ferguson hf 8800 hd

ODPOWIEDZ

Topic Author
syriusz.fa
..:: Użytkownik ::..

ferguson hf 8800 hd

Post autor: syriusz.fa » 19 wrz 2012, 12:42

mam takie pytanie dlaczego ktoś kto się na tym zna nie chce zrobić oprogramowania do fergusona hf 8800 hd z rozszerzeniem ekranu bo to 11.32.3f jest dobre tylko chodzi o ten ekran przecież ferguson jes lepszy od wszystkich pionierów a taki pionier to ma a nie każdego jest stać na nowy tv z tą usługą pszecież ktoś kto się na tym zna to nie powinno tak myślę być takie trudne ale może się mylę :-|

Awatar użytkownika

JAKITAKI
... Administrator ...
... Administrator ...
Has thanked: 38 times
Been thanked: 100 times

Post autor: JAKITAKI » 19 wrz 2012, 17:06

pewnie jak by był ktos taki , to by nad tym pomyslał

wsparcie tego modelu , jeżeli chodzi o Polaków , juz nie istnieje ,jedynie pozostaja jeszcze
od czasu do czasu aktualizacje Hiviona ,może na ich softach jest to dostępne,tego nie wiem .

Ale mozesz przetestować , tu masz wybór >>> http://satedu.cba.pl/index.php?&directi ... -8900%20HD
Lepszy JAKITAKI jak NIJAKI

xylon24

Post autor: xylon24 » 20 wrz 2012, 14:33

Proszę o pomoc.
Przeczytałem juz prawie wszystkie posty w tej sprawie i nie znalazłem odpowiedzi na mój problem.
Mam Fergusona HF 8900. Ferguson NIE WIDZI PODPINANEGO DYSKU. Dysk jest oczywiście w formacie FAT32, aczkolwiek, co mnie dziwi producent udowadnia, że może być także NTFS http://www.ferguson-digital.eu/pl/pytan ... book-.html
1. Mój ferguson widzi PENDRIVY (sprawdzałem peny do 16 GB) podpinane zarówno z przodu i z tyłu Fergusona.
2. Nie widzi podpinanego dysku. Mam dysk w skrzynce SUN BRIDGE, tak więc podpinam różne wielkości. Sprawdzałem dyski:
- 40 GB
- 80 GB
- 160 GB
Wszystkie dyski miały jedną partycję FAT32. Na fata32 formatowałem fat32format i Partition Magic
3. Próbowałem z mniejszymi dyskami formatować je przez fergusona i dalej nie widział. Mniejsze dyski niby formatował, przy dysku 160 GB się chyba zawieszał, bo formatowanie przez całą noc, to chyba przesada.
4. Podłączałem włączony dysk (skrzynce SUN BRIDGE posiada własne zasilanie) i wyłączałem i włączałem fergusona i nic.
5. Sprawdzałem sformatowane dyski na innym sprzęcie (TV, DVD) i było ok.
6. Sprawdzałem każdy dysk z włączaniem i wyłączaniem fergusona zarówno do USB z przodu jak i z tyłu.
7. Przywróciłem ustawienia fabryczne i nic.
8. Miałem oryginalny soft HF8900HD_1.32.4A
9. W desperacji wgrałem soft HIVION - - sprawdzałem wersje 11.40.0F i 11.46.2F
10. i nic
11. Piszecie, ze działa na dużych dyskach, jak chyba już wszystkie kombinacje sprawdziłem. Przypomnę, że pendriva widzi.
Szukałem podpowiedzi w necie, ale niestety nic nie znalazłem. Korzystając z dużego doświadczenia ludzi, którzy tu zaglądają proszę o pomoc.
Jeśli ktoś z was chciałby mi pomóc, to proszę o kontakt.
Z góry dziękuję za pomoc

Awatar użytkownika

JAKITAKI
... Administrator ...
... Administrator ...

