Jak zacząć przygodę z odbieraniem płatnej TV?

ODPOWIEDZ

Autor tematu
djszyba
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 37
Rejestracja: 28 cze 2016, 22:08

Jak zacząć przygodę z odbieraniem płatnej TV?

Post autor: djszyba » 02 lip 2016, 23:52

Mam dekoder FERGUSON ARIVA 150 COMBO.
By móc odbierać płatną telewizję wystarczy wgrać soft patch z listą kanałów?
Czy fizycznie po za dekoderem potrzebuję jakieś karty do dekodera?
Czy do tego muszę mieć stałe podłączenie internetu?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam
Marcin

Awatar użytkownika

tomek6680
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 4573
Rejestracja: 04 lut 2010, 23:19
Has thanked: 17 times
Been thanked: 29 times
Płeć:
Poland

Post autor: tomek6680 » 03 lip 2016, 00:20

Żeby oglądać zakodowane kanały ,nie tylko trzeba wgrać soft patch ,ale też wpisać dane np. z free testów albo od dawcy .
Pro publico bono


Autor tematu
djszyba
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 37
Rejestracja: 28 cze 2016, 22:08

Post autor: djszyba » 03 lip 2016, 11:22

tomek6680 pisze:wpisać dane np. z free testów albo od dawcy .
Skąd takie dane zdobyć?
Czy dekoder musi być podłączony do internetu?

Awatar użytkownika

tomek6680
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 4573
Rejestracja: 04 lut 2010, 23:19
Has thanked: 17 times
Been thanked: 29 times
Płeć:
Poland

Post autor: tomek6680 » 03 lip 2016, 11:34

Tak ,tuner musi być podłączony do netu .
Dane sharingu można znaleźć np. http://satedu.2ap.pl/viewtopic.php?p=77911#77911
Pro publico bono


Autor tematu
djszyba
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 37
Rejestracja: 28 cze 2016, 22:08

Post autor: djszyba » 03 lip 2016, 22:32

tomek6680 pisze:Tak ,tuner musi być podłączony do netu .
Czy może być podłączony za pomocą adaptera Wi-Fi?

Awatar użytkownika

tomek6680
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 4573
Rejestracja: 04 lut 2010, 23:19
Has thanked: 17 times
Been thanked: 29 times
Płeć:
Poland

Post autor: tomek6680 » 04 lip 2016, 16:56

Adaptery wi-fi ,średnio działają w Arivch . Przy sharingu ,łącze z netem powinno być stabilne.
Jeśli ten adapter nie będzie za daleko od routera i sygnał nie będą blokować jakieś przeszkody ,to powinien działać adapter.
Pro publico bono


Autor tematu
djszyba
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 37
Rejestracja: 28 cze 2016, 22:08

Post autor: djszyba » 04 lip 2016, 21:29

tomek6680 pisze:ale też wpisać dane np. z free testów albo od dawcy .
Czy te dane trzeba często aktualizować?

Ps. Bardzo dziękuję za wszystkie udzielane odpowiedzi.

Awatar użytkownika

tomek6680
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 4573
Rejestracja: 04 lut 2010, 23:19
Has thanked: 17 times
Been thanked: 29 times
Płeć:
Poland

Post autor: tomek6680 » 04 lip 2016, 22:10

Z free testów ,trzeba dość często zmieniać dane,od dobrego dawcy raz się wpisuje.
Pro publico bono


Autor tematu
djszyba
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 37
Rejestracja: 28 cze 2016, 22:08

Post autor: djszyba » 05 lip 2016, 13:26

tomek6680 pisze:od dobrego dawcy raz się wpisuje.
Kim jest dawca i skąd dane od dawcy uzyskać?

Awatar użytkownika

tomek6680
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 4573
Rejestracja: 04 lut 2010, 23:19
Has thanked: 17 times
Been thanked: 29 times
Płeć:
Poland

Post autor: tomek6680 » 05 lip 2016, 16:47

No i tu ,powinieneś też się z tym zapoznać
https://www.google.pl/#q=dawca+sharingu
Pro publico bono


Autor tematu
djszyba
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 37
Rejestracja: 28 cze 2016, 22:08

Post autor: djszyba » 05 lip 2016, 21:09

tomek6680 pisze:No i tu ,powinieneś też się z tym zapoznać
https://www.google.pl/#q=dawca+sharingu
Dobra to już wiem.
Powiedzmy, że znalazłem dawcę z telewizją NC+
Osoba ta korzysta z podobnego tunera co mój, Ariva 120 COMBO, gdzie szukać danych?
Czy "dawcy" może coś grozić za udostępnienie danych?

Awatar użytkownika

tomek6680
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 4573
Rejestracja: 04 lut 2010, 23:19
Has thanked: 17 times
Been thanked: 29 times
Płeć:
Poland

Post autor: tomek6680 » 05 lip 2016, 21:56

Sharing jest nielegalny i karalny i też jak się wpadnie ,to sporo kasy trzeba zapłacić . Więc ja dalej już nic nie podpowiem ,każdy Sam wybiera czy poszuka dawcy i będzie godził z możliwymi konsekwencjami ,czy nie .
Abonament i karta ,to "święty spokój" .
Pro publico bono


Autor tematu
djszyba
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 37
Rejestracja: 28 cze 2016, 22:08

Post autor: djszyba » 05 lip 2016, 22:42

tomek6680 pisze:Więc ja dalej już nic nie podpowiem
Dobrze, nie nalegam.

A uzyskam może informację do czego służą klucze?

Awatar użytkownika

tomek6680
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 4573
Rejestracja: 04 lut 2010, 23:19
Has thanked: 17 times
Been thanked: 29 times
Płeć:
Poland

Post autor: tomek6680 » 06 lip 2016, 17:35

Klucze EMU dekodują kanał zakodowane ,po wpisaniu odpowiednich kluczy . Obecnie jest mało kanałów które działają z EMU .
Pro publico bono

ODPOWIEDZ

Wróć do „Dział dla początkujących”