Jaki kupić tuner sat_pytania_propzycje
-
- ..::Moderator::..
- Been thanked: 17 times
Re: Jaki kupić tuner sat_pytania_propzycje
Jak lubisz problemy z tunerem to kupuj Fergusona.Pierwszy problem to polskie audio ,z tego co slyszalem trzeba ustawiac po zmianie kanalu.Moze w nowszych softach to poprawili?
Ostatnio zmieniony 10 sty 2022, 12:21 przez leszek2011, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- ..:: Użytkownik ::..
- Been thanked: 16 times
To praktycznie to samo tylko z własnym Androidem. Enigmę2 też można zainstalować jak ktoś chce.
Wadą jest mała dostępność softów.
Tuner idealnie się nadaje dla kogoś kto tylko ogląda programy sat i chce korzystać z aplikacji Androida nie bawiąc się w podobne podróbki ma enigmie2 czy grzebanie w pluginach do niczego nie potrzebnych.
Raz zainstalujesz i używasz.
Wadą jest mała dostępność softów.
Tuner idealnie się nadaje dla kogoś kto tylko ogląda programy sat i chce korzystać z aplikacji Androida nie bawiąc się w podobne podróbki ma enigmie2 czy grzebanie w pluginach do niczego nie potrzebnych.
Raz zainstalujesz i używasz.
róż(nie) chcę... Darmowe linijki
-= Ktosiu =-
-= Ktosiu =-
-
Witajcie, potrzebuję zmienić swoją arive na coś nowszego, tylko do oglądania tv bez żadnych bajerów, coś na czym będą działały kanały canal+, na arivie przestały już działać, posiadam już swoje linie cccam
-
- ... Administrator ...
- Has thanked: 38 times
- Been thanked: 100 times
arekgaenda pisze: 10 sty 2022, 14:09Witajcie, potrzebuję zmienić swoją arive na coś nowszego, tylko do oglądania tv bez żadnych bajerów, coś na czym będą działały kanały canal+, na arivie przestały już działać, posiadam już swoje linie cccam
Zgemma,Octagon,VU+,Ustym 4K Pro
wybór nalezy do ciebie

Lepszy JAKITAKI jak NIJAKI
-
-
- ... Administrator ...
- Has thanked: 38 times
- Been thanked: 100 times
Pamięć Flash: 512MB

Ma co prawda czytnik kart TF , ale nie wiem czy jest mozliwośc rozszerzenie pamięci ,tak jak to jest np. w Zgemma H9s
Lepszy JAKITAKI jak NIJAKI
-
- ..::Moderator::..
- Been thanked: 17 times
Kupisz taki tuner a za pol roku nie bedzie do niego wsparcia i bedzie nastepny wydatek na nowy tuner. Teraz jak kupowac to tuner 4k ktory jest popularny.
-
-
[quote=miniek1 post_id=143010 time=1641806460 user_id=17327]Panowie a co myślicie o Fergusonie ATV TT [url=https://allegro.pl/oferta/dekoder-telew ... 9671205851](np. ten)[/url]? Na papierze wygląda nawet lepiej niż polecany Octagon 8008, czy Ustym 4K Pro. Tylko jak to się ma do rzeczywistości i codziennego komfortu użytkowania? Jakieś merytoryczne za i przeciw?
[/quote]
Jednak po namyśle zrezygnuję z tego Fergusona. Postanowiłem wybrać pomiędzy Octagonem 8008 Twin, a Ustymem 4K Twin. Czy oba modele obsługują transkodowanie podczas strumieniowania? I który z tych dwóch ma lepsze wsparcie?
[/quote]
Jednak po namyśle zrezygnuję z tego Fergusona. Postanowiłem wybrać pomiędzy Octagonem 8008 Twin, a Ustymem 4K Twin. Czy oba modele obsługują transkodowanie podczas strumieniowania? I który z tych dwóch ma lepsze wsparcie?
