Jaki kupić tuner sat_pytania_propzycje

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika

JAKITAKI
... Administrator ...
... Administrator ...
Has thanked: 38 times
Been thanked: 100 times

Re: Jaki kupić tuner sat_pytania_propzycje

Post autor: JAKITAKI » 01 kwie 2022, 19:54

roratoga pisze: 01 kwie 2022, 16:07Czyli np takie kodi zainstalowane na każdym image ma 3 osobne foldery z danymi czy tylko jeden jako kodi ?

wszystko co jest dostepne ,musi byc wgrane do konkretnego image
nie ma czegoś takiego ,że jedna wtyczka wgrana do 1 image ,będzie działać na pozostałych
aby działała musi być wgrana do każdego image z osobna

Lepszy JAKITAKI jak NIJAKI

Awatar użytkownika

Ktosiu
..:: Użytkownik ::..
Been thanked: 16 times

Post autor: Ktosiu » 01 kwie 2022, 21:02

Teoretycznie to powinno obsługiwać  ten sam katalog profilu na USB czy HDD ale często jest problem na różnych systemach. 

róż(nie) chcę... Darmowe linijki
   -= Ktosiu =- 

roratoga
Has thanked: 2 times

Post autor: roratoga » 01 kwie 2022, 22:16

Czyli teoretycznie jeśli ktoś korzysta z samego kodi bez instalacji niczego innego bardzoooo często na każdym image zapcha te 8GB szybciutko?

Awatar użytkownika

Ktosiu

Post autor: Ktosiu » 01 kwie 2022, 22:20

A dlaczego ma zapchać, chyba nie umiesz czytać ze zrozumieniem. Profile Kodi są na USB albo HDD. 
   -= Ktosiu =- 

roratoga
Has thanked: 2 times

Post autor: roratoga » 01 kwie 2022, 23:38

Chyba ty nie umiesz czytać ze zrozumieniem.
Nic nie wspominałem o podłączonym hdd a jak nie ma podłączonego dysku to dane zapisują się gdzie ? Trzy image trzy profile ?

Awatar użytkownika

Ktosiu

Post autor: Ktosiu » 02 kwie 2022, 11:07

To gdzie ma zapisać Kodi profil jak nie masz  ma zewnętrznego nośnika ?  Masz mieć podpięty  nośnik by był jeden profil. Profil Kodi to nie pliki instalki KODI tylko ustawienia i inne potrzebne do działania pliki. 

Skoro każdy system jest oddzielnym i niezależnym to każdy ma mieć swoje pliki. Ma być zainstalowany na każdym systemie ale będą one korzystały wszystkie z jednego profilu jak będzie zewnętrzny nośnik.  
Zwykle tak jest że każda wersja kodi jest dostosowana do systemu na którym się ją instaluje. 

Jak masz mało miejsca to skorzystaj z dodatkowego  multiboota albo naucz sie linkować katalogi to można przenieść katalog pluginów czy na nośnik, wtedy martwienie się o miejsce odpada. 

Poza tym błędnie wychodzisz z założenia że każdy system ma zawsze ok 2 Gb miejsca, u mnie wszystkie systemy we flash maja w sumie 7.2 Gb miejsca dla siebie + 32 Gb pena czy SD na 10 dodatkowych systemów.
Systemy nie są zawsze  na partycjach np. mogą być w katalogach na jednej partycji. 

Ile jest miejsca na systemy zależy głownie od pierwszej instalki która partycjonuje  falash i jest kilka rozwiązań . 

IMG_20220402_101251.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
   -= Ktosiu =- 

angela

Post autor: angela » 03 kwie 2022, 13:39

witam tuner ustym 4 k soft atv ...problem nie mogę dostać się do  ustawień Cam widzi tylko kontrolę rodzicielską-  skopiowane;"wchodzimy do głównego menu ustawień
- klikamy z pilota 6836
- w Menu :->: Ustawienia na samym dole pojawią się Ustawienia CAM
- wchodząc w Ustawienia CAM ,mamy wybór emulatora Oscam lub Dencam " proszę o pomoc

Awatar użytkownika

leszek2011
..::Moderator::..
..::Moderator::..
Been thanked: 17 times

Post autor: leszek2011 » 03 kwie 2022, 14:12

Na przyszlosc pisz posty w dziale swojego tunera.Jezeli to jest tuner Ustym 4k pro to wejdz do menu,ustaw haslo do softu.Polacz sie za pomoca DCC lub comandera i zobacz co masz w folderze etc/tuxbox.Powinny byc tam configi do oscama.Oscam moze byc w folderze usr/bin .

