Jaki kupić tuner sat_pytania_propzycje
-
- ... Administrator ...
- Has thanked: 38 times
- Been thanked: 100 times
bastjan17 pisze:Witam
Mam pytanko dot.tunera.Jaki kupić do kwoty 300,- z wifi na linuksie który umożliwi mi edukacje z sharingiem. Zatrzymałem sie na fergusonach AF i kabelkach RS232 :)
z góry dziekuję za pomoc i pozdrawiam
bastjan17
na linuxie do 300zł ? takiego nie znajdziesz , no chyba że uda ci się kupić Arivę A@Link , obecnie jest możliwość zaaplikowania jej enigmy 2
- jeżeli potrzebujesz tunera do sharingu ,po wifi , to poczytaj wcześniejsze posty dotyczące np. tunera Cryptobox
Lepszy JAKITAKI jak NIJAKI
-
- ..::Moderator::..
- Kontakt:
-
- Been thanked: 17 times
-
- Been thanked: 17 times
-
- ..:: Użytkownik ::..
Ferguson
Cześć, dziękuję z góry.
Otóż, po 12 latach wysłużonej pracy, śmierć z przegrzania poniósł dzisiaj mój F7318.
W związku z tym, postanowiłem niejako wydłużyć umowę z firmą Ferguson i zainwestować w któryś z nowych modeli tego producenta.
Chociaż, w temacie powyższego mam swoje małe sukcesy, kompletnie nie znam się na nowych rozwiązaniach. Dlatego potrzebuję dość jasnej porady, jaki model jutro kupić i co właściwie jest mi potrzebne.
Przechodząc z sd na hd, potrzebuję informacji, jaki to "rodzaj" hd miałby być. Na pewno, do komunikacji z komputerem niezbędny jest mi RS232. Chciałbym nadal korzystać z HDVB, modyfikować listy Darhoolem, chyba, że istnieją nowsze narzędzia do tego.
Ponieważ jestem stary i zniedołężniały, a także trochę niegramotny, trzeba mnie wskazać oprogramowanie testowe (chociaż z tym akurat bym sobie poradził) i niejako nakreślić sposób i narzędzia do jego wgrywania czy też aktualizacji, postępowania z patchami, zagrożeń związanych z codziennym użytkowaniem itp., itd.
Proszę o kilka słów i dziękuję tym razem z dołu. super2
Tylko satelita, czytnik kart niekoniecznie, wymiary jak najmniejsze.
Otóż, po 12 latach wysłużonej pracy, śmierć z przegrzania poniósł dzisiaj mój F7318.
W związku z tym, postanowiłem niejako wydłużyć umowę z firmą Ferguson i zainwestować w któryś z nowych modeli tego producenta.
Chociaż, w temacie powyższego mam swoje małe sukcesy, kompletnie nie znam się na nowych rozwiązaniach. Dlatego potrzebuję dość jasnej porady, jaki model jutro kupić i co właściwie jest mi potrzebne.
Przechodząc z sd na hd, potrzebuję informacji, jaki to "rodzaj" hd miałby być. Na pewno, do komunikacji z komputerem niezbędny jest mi RS232. Chciałbym nadal korzystać z HDVB, modyfikować listy Darhoolem, chyba, że istnieją nowsze narzędzia do tego.
Ponieważ jestem stary i zniedołężniały, a także trochę niegramotny, trzeba mnie wskazać oprogramowanie testowe (chociaż z tym akurat bym sobie poradził) i niejako nakreślić sposób i narzędzia do jego wgrywania czy też aktualizacji, postępowania z patchami, zagrożeń związanych z codziennym użytkowaniem itp., itd.
Proszę o kilka słów i dziękuję tym razem z dołu. super2
Tylko satelita, czytnik kart niekoniecznie, wymiary jak najmniejsze.
Ostatnio zmieniony 21 paź 2014, 21:34 przez MikeOlshansky, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- ... Administrator ...
- Has thanked: 83 times
- Been thanked: 74 times
@MikeOlshansky
Jak poradziłeś Sobie z uruchomieniem HDVB,to poradzisz sobie z Arivą . W nowych tunerach Fergusona nie jest już potrzebny komputer i kabel rs232 do korzystania z sharingu. Wystarczy do tunera podpiąć kabel LAN i posiadać router z wolnym postem LAN. Jeśli nie masz żadnego modułu CAM z kartą ,to wystarczy Tobie Ariva 102e,nowszym tunerem jest A103,ale jeszcze do tego tunera nie są dopracowane softy. Listy kanałów od JAKITAKI wgrywa się przez USB.
Jak poradziłeś Sobie z uruchomieniem HDVB,to poradzisz sobie z Arivą . W nowych tunerach Fergusona nie jest już potrzebny komputer i kabel rs232 do korzystania z sharingu. Wystarczy do tunera podpiąć kabel LAN i posiadać router z wolnym postem LAN. Jeśli nie masz żadnego modułu CAM z kartą ,to wystarczy Tobie Ariva 102e,nowszym tunerem jest A103,ale jeszcze do tego tunera nie są dopracowane softy. Listy kanałów od JAKITAKI wgrywa się przez USB.
Pro publico bono
-
Dokładnie taką samą sytuację miałem 10 lat temu. Ktoś pokazał mi 7018, ale w sklepie był już 7318 UCI. Czy gdybym jutro zdecydował się na A103, to czy mam pewność, że będzie rozwijany? O LANie to wiem, ale odpada. Wyobraźcie sobie, że ktoś dużo testuje; to ja testuje 2-3 razy więcej, częściej. Więc przenoszenie lines za pomocą pilota byłoby bardzo czasochłonne.
Wymiary 7318 26x19, te są pewnie większe, a to może być dla mnie mały problem.
Wymiary 7318 26x19, te są pewnie większe, a to może być dla mnie mały problem.
-
-
Lan
No nie do końca mi się udało.
Co rusz, to zmienia mac i nie potrafię go permanentnie przydzielić. Routa widzi go jako Iwip i daje mu numer od początku puli.
Nie wiem, czy jak piszę patch to mam go zaktualizować czy wgrać jako nowy.
Edytuję listę, mogę ją zapisać i zmienić jej nazwę. Ale jak zrobię zapisz jako, to już jest udf, a ja potem nie mam Load list. Listę wgrałem abs, to ten mi przeczytał jako soft.
Doszedłem go pliku dat, zrobiłem login, sprawdziłem na kompie i powinno być ok, ale k. nie było. Nikt nie pomógł. I tak masz. A abonament leci...
super2
Co rusz, to zmienia mac i nie potrafię go permanentnie przydzielić. Routa widzi go jako Iwip i daje mu numer od początku puli.
Nie wiem, czy jak piszę patch to mam go zaktualizować czy wgrać jako nowy.
Edytuję listę, mogę ją zapisać i zmienić jej nazwę. Ale jak zrobię zapisz jako, to już jest udf, a ja potem nie mam Load list. Listę wgrałem abs, to ten mi przeczytał jako soft.
Doszedłem go pliku dat, zrobiłem login, sprawdziłem na kompie i powinno być ok, ale k. nie było. Nikt nie pomógł. I tak masz. A abonament leci...
super2
Ostatnio zmieniony 23 paź 2014, 15:46 przez MikeOlshansky, łącznie zmieniany 2 razy.