Drembox DM8000HD nie startuje

ODPOWIEDZ

Autor tematu
Yaromieto
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 11
Rejestracja: 28 lis 2015, 14:44

Drembox DM8000HD nie startuje

Post autor: Yaromieto » 28 mar 2020, 18:04

Działal do momentu instalacji plugina GP3.Po udanej instalacji i żądaniu resetowania dremboxa9 z pilota) , tuner się wyłączył , ponownie zaczął startować , ale pasek dochodzi do ok. 50% i panel gaśnie. Obraz zawiesza się w pozycji Loading 9 skin Dtv mod by crash). Jak go mogę reanimować.Obrazek

Awatar użytkownika

JAKITAKI
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 19681
Rejestracja: 14 lip 2007, 18:57
Has thanked: 9 times
Been thanked: 23 times

Re: Drembox DM8000HD nie startuje

Post autor: JAKITAKI » 28 mar 2020, 19:37

połącz się przez np. FTP i usuń tego skina /usr/share/enigma2
tuner potem powinien wystartować z e skinem default
Lepszy JAKITAKI jak NIJAKI


Autor tematu
Yaromieto
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 11
Rejestracja: 28 lis 2015, 14:44

Re: Drembox DM8000HD nie startuje

Post autor: Yaromieto » 28 mar 2020, 21:52

Połączyłem suę  programem FileZilla Cient. Usunąłem  skina dTV  MOD BY CRASH zgodnie z sugestią.Wyłaczyłem i zaa chwilę załaczyłrm dremboxa i bez zmian, dalej tak jak  poprzednio. T się stało po insta;acji z pilota plugina GP3.

Awatar użytkownika

JAKITAKI
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 19681
Rejestracja: 14 lip 2007, 18:57
Has thanked: 9 times
Been thanked: 23 times

Re: Drembox DM8000HD nie startuje

Post autor: JAKITAKI » 28 mar 2020, 22:42

Yaromieto pisze:
28 mar 2020, 21:52
Połączyłem suę  programem FileZilla Cient. Usunąłem  skina dTV  MOD BY CRASH zgodnie z sugestią.Wyłaczyłem i zaa chwilę załaczyłrm dremboxa i bez zmian, dalej tak jak  poprzednio. T się stało po insta;acji z pilota plugina GP3.

no to usuń ten plugin tym samym sposobem ,tylko wchodząc /usr/lib/enigma2/python/Plugins/Extensions
Lepszy JAKITAKI jak NIJAKI

Awatar użytkownika

prosat
..::Moderator::..
..::Moderator::..
Posty: 732
Rejestracja: 05 lip 2012, 18:56
Kontakt:

Re: Drembox DM8000HD nie startuje

Post autor: prosat » 29 mar 2020, 07:57

Powinno pomóc ewetualnie może są inne dodatki w innych lokalizacjach a jak nie to zostanie wgranie nowego image 
Obrazek
UWAGA: Zamieszczone prze ze mnie informacje służą wyłącznie celom nauki i edukacji
Nie ponoszę odpowiedzialności jeżeli ktoś wykorzysta to w innych celach.
Oglądanie płatnej TV bez opłacania abonamentu jest przestępstwem.


Autor tematu
Yaromieto
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 11
Rejestracja: 28 lis 2015, 14:44

Re: Drembox DM8000HD nie startuje

Post autor: Yaromieto » 29 mar 2020, 08:31

Po usunięciu tego plugina (GP30 NIC NIE POMOGŁO. pROSZĘ O PODANIE SPOSOBU WGRANIA NOWEGO IMAGE-JEZELI MOŻNA TO KROK PO KROKU.

Awatar użytkownika

JAKITAKI
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 19681
Rejestracja: 14 lip 2007, 18:57
Has thanked: 9 times
Been thanked: 23 times

Re: Drembox DM8000HD nie startuje

Post autor: JAKITAKI » 29 mar 2020, 11:48

Yaromieto pisze:
29 mar 2020, 08:31
Po usunięciu tego plugina (GP30 NIC NIE POMOGŁO. pROSZĘ O PODANIE SPOSOBU WGRANIA NOWEGO IMAGE-JEZELI MOŻNA TO KROK PO KROKU.

https://www.youtube.com/watch?v=Sseg7H-WCzI

program w załączniku
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Lepszy JAKITAKI jak NIJAKI


