Biała karta TP Orange w innym tunerze
-
- ..:: Użytkownik ::..
Witam ponownie
zastosowałem się do rady qwq i wgrałem ten patch:HDcombo_ 20100521_ release6_ patch.zip
Niestety - w menu nic się nie zmieniło, może opcja EMM jest gdzieś ukryta? Poradzicie coś?
W uzupełnieniu dodam, iż zmieniła się wersja oprogramowania z 025 na 118 i wyczyściły się listy kanałów ale na szczęście zrobiłem wcześniej kopie.
Poza tym nie przybyło nic nowego.
Kolejne odkrycie: ważność karty TNK 00.00.1990 , ale najważniejsze, że działa.
zastosowałem się do rady qwq i wgrałem ten patch:HDcombo_ 20100521_ release6_ patch.zip
Niestety - w menu nic się nie zmieniło, może opcja EMM jest gdzieś ukryta? Poradzicie coś?
W uzupełnieniu dodam, iż zmieniła się wersja oprogramowania z 025 na 118 i wyczyściły się listy kanałów ale na szczęście zrobiłem wcześniej kopie.
Poza tym nie przybyło nic nowego.
Kolejne odkrycie: ważność karty TNK 00.00.1990 , ale najważniejsze, że działa.
Ostatnio zmieniony 16 lut 2014, 20:49 przez Fred, łącznie zmieniany 2 razy.
-
-
- ..::VIP::..
Aktywacja emu -> System -> TV System -> i z pilota 7799 Pojawi się czerwony Edit na dole: (kolejne wybranie 7799 wyłącza emu)Fred pisze:Jeszcze Was trochę pomęczę. Po raz drugi wgrałem patcha, przywróciłem fabryczne ustawienia (gdzieś wyczytałem, że tak trzeba).... i dalej nic. Żadnych zmian w menu, ustawieniach odbiornika.... NIC. Po co w ogóle był ten patch - wyjaśnijcie proszę, bo zżera mnie ciekawość.
-
Bingo! Znalazłem. Opcja jest w interfejsach.Przybyło mi IP/Domain, Server info list, Edit keys. Bawię się dalej. Wielkie dzięki.
To znaczy, w której z wymienionych zakładek włączyć EMM-y?
To znaczy, w której z wymienionych zakładek włączyć EMM-y?
Ostatnio zmieniony 17 lut 2014, 0:24 przez Fred, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Dziś wyczytałem, że dla "odswieżenia" uprawnień dla karty należy:
Ponadto z wypowiedzi użytkowników wynika, że u nich zadziałało również łapanie uprawnień na TVP 1 i 2 oraz Orange Sport - ale było to jeszcze w 2011 roku, nie wiem czy się nie zmieniło od tego czasu.
Generalnie można też spróbować jak nie będą chciały przejść skontaktować się z z działem pomocy technicznej żeby wysłali reaktywację/uprawnienia.
Co do TVP 1 i 2 to ma to tę zaletę, że widać, że uprawnienia przeszły bo pojawi się obraz.
Odśwież uprawnienia na karcie w następujący sposób:
jeżeli nie ma jakiegoś programu w pakiecie M, przełącz się na kanał Animal Planet i odczekaj 1 godzinę
jeżeli nie ma jakiegoś programu w pakiecie L, przełącz się na kanał AXN Sci-Fi i odczekaj 1 godzinę
jeżeli nie ma jakiegoś programu z pakietu HBO, przełącz się na kanał HBO i odczekaj 1 godzinę
jeżeli nie ma jakiegoś programu z pakietu HD, przełącz się na kanał Fox Life HD i odczekaj 1 godzinę
jeżeli nie ma kanału z pakietu podstawowego i pakietu telewizji N (np: TVP1, TVP2), przełącz się na kanał 4FunTV (kanał 164) i pozostań na tym kanale 15-30 minut
Jeżeli odświeżenie praw nie nastąpi i po 1 godzinie kanały z pakietu M lub L nie powrócą przełącz się na odpowiedni kanał (w zależności od wykupionego pakietu)
Jeżeli programy z pakietu podstawowego i pakietu telewizji N nie powrócą po 30 minutach pobytu na kanale 164 (4FunTv) skontaktuj się z działem pomocy technicznej.
Ponadto z wypowiedzi użytkowników wynika, że u nich zadziałało również łapanie uprawnień na TVP 1 i 2 oraz Orange Sport - ale było to jeszcze w 2011 roku, nie wiem czy się nie zmieniło od tego czasu.
Generalnie można też spróbować jak nie będą chciały przejść skontaktować się z z działem pomocy technicznej żeby wysłali reaktywację/uprawnienia.
Co do TVP 1 i 2 to ma to tę zaletę, że widać, że uprawnienia przeszły bo pojawi się obraz.
-
Wielkie dzięki za kolejną pomoc. Przed chwilą dzwoniłem do działu technicznego Orange i jest tak: uprawnienia przesyłane są na kanale 164 4Fun TV. Obiecali je niezwłocznie dosłać, mam czekać 30 minut. Jeżeli to nie pomoże, radzą by poszukać kogoś z białym Sagemem, z czarnym biała karta nie zadziała. Osobiście za ten stan rzeczy winię czytnik kart w moim HD Combo. Jak wspomniałem uprzednio, miałem ogromne problemy z migracją z TNK SD na Smart HD+. Mimo prawidłowego przebiegu przez tydzień panowała ciemność, dopiero włożenie karty do innego Fergusona u kolegi poskutkowało odkodowaniem programów.
-
Możliwe, że to wina HD Combo, bo wiem, że na niektórych softach w ogóle były problemy z czytnikiem.
Ten model jest jeszcze gorszy pod względem wsparcia niż Ariva @Link.
Jak nie przejdą te uprawnienia to spróbuj u kogoś niekoniecznie z białym Sagem ale np. na jakiejś zwykłej Arivie A200 lub podobnej.
Ten model jest jeszcze gorszy pod względem wsparcia niż Ariva @Link.
Jak nie przejdą te uprawnienia to spróbuj u kogoś niekoniecznie z białym Sagem ale np. na jakiejś zwykłej Arivie A200 lub podobnej.
-
- ..::Moderator::..