Edycja listy kanałów
-
- ..:: Użytkownik ::..
Edycja listy kanałów
Posiadam tuner Ferguson Ariva 220 Combo. Pobrałem listę z forum i wgrałem, wszystko działa. Problem w tym, że chciałbym ułożyć sobie kanały według własnego uznania - chodzi mi o kolejność, grupy są ok. Do tego chciałbym poprawić pare nazw kanałów.
Biorę program ArivaEditor - tam ustawiam kolejność, zapisuje, wgrywam do tunera - jest wszystko ok, tak jak ustawiłem.
Tylko, że w tym programie nie da rady zmienić nazw kanałów (może się da, a nie wiem jak?).
Dlatego pobrałem SatEditHD100, otwieram listę, zmieniam nazwę kanału - zapisuje, wgrywam do tunera i pokazuje "Brak listy kanałów". W czym problem? Dlaczego po zapisaniu w tym programie zawsze nie mam listy w tunerze? Źle zapisuje? Może jakiś inny program do edycji listy?
Proszę o pomoc.
Biorę program ArivaEditor - tam ustawiam kolejność, zapisuje, wgrywam do tunera - jest wszystko ok, tak jak ustawiłem.
Tylko, że w tym programie nie da rady zmienić nazw kanałów (może się da, a nie wiem jak?).
Dlatego pobrałem SatEditHD100, otwieram listę, zmieniam nazwę kanału - zapisuje, wgrywam do tunera i pokazuje "Brak listy kanałów". W czym problem? Dlaczego po zapisaniu w tym programie zawsze nie mam listy w tunerze? Źle zapisuje? Może jakiś inny program do edycji listy?
Proszę o pomoc.
-
Jeszcze jedna sprawa. Ułożyłem sobie wszystkie kanały i pozmieniałem nazwy na poprawne, wszystko wygląda ok. To zrobiłem w SatEditHD100 pod Ariva 220 Combo. Teraz problem:
Mam tuner w drugim pokoju i chciałbym wgrać identycznie ułożoną listę kanałów. Nie chce mi się na nowo układać tak samo wszystkiego, zajęło mi to z 3 godziny.
Jak listę pod Ariva 220 Combo przerobić na Ariva 102mini? Chodzi mi o skonwertowanie tego w jakiś sposób, tak żeby na nowo nie robić tego samego.
Pozdrawiam
Mam tuner w drugim pokoju i chciałbym wgrać identycznie ułożoną listę kanałów. Nie chce mi się na nowo układać tak samo wszystkiego, zajęło mi to z 3 godziny.
Jak listę pod Ariva 220 Combo przerobić na Ariva 102mini? Chodzi mi o skonwertowanie tego w jakiś sposób, tak żeby na nowo nie robić tego samego.
Pozdrawiam
-
- ... Administrator ...
- Has thanked: 38 times
- Been thanked: 100 times
Kirgeron pisze:Jeszcze jedna sprawa. Ułożyłem sobie wszystkie kanały i pozmieniałem nazwy na poprawne, wszystko wygląda ok. To zrobiłem w SatEditHD100 pod Ariva 220 Combo. Teraz problem:
Pozdrawiam
- eksportuj z A220 , po kolei wszystkie Fav , następnie klikasz na all sat ,zaznaczasz wszystkie kanały i eksportuj
- następnie otwórz listę ze 102mini , usuń wszyskie kanały , następnie po kolei importuj , fav all sat , i każdy następny fav
- zapisujesz ,wgrywasz do tunera 8-)
Lepszy JAKITAKI jak NIJAKI
-
- ... Administrator ...
Kirgeron pisze:Problem w tym, że otwieram twoją listę pod 102mini w SatEditHD100 i pojawia się komunikat
"Error loading file"
Pobierałem na nowo i dalej to samo. Z kolei z listą pod 220 Combo nie ma czegoś takiego.
też kozystam z Setedit 1.43 i nie mam tego problemu , przed chwilą pobrałem listę zamieszczona na forum i bez problemu otworzyłem ją w Setedit
-
-
- ... Administrator ...
Kirgeron pisze:Udało się jakoś otworzyć. Potrzebuje podmienić jedną grupę, tylko "NC+". Wyeksportowałem "NC+" z listy Ariva 220 Combo do pliku.
Otwieram listę 102mini, kasuje "NC+", importuje nową grupę z pliku. Grupa dodaje się, jednak w starej kolejności, a nie w mojej... :shock:
dlatego pisałem abyś wyeksportował również ... wszystkie kanały sat...
ano dlatego ,że układ fav zależy od kolejności tych kanałów na liście głównej ... a skoro ty na liście do 102mini skasowałeś tylko grupę NC , i importowałeś ją z A220 , to kolejność kanałów na NC , będzie taka ,jaka jest w liście głownej A102mini.
musisz importować z A220 ,również wszystkie sat z kanałami ......
czyli , zaznaczasz i usuwasz wszystkie kanały z sat , i w pierwszej kolejności importujesz wszystkie kanały sat z A220 , następnie kolejny wybrane Fav
-
Wiem, że zawracam gitarę, ale za cholerę nie wiem jak te kanały zapisać.
Oto zrzut:

Grupy FAV zapisałem wszystkie, ale nie wiem jak kanały SAT zapisać.
Oto zrzut:

Grupy FAV zapisałem wszystkie, ale nie wiem jak kanały SAT zapisać.
Ostatnio zmieniony 19 lis 2015, 21:25 przez Kirgeron, łącznie zmieniany 1 raz.
-