Post autor: JAKITAKI » 20 wrz 2012, 18:07

jedna ze znalezionych wypowiedzi na ten temat

UPDATE
Po próbach testach i innych eksperymentach doszedłem do następującego rozwiązania, które od 2 miesięcy sprawdza się w 100%. Cały swój sprzęt RTV podłączyłem do gniazdka poprzez sterowany pilotem włącznik/wyłącznik (taki za 30 zł, 3 przelotowe pojedyńcze gniazdka z pilotem). Pewnie niektórzy uznają takie rozwiązanie za problematyczne ale wieczorem wyłączam wszystko za pomocą jednego przycisku (przy okazji oszczędność energii; TV, dekoder, kino, konsola itp - średnio 30-40 W/h w trybie standby!). Dysk zewnętrzny dekodera jest oczywiście też w ten sposób podłączony do prądu. Dzięki takiemu codziennemu "restartowi", za każdym razem dekoder startuje razem z dyskiem (nie trwa to też nie wiadomo ile czasu) i mnie się jeszcze nie zdarzyło żeby dysk później nie zadziałał. Nie nagrywam zbyt dużo w nocy ale w tych kilku przypadkach, gdy zaprogramowałem nagrywanie i przełączyłem dekoder na standby, również program się nagrał (oczywiście przy programowaniu nie można wszystkiego wyłączyć z gniazdka, to chyba oczywiste). Na pewno takie rozwiązanie ma dużo wad, choćby jeśli ustawimy nagrania na dłużej, jednak ten problem ma wiele osób - może to rozwiązanie się komuś przyda. Myślę, że takie częste restarty jednak pomagają i dzięki temu nic się nie wiesza.
Pozdrawiam

Zapomniałem o ważnej rzeczy: obudowa dysku nie może mieć trybu "suspend" (dysk się wyłącza gdy nie jest używany - taką informację podano mi w serwisie Fergusona i się sprawdziła). Ja stosuję najprostszą pod słońcem obudowę, w której dysk pracuje non-stop gdy jest podłączony do prądu.
Pzdr

xylon24

Post autor: xylon24 » 21 wrz 2012, 8:09

Rozumiem, że ta odpowiedź nie była kierowana do mnie. Bo jesli tak, to nie bardzo widzę związek. Pozdrawiam

Awatar użytkownika

JAKITAKI
... Administrator ...
... Administrator ...

Post autor: JAKITAKI » 21 wrz 2012, 17:14

xylon24 pisze:Rozumiem, że ta odpowiedź nie była kierowana do mnie. Bo jesli tak, to nie bardzo widzę związek. Pozdrawiam

tak ta opowiedź jest kierowana do ciebie :-)
taka wypowiedź znalazłem ,właśnie w odpowiedzi na pododny problem z dyskiem zewnętrznym
Z tej wypowiedzi wynika ,że sposobem aby dysk był widoczny, jest równoczesny start z tunerem , czy jest to jakieś wyjscie ,i czy skuteczne ,nie wiem ,nie posiadam HF-a , więc tródno mi się do tego odnieść w rzeczowy sposób :-)

xylon24

Post autor: xylon24 » 25 wrz 2012, 9:38

Rozwiązanie podobne do restartowania dysku. Niestety nie działa. Ale dziękuję za chęci. Jak ktoś ma jeszcze jakieś pomysły, to chetnie wysłucham. Pozdrawiam

xylon24

Post autor: xylon24 » 12 paź 2012, 13:39

Okazało się, że obudowa dysku była do bani. Wymiana obudowy spowodowała, że ferguson widzi bez problemów dysk!. Poprzednia obudowa mnie zmyliła, bo nie działała na fergusonie, ale działała na kompie i innych sprzętach. Pozdrawiam

Awatar użytkownika

JAKITAKI
... Administrator ...
... Administrator ...

Post autor: JAKITAKI » 12 paź 2012, 17:15

xylon24 pisze:Okazało się, że obudowa dysku była do bani. Wymiana obudowy spowodowała, że ferguson widzi bez problemów dysk!. Poprzednia obudowa mnie zmyliła, bo nie działała na fergusonie, ale działała na kompie i innych sprzętach. Pozdrawiam

czyli sugestie w moim poscie były trafne :-D

Zapomniałem o ważnej rzeczy: obudowa dysku nie może mieć trybu "suspend" (dysk się wyłącza gdy nie jest używany - taką informację podano mi w serwisie Fergusona i się sprawdziła). Ja stosuję najprostszą pod słońcem obudowę, w której dysk pracuje non-stop gdy jest podłączony do prądu.
Pzdr
Ostatnio zmieniony 12 paź 2012, 17:15 przez JAKITAKI, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Dział dla początkujących”