Jaki kupić tuner sat_pytania_propzycje
Re: Jaki kupić tuner sat_pytania_propzycje
Kup antenę satelitarną, będziesz niezależny. Antena około 150 PLN, monoblock na 19.2+13 będzie od 50 PLN w górę kosztować, plus montaż.
-
- ..:: Użytkownik ::..
- Has thanked: 1 time
VU+ uno czy Opticum AX61? A może Octagon 8008.
Co lepsze Waszym zdaniem?
CR 650
-
- ..::VIP::..
- Has thanked: 21 times
- Been thanked: 21 times
Grzesiek_3000 pisze: 01 cze 2022, 15:53 VU+ uno czy Opticum AX61? A może Octagon 8008.
Vu+ Uno odpada bo to stary szrot
Ax61 słyszałem nie pochlebne opinie
Octagoon sf 8008 lub ustym 4k słyszałem dużo dobrego
Co zamierzasz z dekoderem robić i do czego ma służyć
tylko oglądanie tv czy coś więcej
tv legal z karty, moduł czy majfrendy
WWIO BRE2ZE 4K
Zgemma H9 Twin
Wsparcie Hyperion
Zgemma H9 Twin
Wsparcie Hyperion
-
Jeśli mam jeszcze z Cyfrowego Polsatu to też może być ?? a jeśli mam na budynku antenę zbiorczą to będzie to też ten sam efekt ??Qbutnik pisze: 01 cze 2022, 10:57Kup antenę satelitarną, będziesz niezależny. Antena około 150 PLN, monoblock na 19.2+13 będzie od 50 PLN w górę kosztować, plus montaż.
-
- Been thanked: 16 times
Skoro ma SAT to może.
róż(nie) chcę... Darmowe linijki
-= Ktosiu =-
-= Ktosiu =-
-
Witam
Sorry ale wypadłem już z branży ;)
mam przeciętny telewizor z hdmi, nie jestem melomanem i dodatkowo antenę sat i linijkę ccam ;)
Jaki tuner wybrać bez problemowy lubię nbox (linux) - miałem (zostawilem na Ukrainie ;(
Nie chcę wydać kosmicznych pieniędzy (myślałem o nbox za 150zł allegro) ale moze coś ciekawego rozwojowego tak do 300 zł. (lub info że mam dozbierać do 435 zl i wtedy coś sensownego będzie)
Jeszcze jedna ważna rzecz wi-fi nie chcę kabla!
mam przeciętny telewizor z hdmi, nie jestem melomanem i dodatkowo antenę sat i linijkę ccam ;)
Jaki tuner wybrać bez problemowy lubię nbox (linux) - miałem (zostawilem na Ukrainie ;(
Nie chcę wydać kosmicznych pieniędzy (myślałem o nbox za 150zł allegro) ale moze coś ciekawego rozwojowego tak do 300 zł. (lub info że mam dozbierać do 435 zl i wtedy coś sensownego będzie)
-
- ..::Moderator::..
- Has thanked: 24 times
- Been thanked: 33 times
Sensowniej będzie dozbierać i kupić np. coś takiego Ustym 4K pro Combo. Możesz kupić u sponsora forum. Dekoder w tej chwili chyba na topie ze względu na cena/możliwości. Ale, ile ludzi tyle zdań.grzesb3 pisze: 09 cze 2022, 21:15Witam
-
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 28 times
Jak szkoda ci na Ustym 4k to kup Denys H.265. To maleństwo o wiele lepiej działa i ma więcej mozliwości niż to co miałeś .
https://sklep.awhandel.pl/set-top-box-u ... -iptv.html
https://sklep.awhandel.pl/set-top-box-u ... -iptv.html
-
- Been thanked: 17 times
Zobacz dane techniczne tego tunera:https://sat-mar.com.pl/produkt/ustym-4k ... ix-nowosc/
Poszukuję tunera sat COMBO, za rozsądne pieniądze, który odbiera nowy standard DVB-T2 HEVC
, oraz będzie śmigał szaring po OSCAM, bo chyba w ten sposób można teraz oglądać edukacyjnie cały pakiet cyfry.
Myślałem nad Uclan Denys H265 PRO Combo EU+, czy on obsługuje DVB-T2 HEVC?
Będzie wystarczający? Czy jest sens dołożyć kasę do USTYM 4K PRO Combo?
Ewentualnie jakie jeszcze modele są warte uwagi?

-
- Has thanked: 24 times
- Been thanked: 33 times
Miałem oba dekodery, Denys jest gabarytowo mniejszy , ale Ustym ma większe możliwości. Naziemnej nie oglądałem na nich , ale pewnie dają spokojnie radę. Osobiście z perspektywy czasu, jak bym miał znowu kupować to na 100% wybrałbym Ustyma.gukraw10 pisze: 01 lip 2022, 22:11Poszukuję tunera sat COMBO, za rozsądne pieniądze, który odbiera nowy standard DVB-T2 HEVC, oraz będzie śmigał szaring po OSCAM, bo chyba w ten sposób można teraz oglądać edukacyjnie cały pakiet cyfry.
-
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 28 times
Ja mam Ustym 4K Combo_OTT i naziemną w nowym standardzie obsługuje.
Miałem również Denys ale zdecydowanie Ustym lepszy.
Miałem również Denys ale zdecydowanie Ustym lepszy.
-
A dlaczego w tych najnowszych tunerach Ustyma nie ma gniazda CI? Czy może są jakieś z gniazdem CI?
-
- ... Administrator ...
- Has thanked: 83 times
- Been thanked: 74 times
Tunery w wejściem na moduł CAM CI+ ,to box-y z nie co innej pułki też cenowej . Do tego dla CI+ są potrzebne certyfikaty .
Pro publico bono
-
Witam,
Mam Cryptoboxa 852HD i myślę nad zmianą na jakiś lepszy dekoder na Egnimie przede wszystkim, ale też takim, który poprawnie się zintegruje z moim TV (Samsung), żebym mógł go obsługiwać 1 pilotem.
Wstępny wybór padł na VU+ Zero 4k, ale pojawiły się tutaj wątki na forum, że część grup tworzących soft pod VU+ się wycofuje ze współpracy, więc nie wiem na ile jest to korzystna opcja, żeby wiązać się z VU+.
Odnośnie wymagań, to prócz tego nie co napisałem wyżej, nie mam konkretnych, prócz tego że OSCAMa musi obsługiwać... i w zasadzie chyba tyle. A no i wiadomo, 4k na wyjściu.
Dziękuję z góry za pomoc.
Pozdrawiam.
Mam Cryptoboxa 852HD i myślę nad zmianą na jakiś lepszy dekoder na Egnimie przede wszystkim, ale też takim, który poprawnie się zintegruje z moim TV (Samsung), żebym mógł go obsługiwać 1 pilotem.
Wstępny wybór padł na VU+ Zero 4k, ale pojawiły się tutaj wątki na forum, że część grup tworzących soft pod VU+ się wycofuje ze współpracy, więc nie wiem na ile jest to korzystna opcja, żeby wiązać się z VU+.
Odnośnie wymagań, to prócz tego nie co napisałem wyżej, nie mam konkretnych, prócz tego że OSCAMa musi obsługiwać... i w zasadzie chyba tyle. A no i wiadomo, 4k na wyjściu.
Dziękuję z góry za pomoc.
Pozdrawiam.