Awatar użytkownika

black11

Post autor: black11 » 03 kwie 2022, 15:30

@angela, chyba pomyliłeś się w obrazach -jeśli masz zainstalowany image DEFINE ; to prawidłowe hasło.
Jeśli masz OpenATV - to jak napisał @leszek2011

angela

Post autor: angela » 03 kwie 2022, 15:43

leszek2011 pisze: 03 kwie 2022, 14:12Na przyszlosc pisz posty w dziale swojego tunera.Jezeli to jest tuner Ustym 4k pro to wejdz do menu,ustaw haslo do softu.Polacz sie za pomoca DCC lub comandera i zobacz co masz w folderze etc/tuxbox.Powinny byc tam configi do oscama.Oscam moze byc w folderze usr/bin .

przepraszam na przyszłość się postaram ,chociaż chyba nie będzie takiej potrzeby bo raczej będę zmuszony sprzedać ...po prostu za ciężki dla człowieka starszego co nigdy nie miał do czynienia z czymś takim .tuner obsługiwał przez tydzień mi kartę cyfry (wszystko powgrywał mi sprzedawca i było super) bo cryptobox 650 już nie chcial ...jednak chciałem sprawdzić inne możliwości no i wysypałem wszystko a po wgraniu nowego oprogramowania nie chodzi już nic jedynie na sofcie  openfli niektóre kanały świecą  oczywiście pakiet canal+ niestety nie . przez przeglądarkę z końcówką :8888 też nie mogę się połączyć bo brak połączenia skoro we wtyczkach nie mam softcamu ...tuner kupiłem  bo wyczytałem że smiga z karty i tak było aż nie zepsułem  do tego miał być polsat go bo płacę również smart dom ale po wgraniu w kodi polsat go tylko się zawiesza ....po prostu chciałem mieć cały sport na jednym dekoderze a niestety zostało mi oglądać polsat w jednym pokoju a cyfrę w drugim na ich sprzęcie czyli gorzej niż było na crypto 650 

angela

Post autor: angela » 03 kwie 2022, 15:51

black11 pisze: 03 kwie 2022, 15:30@angela, chyba pomyliłeś się w obrazach -jeśli masz zainstalowany image DEFINE ; to prawidłowe hasło.
Jeśli masz OpenATV - to jak napisał @leszek2011

zainstalowane były atv 6,4  ...openfli 8,1 ...i Hyperion 8  ,tylko na atv 6,4 smigał mi pakiet cyfry z karty a teraz wgrałem na nowo bo poprzedni spieprzyłem i brak zakładi na cccam moduł dostepu czy jakoś tak i nie mogę się połaczyć z dekoderem przez kompa 

Awatar użytkownika

Ktosiu

Post autor: Ktosiu » 03 kwie 2022, 15:52

To najlepiej  napisz do sprzedawcy niech podeśle soft do wgrania. 

Inaczej będziesz musiał wszystko robić od podstaw czyli się nauczyć jak skonfigurować.  
   -= Ktosiu =- 

Awatar użytkownika

Topic Author
tomek6680
... Administrator ...
... Administrator ...
Has thanked: 83 times
Been thanked: 74 times

Post autor: tomek6680 » 03 kwie 2022, 17:29

@angela
A tu co jest ? "Od wyboru i koloru" !!!
https://satedu.2ap.pl/viewforum.php?f=1128
Pro publico bono

angela

Post autor: angela » 03 kwie 2022, 20:44

wszystko OK pozdrawiam nieznajomego

jarok79

Post autor: jarok79 » 22 kwie 2022, 11:15

Witam.
Który z tunerów będzie lepszy - Amiko Viper 4k V30 combo czy Ustym 4K Pro Combo? Na początek pod naziemną i rozwojowo SAT i ewentualne dobrodziejstwa. Co do naziemnej to brak dokładnego info, który tuner obsługuje DD + lub E-AC-3, AC-4.

Pozdr.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Dział dla początkujących”