Autor tematu
Yaromieto
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 11
Rejestracja: 28 lis 2015, 14:44

Re: Drembox DM8000HD nie startuje

Post autor: Yaromieto » 29 mar 2020, 17:10

Dzięki za wsparcie. Jeszcze jedno- skąd pozyskać oprogramowanie tj. image z rozszerzeniem .img niezbędne dla reanimacji po kablu RS232


Autor tematu
Yaromieto
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 11
Rejestracja: 28 lis 2015, 14:44

Re: Drembox DM8000HD nie startuje

Post autor: Yaromieto » 30 mar 2020, 13:44

Posaiadam pliki .nfi ( instalacja po kablu sieciowym). Nie wiem skąd zdobyć pliki z rozszerzeniem .img ( jak opisanoa w przesłanym linku i filmie z tego linku). Kabel nullmodem zdobyłem, Bardzo proszę o pomoc w zdobyciu tych plików.

Awatar użytkownika

prosat
..::Moderator::..
..::Moderator::..
Posty: 732
Rejestracja: 05 lip 2012, 18:56
Kontakt:

Re: Drembox DM8000HD nie startuje

Post autor: prosat » 30 mar 2020, 16:32

ten 8000 to orginał ? jak tak wpisz wpisz w przegladarke adres ip image masz tu viewforum.php?f=465  najlepiej wgraj open pli jest najstabilniejszy 
Obrazek
UWAGA: Zamieszczone prze ze mnie informacje służą wyłącznie celom nauki i edukacji
Nie ponoszę odpowiedzialności jeżeli ktoś wykorzysta to w innych celach.
Oglądanie płatnej TV bez opłacania abonamentu jest przestępstwem.

Awatar użytkownika

JAKITAKI
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 19681
Rejestracja: 14 lip 2007, 18:57
Has thanked: 9 times
Been thanked: 23 times

Re: Drembox DM8000HD nie startuje

Post autor: JAKITAKI » 30 mar 2020, 16:56

Yaromieto pisze:
30 mar 2020, 13:44
Posaiadam pliki .nfi ( instalacja po kablu sieciowym). Nie wiem skąd zdobyć pliki z rozszerzeniem .img ( jak opisanoa w przesłanym linku i filmie z tego linku). Kabel nullmodem zdobyłem, Bardzo proszę o pomoc w zdobyciu tych plików.

opis masz tylko przykładowy ,w którym to zrobiono na przykałdzie DM500,zastosuj image z rozszerzeniem nfi*
Lepszy JAKITAKI jak NIJAKI


Autor tematu
Yaromieto
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 11
Rejestracja: 28 lis 2015, 14:44

Re: Drembox DM8000HD nie startuje

Post autor: Yaromieto » 01 kwie 2020, 20:49

Podłaczyłem kabel nullmodem,uruchomiłrm DreamUP,clik conecct przy wyłaczym dm8000 (oryginał), załaczyłem do sieci i nic się nie dzieje.Przed usunięciem pluginów i przy połaczeniu przez net  i wpisaniu ip dm8000 w przeglądarce wyświetlił sie WEBINFO, nie miałem opcji FLASH WIZARD. Jestem skłonny udać się lub przesłać pod wskazany adres tego dm8000 celem sprawdzenia i ewentualnego uruchomienia.


Autor tematu
Yaromieto
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 11
Rejestracja: 28 lis 2015, 14:44

Re: Drembox DM8000HD nie startuje

Post autor: Yaromieto » 04 kwie 2020, 10:35

Nie miałem komunikaci po kablu..Nowe oprogramowanie zainstalowałem wraz z potrzebnymi wtyczkami. Posiadam spliter i kartę canal+ Cameleon. Oryginalna karta w tuberzee śmiga. Zielona karta splitera nie przepuszcza uprawnień. Podejrzewam problem z CCcam, ale jak się problemu pozbyć, tego nie wiem. Proszę o sugestie.


ARMAGEDOON
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 10
Rejestracja: 24 lis 2007, 19:50
Kontakt:

Re: Drembox DM8000HD nie startuje

Post autor: ARMAGEDOON » 09 kwie 2020, 19:12

Co używasz oprócz drima ,spliter to archaik a i tak lada dzień przejdzie do historii. Czemu nie użyjesz oscama w drimie jako klienta
nie doczytałem drugiego tematu że se poradziłeś

ODPOWIEDZ

Wróć do „Dział dla początkujących”