
Rejestracja: 04 lut 2010, 23:19
Has thanked: 17 times
Been thanked: 29 times
Płeć:
Poland

Post autor: tomek6680 » 24 sie 2016, 23:45

@miton55
Masz w bukietach "last scanned " ?
Pro publico bono


Autor tematu
miton55
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 10
Rejestracja: 07 lut 2012, 18:23

Post autor: miton55 » 26 sie 2016, 17:06

dzięki
Ostatnio zmieniony 26 sie 2016, 17:18 przez miton55, łącznie zmieniany 1 raz.


Autor tematu
miton55
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 10
Rejestracja: 07 lut 2012, 18:23

Post autor: miton55 » 26 sie 2016, 21:57

Myślałem że z resztą już sobie poradzę sam, niestety. Diseqc nie działa,
Ustawiłem:
Tuner A
Tryb Kon Prosty
Metoda Diseqc ABCD
Port A 4.8E
Port B 13E
Port C 19.2 E
Port D 28.2

Napięcie 22 TAK
Wyślij Diseqc tylko podczas zmiany NIe

Hotbird swieci reszta nie, co zrobiłem źle?

Awatar użytkownika

Fotodetektor
..::Moderator::..
..::Moderator::..
Posty: 568
Rejestracja: 06 lis 2012, 16:08
Lokalizacja: JO81HI
Kontakt:

Post autor: Fotodetektor » 27 sie 2016, 13:13

Zainstaluj Plugin do aktualizacji listy kanałów dla tunerów z E2
VU+ ULTIMO 4K BH
VU+ SOLO 2 BH
Mabo 150, Diora 90
Televes Q90AL

ODPOWIEDZ

Wróć do „Dział dla początkujących”