-
Daj spokój z tym fergusonem też go miałem tyle lat i u rodziców bo niczego skomplikowanego nie chcieli mieć
Ja teraz mam Zgemma twina i polecam nie ma co się bać enigmy2 nawet dysk podpięty picony wyglądają rewelacyjnie
Ja teraz mam Zgemma twina i polecam nie ma co się bać enigmy2 nawet dysk podpięty picony wyglądają rewelacyjnie
-
[quote=Belmondo_ post_id=143026 time=1641827010 user_id=28259]Daj spokój z tym fergusonem też go miałem tyle lat i u rodziców bo niczego skomplikowanego nie chcieli mieć
[/quote]
Też mam Zgemmę H9 Twin i nie napisałem, że chcę fergusona bo boje się E2. Szukam po prostu drugiego tunera, a zapytałem o tego Fergusona bo ma praktycznie takie same parametry jak polecany Ustym czy Octagon, z tym że ma 2GB RAM.
Jak miałeś tego Fergusona to powinieneś wiedzieć, że mogłeś zamiast ich systemu pracować na E2.
[/quote]
Też mam Zgemmę H9 Twin i nie napisałem, że chcę fergusona bo boje się E2. Szukam po prostu drugiego tunera, a zapytałem o tego Fergusona bo ma praktycznie takie same parametry jak polecany Ustym czy Octagon, z tym że ma 2GB RAM.
Jak miałeś tego Fergusona to powinieneś wiedzieć, że mogłeś zamiast ich systemu pracować na E2.
-
miniek1.
A dlaczego się boisz E2??
Ja kupiłem Zgemme H9S będąc zupełnie zielonym w E2, a po pół roku kupiłem drugi sprzęt H9S dla córki.
I życie jest weselsze.
Image, skinów, pluginów, ipk i czego tylko chcesz jest od zaj.... tylko troszkę poszukać i poczytać, a tuner kosztuje grosze.
Kwestia do czego potrzebujesz go używać/
A dlaczego się boisz E2??
Ja kupiłem Zgemme H9S będąc zupełnie zielonym w E2, a po pół roku kupiłem drugi sprzęt H9S dla córki.
I życie jest weselsze.
Image, skinów, pluginów, ipk i czego tylko chcesz jest od zaj.... tylko troszkę poszukać i poczytać, a tuner kosztuje grosze.
Kwestia do czego potrzebujesz go używać/
A jak oceniacie AB PULSe 4K Twin? Kosztuje 890 PLN gdzie Zgemma H9 Twin 660 PLN, ale jestem skłonny zapłacić więcej żeby sprzęt był porządny i o większych możliwościach.
Musi być z dwoma wejściami, chcę podłączyć do sieci przez VPN, oglądać FTA z paru satelitów plus Canal+ i z przyległościami, co tam jeszcze da radę ciekawego do odkodować. Koniecznie dysk twardy do środka (i tu pytanie - brać HDD czy SSD? Różnica jest coraz mniejsza a zależy mi na pracy bez problemów).
Pozdrawiam.
Musi być z dwoma wejściami, chcę podłączyć do sieci przez VPN, oglądać FTA z paru satelitów plus Canal+ i z przyległościami, co tam jeszcze da radę ciekawego do odkodować. Koniecznie dysk twardy do środka (i tu pytanie - brać HDD czy SSD? Różnica jest coraz mniejsza a zależy mi na pracy bez problemów).
Pozdrawiam.
-
miniek1 pisze: 10 sty 2022, 16:17Belmondo_ pisze: 10 sty 2022, 16:03Daj spokój z tym fergusonem też go miałem tyle lat i u rodziców bo niczego skomplikowanego nie chcieli mieć
A to może coś źle doczytałem ,ale i tak daj spokój z fergusonem wypuszczają dekoder i tyle kończy się jakikolwiek update do niego a jak uwalisz to o serwisie zapomnij