Laptop + linux + tuner dvb-s2
-
- ..:: Użytkownik ::..
Laptop + linux + tuner dvb-s2
Hej,
Mam laptopa, chciał bym wgrać jakąś dystrybucje Linux i użyć tunera dvb-s2 pod usb, mam też dostęp do sharingu czy ktoś wie czy da się to wszystko jakoś ładnie połączyć ? jakie porady?
Na jaka kartę dvb-s polować itd.
Chodzi oczywiście głownie o odbiór nc+ czy cyfrowego polsatu.
Mam laptopa, chciał bym wgrać jakąś dystrybucje Linux i użyć tunera dvb-s2 pod usb, mam też dostęp do sharingu czy ktoś wie czy da się to wszystko jakoś ładnie połączyć ? jakie porady?
Na jaka kartę dvb-s polować itd.
Chodzi oczywiście głownie o odbiór nc+ czy cyfrowego polsatu.
Ostatnio zmieniony 28 paź 2017, 13:11 przez gruby1232, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- ... Administrator ...
- Has thanked: 83 times
- Been thanked: 74 times
Co do kart DVB-S\S2 ,to chyba więcej informacji znajdziesz tu
http://forum.satkurier.pl/forum/22-karty-dvb-pc/
Co raz mniej ludzi posiada i zna się na takich kartach ,zdecydowana większość ludzi kupuje tuner z linuxem i E2 . Jest to praktyczniejsze i tańsze rozwiązanie .
Chyba że ma się "zacięcie do DX"
http://forum.satkurier.pl/forum/22-karty-dvb-pc/
Co raz mniej ludzi posiada i zna się na takich kartach ,zdecydowana większość ludzi kupuje tuner z linuxem i E2 . Jest to praktyczniejsze i tańsze rozwiązanie .
Chyba że ma się "zacięcie do DX"

Pro publico bono
-
- ..::Moderator::..
- Kontakt:
-
- ..::Moderator::..
- Kontakt:
-
- ... Administrator ...
- Has thanked: 83 times
- Been thanked: 74 times
@gruby1232
Kart DVB-S\S2 jest sporo w różnych cenach . Trochę gorzej jest z oprogramowaniem do tych kart na różne systemy operacyjne . Jeszcze gorzej jest z oprogramowaniem które umożliwia uruchomienie sharingu na tej karcie . W necie jest tego sporo ale opisów po Polsku jest mało .
Kart DVB-S\S2 jest sporo w różnych cenach . Trochę gorzej jest z oprogramowaniem do tych kart na różne systemy operacyjne . Jeszcze gorzej jest z oprogramowaniem które umożliwia uruchomienie sharingu na tej karcie . W necie jest tego sporo ale opisów po Polsku jest mało .
Pro publico bono