Step by Step ariva 153


Autor tematu
luk_asz01
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 31
Rejestracja: 14 cze 2016, 20:03

Post autor: luk_asz01 » 17 lip 2016, 13:51

Znalazł się winny zamieszania.
Antywirus bardzo agresywnie działał na cala paczkę plików,
key_editor exe wg. antywirusa to Malware.
no ale jakby nie było już wszystko ogarnięte.

plik z softem na usb.
przy okazji wygenerowałem klucze z key_editor

mam takie pytanie czy powinienem mieć dwa " unknow" jak w zaliczonym print-screen z pliku redme czy jak?
jako noob chce się upewnić. u mnie podczas zapisywania jako był tylko jeden "unknow"
Po co w tym readme jest podkreślone na czerwono podwójnie "unknow" ?

Awatar użytkownika

JAKITAKI
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 19906
Rejestracja: 14 lip 2007, 18:57
Has thanked: 11 times
Been thanked: 25 times
Poland

Post autor: JAKITAKI » 17 lip 2016, 15:55

luk_asz01 pisze:Znalazł się winny zamieszania.
Antywirus bardzo agresywnie działał na cala paczkę plików,
key_editor exe wg. antywirusa to Malware.
no ale jakby nie było już wszystko ogarnięte.

plik z softem na usb.
przy okazji wygenerowałem klucze z key_editor

mam takie pytanie czy powinienem mieć dwa " unknow" jak w zaliczonym print-screen z pliku redme czy jak?
jako noob chce się upewnić. u mnie podczas zapisywania jako był tylko jeden "unknow"
Po co w tym readme jest podkreślone na czerwono podwójnie "unknow" ?
może być ich nawet więcej :lol:

jak ktoś dodaje klucze na systemy kodowania , na które edytor nie był przygotowany 8-)
Lepszy JAKITAKI jak NIJAKI


Autor tematu
luk_asz01
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 31
Rejestracja: 14 cze 2016, 20:03

Post autor: luk_asz01 » 17 lip 2016, 17:02

A co z tym unknown?
Jak źle wgram klucze uwale coś co będzie wymagało podłącze pod komputer?
Czy akurat klucze można wgrać parę razy

Awatar użytkownika

JAKITAKI
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 19906
Rejestracja: 14 lip 2007, 18:57
Has thanked: 11 times
Been thanked: 25 times
Poland

Post autor: JAKITAKI » 17 lip 2016, 17:19

luk_asz01 pisze:A co z tym unknown?
Jak źle wgram klucze uwale coś co będzie wymagało podłącze pod komputer?
Czy akurat klucze można wgrać parę razy
napisałem ci wyżej

tych nieznanych kluczy może być nawet kilka , bez znaczenia

wgraj , nic nie uwalisz 8-)
Lepszy JAKITAKI jak NIJAKI


Autor tematu
luk_asz01
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 31
Rejestracja: 14 cze 2016, 20:03

Post autor: luk_asz01 » 17 lip 2016, 18:13

Dzięki.
Juz mam 77% w skanowania hotbirda.

Teraz ostatnia rzecz.
I pytanie do JAKITAKI ta lista twoja kanałów. To jak ona działa?
Czy trzeba wrzucić soft i klucze? A na koniec lista sama już będzie zaktualizowana?
Jeśli tak to czemu nie zareklamowano mi na początku twojego produktu?

Czy jest tu na forum twoja lista kanałów bez softu itp.

Pozdro

Awatar użytkownika

JAKITAKI
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 19906
Rejestracja: 14 lip 2007, 18:57
Has thanked: 11 times
Been thanked: 25 times
Poland

Post autor: JAKITAKI » 17 lip 2016, 20:42

luk_asz01 pisze:Dzięki.
Juz mam 77% w skanowania hotbirda.

Teraz ostatnia rzecz.
I pytanie do JAKITAKI ta lista twoja kanałów. To jak ona działa?
Czy trzeba wrzucić soft i klucze? A na koniec lista sama już będzie zaktualizowana?
Jeśli tak to czemu nie zareklamowano mi na początku twojego produktu?

Czy jest tu na forum twoja lista kanałów bez softu itp.

Pozdro
ja umieszczam na forum listy scalone z softem

czyli masz do wyboru dwa rodzaje aktualizacji :::

1. Lista z softem -> wgrywasz jako allcode+bootloader
2. Samą listę -> wgrywasz jako userdb
Lepszy JAKITAKI jak NIJAKI


Autor tematu
luk_asz01
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 31
Rejestracja: 14 cze 2016, 20:03

Post autor: luk_asz01 » 17 lip 2016, 21:31

Czyli jak bo nie rozumiem.
Mogę wgrać twoja listę bez zintegrowanego softu?
Jeśli tak to jak? Bo w paczce z listą kanałów nie ma pliku z kanałami.
Pozdro

Awatar użytkownika

JAKITAKI
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 19906
Rejestracja: 14 lip 2007, 18:57
Has thanked: 11 times
Been thanked: 25 times
Poland

Post autor: JAKITAKI » 17 lip 2016, 22:05

luk_asz01 pisze:Czyli jak bo nie rozumiem.
Mogę wgrać twoja listę bez zintegrowanego softu?
Jeśli tak to jak? Bo w paczce z listą kanałów nie ma pliku z kanałami.
Pozdro
- kopiujesz na pena moją listę z softem

- wybierasz aktualizację jako userdb

wtedy ,zaktualizuje ci się sama lista bez softu geek
Lepszy JAKITAKI jak NIJAKI


Autor tematu
luk_asz01
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 31
Rejestracja: 14 cze 2016, 20:03

Post autor: luk_asz01 » 17 lip 2016, 23:35

Witam.
Wsio działa. Z tym ze trochę denerwuje mnie lista kanałów z astry.
Znalazłem listę taka jak mi odpowiada. Kanały tylko z hotbird, tylko polskie i do tego posortowane wg.platworm.
Teraz - lista z tego pliku jest zawarta w sofcie z tym że soft ten jest starszy niż mam wgrany.
Czy mogę wgrać listę że starszego zintegrowanego softu?

Awatar użytkownika

JAKITAKI
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 19906
Rejestracja: 14 lip 2007, 18:57
Has thanked: 11 times
Been thanked: 25 times
Poland

Post autor: JAKITAKI » 17 lip 2016, 23:38

luk_asz01 pisze:Witam.
Wsio działa. Z tym ze trochę denerwuje mnie lista kanałów z astry.
Znalazłem listę taka jak mi odpowiada. Kanały tylko z hotbird, tylko polskie i do tego posortowane wg.platworm.
Teraz - lista z tego pliku jest zawarta w sofcie z tym że soft ten jest starszy niż mam wgrany.
Czy mogę wgrać listę że starszego zintegrowanego softu?
możesz , tylko skoro soft stary ,to i lista będzie stara , no i możesz niemieć wszystkich kanałów
Lepszy JAKITAKI jak NIJAKI


Autor tematu
luk_asz01
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 31
Rejestracja: 14 cze 2016, 20:03

Post autor: luk_asz01 » 17 lip 2016, 23:44

Dziękuję serdecznie za poświęcony mi czas.
Proszę zamknąć temat.
By już tu śmieci nie było.
Pozdro

ODPOWIEDZ

Wróć do „Dział dla początkujących”