Jaki kupić tuner sat_pytania_propzycje
-
- ..:: Użytkownik ::..
- Been thanked: 16 times
Re: Jaki kupić tuner sat_pytania_propzycje
H7s , albo kombinować drożej z Gigablue
róż(nie) chcę... Darmowe linijki
-= Ktosiu =-
-= Ktosiu =-
-
Po przewertowaniu internetu i wysłuchaniu podpowiedzi wybór ograniczyłem do zgenna h9s se 4k i ustym 4k pro.
Widzę że większość jednak polecam ustyma proszę więc o informację czy jest on faktycznie lepszy od zgemmy i czym się tak znacząco różni.
Widzę że większość jednak polecam ustyma proszę więc o informację czy jest on faktycznie lepszy od zgemmy i czym się tak znacząco różni.
-
Praktycznie niczym poza drobnymi dodatkami np 2x USB i własne sterowniki + własny system + własne sposoby obsługi recovery itp.
Obydwa tunery pod względem działania są identyczne, pod względem dodatkowych możliwości tunera Ustym jest lepszy ( Netflix, IPTV itp ) .
p.s Jeśli brać pod uwagę design i wykonanie obudowy tunera to tylko USTYM.
Obydwa tunery pod względem działania są identyczne, pod względem dodatkowych możliwości tunera Ustym jest lepszy ( Netflix, IPTV itp ) .
p.s Jeśli brać pod uwagę design i wykonanie obudowy tunera to tylko USTYM.
-= Ktosiu =-
-= Ktosiu =-
-
- ..::Moderator::..
- Has thanked: 24 times
- Been thanked: 33 times
Ustym, ma lan 1gb/s i wyświetlacz ,i tak j/w NetflixMaciej01 pisze: 07 mar 2022, 20:16Po przewertowaniu internetu i wysłuchaniu podpowiedzi wybór ograniczyłem do zgenna h9s se 4k i ustym 4k pro.
-
Jak zauważyłeś, to są właśni takie perełki w tunerach. Jeden ma coś czego nie ma inny. ;)
Poza tym że lubię piloty Zgemma za prostotę obsługi ( mogę w ciemno sterować nie patrząc na przyciski, jest intuicyjny moim zdaniem ) , pilot Ustyma jest fajny ale trzeba sie przyzwyczaić po prostu do czegoś innego.
p.s. Dla mnie to jest odmiana dla pilotów pod Vu+ które zmam na pamięć, pilotów Zgemma które łatwo opanować, jak i pilotów Ustym do których idzie sie przyzwyczaić używając innych wcześniej pilotów z odrobinę innym interfejsem. :)
Poza tym że lubię piloty Zgemma za prostotę obsługi ( mogę w ciemno sterować nie patrząc na przyciski, jest intuicyjny moim zdaniem ) , pilot Ustyma jest fajny ale trzeba sie przyzwyczaić po prostu do czegoś innego.
p.s. Dla mnie to jest odmiana dla pilotów pod Vu+ które zmam na pamięć, pilotów Zgemma które łatwo opanować, jak i pilotów Ustym do których idzie sie przyzwyczaić używając innych wcześniej pilotów z odrobinę innym interfejsem. :)
-= Ktosiu =-
-= Ktosiu =-
-
Ale z opisu wynika że zgemma też ma netflix:https://sat-mar.com.pl/produkt/zgemma-h ... id-nowosc/
Poza tym ustym ma też slot na kartę co chyba może a nie musi się przydać ale zawsze jest to pewnie jakaś dodatkowa opcja
Poza tym ustym ma też slot na kartę co chyba może a nie musi się przydać ale zawsze jest to pewnie jakaś dodatkowa opcja
-
Jak zależy ci też na Netflix , to bierz Ustyma , w Zgemmie nie będzie on działać.Maciej01 pisze: 07 mar 2022, 21:34Ale z opisu wynika że zgemma też ma netflix:https://sat-mar.com.pl/produkt/zgemma-h ... id-nowosc/
-
- Been thanked: 17 times
Najlepsza opcja bedzie jak kupisz Zgemme h7s i Ustyma .Wtedy bedziesz mogl porownywac te tunery.
-
-
- ..::VIP::..
- Has thanked: 21 times
- Been thanked: 21 times
roratoga pisze: 06 mar 2022, 18:02 Czy do ustym 4k combo można dołożyć druga głowice dvb s albo do wersji twim głowice dvbt/c ? jeśli nie to jaki dekoder polecacie z 2xdvbs + 1xdvbt/c ?
Kupuj ustym wersja twin i spokojnie możesz dołożyć głowice na usb od xbox
https://archiwum.allegro.pl/oferta/xbox ... 30123.html
Mam taki układ i działa bez problemu
WWIO BRE2ZE 4K
Zgemma H9 Twin
Wsparcie Hyperion
Zgemma H9 Twin
Wsparcie Hyperion
Witam
zgemma h7s już nie będzie przykro mi
będzie model h9 twin SE ale dokładną date podam jak będę pewien wysyłki kontenera
na tą chwile ceny niestety zgemmy są zwariowane
dlatego doradzam ustyma 4k pro jeszcze mam w starej cenie ale wiem już że cena w następnej dostawie dużo się zmieni
pozdrawiam
zgemma h7s już nie będzie przykro mi
będzie model h9 twin SE ale dokładną date podam jak będę pewien wysyłki kontenera
na tą chwile ceny niestety zgemmy są zwariowane
dlatego doradzam ustyma 4k pro jeszcze mam w starej cenie ale wiem już że cena w następnej dostawie dużo się zmieni
pozdrawiam
-
Na pocieszenie można jeszcze spotkać H7C 2xDVB-T2 i 1xDVB-S2. :)
W sumie dla osób mających już przynajmniej jeden tuner dwugłowicowy w domu dobrą opcją będzie zawsze zakup tunera Combo, brak drugiej głowicy rekompensuje głowica zapasowa która korzysta z innego tunera.
W sumie dla osób mających już przynajmniej jeden tuner dwugłowicowy w domu dobrą opcją będzie zawsze zakup tunera Combo, brak drugiej głowicy rekompensuje głowica zapasowa która korzysta z innego tunera.
-= Ktosiu =-
-= Ktosiu =-
-
-