Step by Step ariva 153


Autor tematu
luk_asz01
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 31
Rejestracja: 14 cze 2016, 20:03

Step by Step ariva 153

Post autor: luk_asz01 » 14 lip 2016, 22:49

Witam.
Dziś doszedł do mnie zamówiony tuner ariva 153.
Chciałbym zastąpić nim mój starszy tuner ariva 220 combo.
Chciałbym sam wrzucić potrzebny soft do odbierania telewizji shar..
Do dyspozycji mam pamięć zewnątrzna USB , tuner i wszelkie dane które trzeba wklepac do tunera.
Trochę poczytałem i mam pytanie.
Czy ten soft ma wszystko co potrzebuje by być dalej odbiorcą?
ariva 153 combo
Po potwierdzeniu lub zaprzeczeniu tego software przejdę do dalszych zapytań.
Z góry dziękuję za poświęcony mi czas.

Awatar użytkownika

tomek6680
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 4616
Rejestracja: 04 lut 2010, 23:19
Has thanked: 17 times
Been thanked: 32 times
Płeć:
Poland

Post autor: tomek6680 » 14 lip 2016, 22:53

To jest najnowszy soft patch do A153 combo
A153Combo_20160601_1.30B8_patch.zip
wersja z emu i sharingiem (build by darksidedvb ciemna strona mocy )

http://www.satedu.cba.pl/index.php?acti ... va253combo&
Pro publico bono


Autor tematu
luk_asz01
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 31
Rejestracja: 14 cze 2016, 20:03

Post autor: luk_asz01 » 14 lip 2016, 23:14

Czy jakoś specjalnie wgrywa się ten soft. Czy standardowo jak przy update fabrycznego?

Awatar użytkownika

tomek6680
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 4616
Rejestracja: 04 lut 2010, 23:19
Has thanked: 17 times
Been thanked: 32 times
Płeć:
Poland

Post autor: tomek6680 » 14 lip 2016, 23:34

Wgrywa się jak soft fabryczny z USB .
Pro publico bono


Autor tematu
luk_asz01
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 31
Rejestracja: 14 cze 2016, 20:03

Post autor: luk_asz01 » 15 lip 2016, 23:34

czy jako odbiorca musze instalowac lub interesowac sie czyms innym poza wgraniem
A153Combo_20160601_V1.30B8_patch.abs ?
czy ten key_editor mnie dotyczy?

Awatar użytkownika

JAKITAKI
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 19474
Rejestracja: 14 lip 2007, 18:57
Has thanked: 12 times
Been thanked: 24 times
Poland

Post autor: JAKITAKI » 16 lip 2016, 10:41

luk_asz01 pisze:czy jako odbiorca musze instalowac lub interesowac sie czyms innym poza wgraniem
A153Combo_20160601_V1.30B8_patch.abs ?
czy ten key_editor mnie dotyczy?
wszystko zależy od tego w jaki sposób i jakie kanały/pakiety chcesz oglądać

- jeżeli ma tuner tylko po to aby oglądać dostępne na satelicie kanały bez karty nadawcy
..... to wystaczy ci ,że będziesz aktualizować co jakiś czas listę kanałów

- jeżeli będziesz korzystał z tunera przy pomocy karty operatora

.... to oczywiście ,aktualizacja listy kanałów i ewentualna zmiana oprogramowania po poprawkach


- jeżeli tuner ma być wykorzystany do sharingu + emu

.... to oczywiście tak jak wyżej, aktualizacja list kanałów , aktualizacja kluczy,
aktualizacja softu_patch
Lepszy JAKITAKI jak NIJAKI


Autor tematu
luk_asz01
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 31
Rejestracja: 14 cze 2016, 20:03

Post autor: luk_asz01 » 16 lip 2016, 11:08

1. Jeśli mowa tylko o programach fta to napewno nie
2. Tez nie
3. Tak będę klientem sharingu

Co to jest emu? Jak to działa?

