Octagon 8008 combo nie swieci dioda
-
- ..:: Użytkownik ::..
- Has thanked: 22 times
- Been thanked: 1 time
Octagon 8008 combo nie swieci dioda
Przycisk który jest dioda świecił na niebiesko, przy wył na czerwono. Ma czerwono swieci ale na niebiesko już nie
Dioda zaczęła migać potem zgasla. Potem się na chwilę zapaliła I potem zgasla I juz nie pali się.
Jaka jest przyczyną?
Czy coś da wgranie od nowa sofa bo mam obraz i tu pytanie jeśli na pendraivie mam nagrane filmy i go włożę po wgraniu na nowo obrazu xzy on będzie działał czy wszystko przepadnie i od nowa trzeba sformatować i inicjalizowac pena?
Dzieki
Dioda zaczęła migać potem zgasla. Potem się na chwilę zapaliła I potem zgasla I juz nie pali się.
Jaka jest przyczyną?
Czy coś da wgranie od nowa sofa bo mam obraz i tu pytanie jeśli na pendraivie mam nagrane filmy i go włożę po wgraniu na nowo obrazu xzy on będzie działał czy wszystko przepadnie i od nowa trzeba sformatować i inicjalizowac pena?
Dzieki
-
- ..::Moderator::..
- Been thanked: 17 times
Re: Octagon 8008 combo nie swieci dioda
Przyczyna moze byc uszkodzenie elementow uzytych do swiecenia diody: rezystor,tranzystor,dioda,połaczenie z panelem przednim.Trzeba tez spr w Menu tunera czy nie ma opcji wylaczania diody.
-
leszek2011 pisze: 02 sie 2024, 8:33Przyczyna moze byc uszkodzenie elementow uzytych do swiecenia diody: rezystor,tranzystor,dioda,połaczenie z panelem przednim.Trzeba tez spr w Menu tunera czy nie ma opcji wylaczania diody.
dioda sie raczej nie uszkodzila bo jak nie dzialala to tylko na niebiesko nie swiecila, na fioletowo i czerwono normalnie. W ustawieniach wiem ze są te opcje i tam wszystko jest dobrze, przeciez samo by sie nie przestawilo
Teraz co ciekawe sie samo naprawilo normalnie świeci ale raz na jakis czas wlasnie gaśnie i nie świeci, nie wiem od czego to zalezy. Np teraz normalnie świeci jak dekoter chodzi i jak bez powodu zgasła to tak bez powodu sie zapalila. Jak nagle zgaśnie co mam wtedy zrobić?
-
teraz juz calkiem na niebiesko nie świeci ani fioletowo jedynie kolor czerwony
jaki powód?
jaki powód?