Zanikanie sygnału.
-
- ..:: Użytkownik ::..
Zanikanie sygnału.
Od kilku dni walczę z zanikaniem sygnału. Dokładnie na sekundę spada do zera i znów wraca. Dzieje się tak na obu dekoderach. Wczoraj ustawiłem antenę wiec to odpada bo dalej tak samo. Co jeszcze może powodować takie coś? Końcówki? Konwerter? Instalacja ma 4 lata i do tej pory nie było żadnych problemów. Żadnych drzew w promieniu 300m nie ma
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
-
- ..::Moderator::..
- Has thanked: 24 times
- Been thanked: 33 times
Re: Zanikanie sygnału.
Rozumiem że wcześniej było OK ? Czy robiłeś jakieś aktualizacje dekoderów , ew. czy jakieś wtyczki dodawałeś ? Konwerter pewnie twinn , możesz odłączyć jeden dekoder przy konwerterze , i zobaczyć jak się będzie zachowywał drugi dekoder. Jeśli to nie konwerter to , obstawiam Image i ustawinia dekodera ( może coś się wysypało)Lukasz86 pisze: 05 wrz 2023, 22:04Od kilku dni walczę z zanikaniem sygnału. Dokładnie na sekundę spada do zera i znów wraca. Dzieje się tak na obu dekoderach. Wczoraj ustawiłem antenę wiec to odpada bo dalej tak samo. Co jeszcze może powodować takie coś? Końcówki? Konwerter? Instalacja ma 4 lata i do tej pory nie było żadnych problemów. Żadnych drzew w promieniu 300m nie ma
-
- Been thanked: 17 times
-
Dokładnie tak, nic nie robiłem na obu dekoderach jest tak samo, kanały FTA również przycina Hotbird i Astra. Po ustawieniu anteny było lepiej kilka godzin i wróciło spowrotem, godziny wieczorne najwiecej zacina. Konwerter mam quad. I tak się zastanawiam czy w ciemno nie zmienić konwertera i końcówek z kablami przy antenie.
-
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 28 times
Czym ustawiałeś, miernikiem? Jakie poziomy sygnału, wielkość czaszy, model konwertera ?Lukasz86 pisze: 05 wrz 2023, 22:04Od kilku dni walczę z zanikaniem sygnału. Dokładnie na sekundę spada do zera i znów wraca. Dzieje się tak na obu dekoderach. Wczoraj ustawiłem antenę wiec to odpada bo dalej tak samo. Co jeszcze może powodować takie coś? Końcówki? Konwerter? Instalacja ma 4 lata i do tej pory nie było żadnych problemów. Żadnych drzew w promieniu 300m nie ma
Na wszystkich dekoderach, na wszystkich programach może świadczyć o winie konwertera.
Masz monoblocka Quad, model ?
-
Tak monoblok quad. Ustawiał mi to fachowiec co zawsze mi ustawia. Jakoś ponad 80% na jego sprzęcie.
-
A na resztę pytań ??Lukasz86 pisze: 06 wrz 2023, 9:44Tak monoblok quad. Ustawiał mi to fachowiec co zawsze mi ustawia. Jakoś ponad 80% na jego sprzęcie.
-
Antena 80cm, modelu konwertera nie znamddll pisze:A na resztę pytań ??Lukasz86 pisze: 06 wrz 2023, 9:44Tak monoblok quad. Ustawiał mi to fachowiec co zawsze mi ustawia. Jakoś ponad 80% na jego sprzęcie.
-
Niestety nie jestem obecnie wstanie wejść na dach żeby zrobić fotoddll pisze:Daj jego zdjęcie z możliwie bliska.
-
To pozostaje, na próbę, zmienić konwerter.
Można dać pojedynczy tylko na Hotbird np. na próbę.
Jak pomoże dać Inverto.
Można dać pojedynczy tylko na Hotbird np. na próbę.
Jak pomoże dać Inverto.