Awatar użytkownika

JAKITAKI
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 19474
Rejestracja: 14 lip 2007, 18:57
Has thanked: 12 times
Been thanked: 24 times
Poland

Post autor: JAKITAKI » 16 lip 2016, 11:27

luk_asz01 pisze:1. Jeśli mowa tylko o programach fta to napewno nie
2. Tez nie
3. Tak będę klientem sharingu

Co to jest emu? Jak to działa?
w tym przypadku chodzi o klucze

w najprostszy sposób to ujmując :

- jest to przesłanie uprawnień do oglądania danego kanału , bez konieczności użycia karty
- klucze to ciąg liczb zapisany w danej postaci i z odpowiednim rozszerzeniem , tolerowany przez konkretny tuner
- klucze działają w określonym czasie, może to być klika godz. a może być i kilka lat.

jeżeli chodzi o popularne sat 13-19 to z kluczy możemy ogladać resztki pakietu SRG

można troszkę kanałów oglądać ,które są kodowane w Biss i PoverVU ,ale to już na dużo odleglejszych satelitach
Lepszy JAKITAKI jak NIJAKI


Autor tematu
luk_asz01
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 31
Rejestracja: 14 cze 2016, 20:03

Post autor: luk_asz01 » 16 lip 2016, 12:04

A co z astra w UK?

Czy jest możliwość wgrania ich dodatkowo?
Czy albo jedne albo drugie?

Awatar użytkownika

JAKITAKI
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 19474
Rejestracja: 14 lip 2007, 18:57
Has thanked: 12 times
Been thanked: 24 times
Poland

Post autor: JAKITAKI » 16 lip 2016, 13:02

luk_asz01 pisze:A co z astra w UK?

Czy jest możliwość wgrania ich dodatkowo?
Czy albo jedne albo drugie?
listę kanałów możesz sobie zrobic jaką chcesz

tzn. na tyle satelit ile chcesz

ograniczać cię tylko może pojemność tunera , i zła pozycja orbitalna ,która uniemożliwia odbiór niektórych satelit
Lepszy JAKITAKI jak NIJAKI


Autor tematu
luk_asz01
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 31
Rejestracja: 14 cze 2016, 20:03

Post autor: luk_asz01 » 16 lip 2016, 15:03

Zapomniałem dodać że chodzi mi o klucze a nie o listę kanałów.

Awatar użytkownika

JAKITAKI
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 19474
Rejestracja: 14 lip 2007, 18:57
Has thanked: 12 times
Been thanked: 24 times
Poland

Post autor: JAKITAKI » 16 lip 2016, 17:50

luk_asz01 pisze:Zapomniałem dodać że chodzi mi o klucze a nie o listę kanałów.
na Astrze 28.2

wszystko co możliwe jest niekodowane , pozostałe kanały karta lub sharing.

Nie ma kluczy co by działały na 28.2E
Lepszy JAKITAKI jak NIJAKI


Autor tematu
luk_asz01
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 31
Rejestracja: 14 cze 2016, 20:03

Post autor: luk_asz01 » 16 lip 2016, 22:14

podczas kopiowania / przenoszenia pliku na usb
kontynuowac ?
Ostatnio zmieniony 16 lip 2016, 22:17 przez luk_asz01, łącznie zmieniany 4 razy.

Awatar użytkownika

ddll
..::Moderator::..
..::Moderator::..
Posty: 1826
Rejestracja: 03 paź 2009, 12:58
Has thanked: 1 time
Been thanked: 8 times
Poland

Post autor: ddll » 17 lip 2016, 10:16

Jakieś to masz dziwne. Plik do kopiowania ma mieć 8 192kB. ABS
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez ddll, łącznie zmieniany 2 razy.


Autor tematu
luk_asz01
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 31
Rejestracja: 14 cze 2016, 20:03

Post autor: luk_asz01 » 17 lip 2016, 11:01

Dzięki.
Pierwszy raz widzę taki komunikat.
Wyłącze antywirusa i ponownie próbę.
Wiem że key editor exe też został usunięty. Został wykryty jako zagrożenie.
Wyłącze antywirusa i dam znać.
Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Dział dla początkujących”