sf8008 brak sygnalu na niektórych kanalach
Re: sf8008 brak sygnalu na niektórych kanalach
Ja mam w tej chwili odpowiednio:
snr 54
agc 73
ber 0
10.8 db
i działa stabilnie na zgemmie h9s OpenPli, talerzu 135 niezbyt dobrze ustawionym i najtandetniejszym konwerterze
Hustler i Rrivate są po 4x każdy. Wersje SBB nie działają u mnie z linii.
Dopisz sobie do listy pozostałe dwie wersje każdego kanału i jak wetnie to przełącz na inną.
snr 54
agc 73
ber 0
10.8 db
i działa stabilnie na zgemmie h9s OpenPli, talerzu 135 niezbyt dobrze ustawionym i najtandetniejszym konwerterze
Dopisz sobie do listy pozostałe dwie wersje każdego kanału i jak wetnie to przełącz na inną.
To już jest Elektroda Nr2
-
- ..:: Użytkownik ::..
- Has thanked: 22 times
- Been thanked: 1 time
teraz tez dziala to sie dzieje tylko czasami a potem powracakarojawo pisze: 08 mar 2022, 16:26Ja mam w tej chwili odpowiednio:
snr 54
agc 73
ber 0
10.8 db
-
Co masz na myśli? Mozna prościej?Dopisz sobie do listy pozostałe dwie wersje każdego kanału i jak wetnie to przełącz na inną.
-
- ..::Moderator::..
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 28 times
Kodowanie. Masz z sharingu? Chodzi o kodowane?polsky166 pisze: 10 mar 2022, 18:17Co masz na myśli? Mozna prościej?Dopisz sobie do listy pozostałe dwie wersje każdego kanału i jak wetnie to przełącz na inną.
polsky166 pisze: 10 mar 2022, 18:17Co masz na myśli? Mozna prościej?Dopisz sobie do listy pozostałe dwie wersje każdego kanału i jak wetnie to przełącz na inną.
A no można:
-włączasz np. prog. Hustler,
-naciskasz na pilocie odpowiedni przycisk żeby włączyć taki ekran:

-naciskasz zielony przycisk na pilocie "satelity",
-wybierasz HotBird i klikasz,
-włącza ci się główna lista kanałów Hotbirda,
-widzisz cztery wersje prog. Hustler a kursor pokazuje który właśnie oglądasz,
-w moim przyp. do wyboru jest dwie - Hustler POL i NOVA (SBB u mnie nie działa),
-najeżdżasz kursorem na POL i klikasz na pilocie "MENU",
-wybierasz "dodaj do bukietu" i klikasz OK,
-otwiera się lista bukietów, wybierasz bukiet, klikasz OK i prog. zostaje dodany na końcu bukietu i na powrót wyświetla się lista kanałów HB,
-najeżdżasz kursorem na NOVA i powtarzasz dodawanie do bukietu.
Nie musisz włączać kanału który dodajesz do bukietu, wystarczy na niego najechać kursorem.
To już jest Elektroda Nr2
-
No dziękuję za wskazówki ale co to da? Z listy jaki taki jest kilka wersji tych programow Nie działają kanaly sbb i nova z tym dopiskiem dziala tylko zwykły i pol jeśli nie ma sytuacji że pokazuje całkowity brak sygnalu tak jak wyżej pisałem
Mnie się wydaje że to może coś ze skórka bo dzisiaj sprawdzałem czy dzialaja i nie działały wcale kanaly z 10930 oraz 4k Nasa były same 0 sygnalu a zmieniłem tylko skórkę na matrix hd i wszystko działało elegancko potem przełączyłem na hd Glass 16 i również wszystkie dzialaja nie wiem czy przypadek?
Mnie się wydaje że to może coś ze skórka bo dzisiaj sprawdzałem czy dzialaja i nie działały wcale kanaly z 10930 oraz 4k Nasa były same 0 sygnalu a zmieniłem tylko skórkę na matrix hd i wszystko działało elegancko potem przełączyłem na hd Glass 16 i również wszystkie dzialaja nie wiem czy przypadek?