Aktualizacja Zgemma H92S
Aktualizacja Zgemma H92S
Witam może mi ktoś wytłumaczyć czemu nie mogę zrobić aktualizacji z poziomu dekodera, po nie całej minucie wyskakuje taki błąd jak na załączonym zdjęciu, co on oznacza? Dodam że system mam przeniesiony na kartę pamięci.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- ... Administrator ...
- Has thanked: 38 times
- Been thanked: 100 times
Re: Aktualizacja Zgemma H92S
jakie image próbujesz zaktualizować ?
czy testowałem na innym image?
czy testowałem na innym image?
Lepszy JAKITAKI jak NIJAKI
To jest OpenATV, obojętnie jaką wersję wybiorę to wyskakuje ten błąd.Jeśli zrobię to z poziomu pendrive to nie ma problemu ale nie chce mi się znów wszystkie wtyczki i ustawienia wgrywać, kolega ma ten sam dekoder i u nie go nie ma problemu
-
- ... Administrator ...
- Has thanked: 38 times
- Been thanked: 100 times
darkovand pisze: 18 lip 2023, 9:40 To jest OpenATV, obojętnie jaką wersję wybiorę to wyskakuje ten błąd.Jeśli zrobię to z poziomu pendrive to nie ma problemu ale nie chce mi się znów wszystkie wtyczki i ustawienia wgrywać, kolega ma ten sam dekoder i u nie go nie ma problemu
chyba jest problem z Openatv
@tomek6680 napisał wczoraj na SB
Jak by się ktoś pytał ,to na razie lepiej nie aktualizować ATV 7,3/7.4
Lepszy JAKITAKI jak NIJAKI
U mnie jak pisałem wcześniej to żadna z wersji systemu nie idzie zainstalować z poziomu dekodera, więc myślę czy to nie jest jakaś wada właśnie samego dekodera
-
- ..::Moderator::..
- Has thanked: 24 times
- Been thanked: 33 times
A czy kolega ma obraz w dekoderze czy też na kartę przeniesiony? Próbowałeś przez telnet zaktualizować system?
-
- Been thanked: 17 times
Czestym problemem do instalacji jest pen.Zle sformatowany,zbyt duzy rozmiar.
Z poziomu pena nie ma problemu pisałem wcześniej ale właśnie dlatego nie chcę bo muszę wszystko na nowo ustawiać, wszystkie wtyczki na nowo ustawiać i właśnie chcę tego uniknąć, pytałem w pierwszym poście co oznacza ten wpis na czerwono jak na załączonym zdjęciu. Ja już wygrywałem z poziomu pena systemy od wersji 7.0 i problem był taki że np. wtyczka do przenoszenia pamięci na kartę pamięci nie chciała na tym systemie działać i jak się dowiedziałem że to niby problem ze ta wtyczka działa na phyton 2 a wersja open ATV 7 w z wyż to już phyton 3 i dlatego to nie działa. Ale pomijając to nie rozumie czemu właśnie wyskakuje mi ten błąd jak aktualizuje z poziomu dekodera
-
- Has thanked: 24 times
- Been thanked: 33 times
To wgraj wtyczkę do przenoszenia pod py3 . W dziale jest wtyczka co działa na ATV 7 , ja nią przenosiłem ATV7.2
-
- ... Administrator ...
- Has thanked: 83 times
- Been thanked: 74 times
Na "wczoraj"w ATV był problem z rozpakowywaniem plików *.tar przy aktualizacji image ,w sumie z właściwym ich rozpakowywaniem . Niby to już naprawili . Do tego po aktualizacji image ATV mogą przestać działać niektóre wtyczki audio/video np. IPTV Player .
Important for Plugin Developer
see: https://github.com/oe-mirrors/…5bfe9238 ... 1192be6f5b
replace
from Components.AVSwitch import eAVSwitch
with
from Components.AVSwitch import iAVSwitch
Pro publico bono
Już doszedłem co było nie tak z tą aktualizacja, ja miałem oprogramowanie przeniesione na kartę pamięci i tu był chyba ten problem. Wykasowałem wszystko, twardy reset tunera, wgrałem z poziomu pena wersje 6.4 a później z poziomu dekodera aktualizacja do 7.3 i zaskoczyło. Wgrałem s4aupdater, z tej apki listę kanałów, oscama ale niestety kanały sky de nie trybią a niby ten oscam miał załatwiać sprawę ale to już nie miejsce na tą dyskusje. Dziękuje za poświęcony czas.
-
- ..::VIP::..
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 13 times
sam oscam w s4aupdater załatwia sprawe (jesli masz wersje ICAM), ktora nie jest domyslna (wymaga zmiany w wersji oscam w ustaweiniach i jego aktualizacji, potem jeszcze radegast, czy inny mechanizm do przekierowania przez oacama.
TO już w swoim zakresie, bo do dziś nie mam nic ze sky, zeby sprawdzić.
Narzędzia mają Ci ułatwić, a nie zastąpić. BYnajmniej takie, które mają działać długo, a nie z powodu naruszenia czyichś praw być odłączone.
Przykadów, co wpisać pod sky było wiele .
TO już w swoim zakresie, bo do dziś nie mam nic ze sky, zeby sprawdzić.
Narzędzia mają Ci ułatwić, a nie zastąpić. BYnajmniej takie, które mają działać długo, a nie z powodu naruszenia czyichś praw być odłączone.
Przykadów, co wpisać pod sky było wiele .