Strona 1 z 1

Tuner combo X405

: 14 gru 2020, 17:28
autor: Remigiusz
WItam

Czy bez specjalnego sprzętu można z tego tunera zgrać na pendrive jego oprogramowanie?

Pozdrawiam

Re: Tuner combo X405

: 14 gru 2020, 18:09
autor: tomek6680
Powinna być opcja backup \ dump
Jeśli chodzi o ten box
https://www.google.com/search?ei=b5zXX7 ... ent=psy-ab

Re: Tuner combo X405

: 14 gru 2020, 19:17
autor: JAKITAKI
Remigiusz pisze:
14 gru 2020, 17:28
WItam

Czy bez specjalnego sprzętu można z tego tunera zgrać na pendrive jego oprogramowanie?

Pozdrawiam

można

zgrywasz na USB , masz w menu Aktualizacja USB

 

Re: Tuner combo X405

: 14 gru 2020, 21:13
autor: Remigiusz
tomek6680 pisze:
14 gru 2020, 18:09
Powinna być opcja backup \ dump
Jeśli chodzi o ten box
https://www.google.com/search?ei=b5zXX7 ... ent=psy-ab
Tak, to ten sprzęt. Jednak takiej opcji nie znalazłem. W zakładce USB/oprogramowanie jest możliwość wgrania z USB, ale nie ma backup.

Wyjaśnię dokładnie o co chodzi. Mam dwa tunery, ten sam model. Jeden działa poprawnie, a drugi nie do końca. Nie można ustawić wersji językowej, czy choćby trzech kolumn programów. Na innym forum doradzono mi wgrać nowe oprogramowanie i skierowano tutaj:

http://www.satedu.cba.pl/

Jest tam wiele plików, ale nie wiem który jest tym właściwym dla mnie.Nikt nie doradził mi, który pobrać i wgrać. Czy na załaczonej fotce zakładki "O odbiorniku jest zaszyta informacja o oprogramowaniu?

Pzdr
 

Re: Tuner combo X405

: 14 gru 2020, 21:21
autor: JAKITAKI
Remigiusz pisze:
14 gru 2020, 21:13
tomek6680 pisze:
14 gru 2020, 18:09
Powinna być opcja backup \ dump
Jeśli chodzi o ten box
https://www.google.com/search?ei=b5zXX7 ... ent=psy-ab
Tak, to ten sprzęt. Jednak takiej opcji nie znalazłem. W zakładce USB/oprogramowanie jest możliwość wgrania z USB, ale nie ma backup. Na innym forum skierowano mnie tutaj:

http://www.satedu.cba.pl/

Jest tam wiele plików, ale nie wiem który jest tym właściwym dla mnie.

Pzdr
  

to chcesz zgrać czy wgrać ?

 

Re: Tuner combo X405

: 14 gru 2020, 21:32
autor: Remigiusz
Przepraszam, że na początku niezbyt dokładnie wszystko opisałem. Już to uzupełniłem. Pytanie o dump pojawiło się w związku z tym, że nie wiem co ewentualnie wgrać. Poradzono mi, że najlepiej będzie zgrać oprogramowanie ze sprawnego tunera i wgrać do wadliwego.

Załadował się obrazek, bo nie widzę go?

Re: Tuner combo X405

: 14 gru 2020, 21:42
autor: JAKITAKI
Remigiusz pisze:
14 gru 2020, 21:32
Przepraszam, że na początku niezbyt dokładnie wszystko opisałem. Już to uzupełniłem. Pytanie o dump pojawiło się w związku z tym, że nie wiem co ewentualnie wgrać. Poradzono mi, że najlepiej będzie zgrać oprogramowanie ze sprawnego tunera i wgrać do wadliwego.

Remigiusz pisze:
14 gru 2020, 21:32
Poradzono mi, że najlepiej będzie zgrać oprogramowanie ze sprawnego tunera i wgrać do wadliwego.

nie napisałeś jaki to masz problem z tunerem , bo może ten problem można inaczej rozwiazać

tu masz oprogramowanie do Opticum 405 Combo :->: https://engelaxil.hr/download_file/543

Re: Tuner combo X405

: 14 gru 2020, 21:57
autor: Remigiusz
> bo może ten problem można inaczej rozwiazać

Jak ewentualne?

Mam dwa tunery, ten sam model. Jeden działa poprawnie, a drugi nie do końca. Nie można ustawić wersji językowej, czy choćby trzech kolumn programów. Na innym forum doradzono mi wgrać nowe oprogramowanie i skierowano tutaj:

Re: Tuner combo X405

: 14 gru 2020, 22:25
autor: JAKITAKI
Remigiusz pisze:
14 gru 2020, 21:57
> bo może ten problem można inaczej rozwiazać

Jak ewentualne?

Mam dwa tunery, ten sam model. Jeden działa poprawnie, a drugi nie do końca. Nie można ustawić wersji językowej, czy choćby trzech kolumn programów. Na innym forum doradzono mi wgrać nowe oprogramowanie i skierowano tutaj:

Menu > Ustawienia systemowe > System i tam możesz ustawić język

Obrazek

a możesz wejść w ogóle w menu ?
jak cię nie puszcza to standardowy PIN to 0000

Re: Tuner combo X405

: 14 gru 2020, 23:15
autor: Remigiusz
Załadowałem wskazanie oprogramowanie, pojawił się komunikat "Succesfull", ale niewiele się zmieniło. Próba ustawienia języka menu działa jak chce. Mogę ustawić angielski, ale wybranie polskiego skutkuje językiem włoskim. To bym zbagatelizował, bo dałbym sobie radę, ale inne rzeczy nie działają tak jak trzeba, jak w tym sprawnym tunerze. Nie można rozwinąć listy kanałów do trzech kolumn, strzałka w lewo, lub prawo nie przewija listy, ale zmienia opcje - FTA, All, itd. Kanały z całą pewnością FTA nie działają i sa opisywane jako kodowane. Chyba problem jest poważniejszy. Nie ta wersja softu, albo coś uwalone sprzętowo.

Re: Tuner combo X405

: 14 gru 2020, 23:26
autor: JAKITAKI
Remigiusz pisze:
14 gru 2020, 23:15
Załadowałem wskazanie oprogramowanie, pojawił się komunikat "Succesfull", ale niewiele się zmieniło. Próba ustawienia języka menu działa jak chce. Mogę ustawić angielski, ale wybranie polskiego skutkuje językiem włoskim. To bym zbagatelizował, bo dałbym sobie radę, ale inne rzeczy nie działają tak jak trzeba, jak w tym sprawnym tunerze. Nie można rozwinąć listy kanałów do trzech kolumn, strzałka w lewo, lub prawo nie przewija listy, ale zmienia opcje - FTA, All, itd. Kanały z całą pewnością FTA nie działają i sa opisywane jako kodowane. Chyba problem jest poważniejszy. Nie ta wersja softu, albo coś uwalone sprzętowo.

jak by soft nie był dla tego tunera ,to by nie wszedł ,albo wszedł by i ubił ci tuner

tak wiec z pewnością nie jest to wina softu , a ustawień

masz drugi ,taki sam model ?
wsadź pena do niego ,i na pilocie masz USB , nacisnij , tam powinna być opcja zgrania oprogramowania

Re: Tuner combo X405

: 15 gru 2020, 12:20
autor: Remigiusz
Może powinna być, ale nie ma. Przynajmniej ja nie widzę. Znajomy serwisant powiedział, że do tego tunera potrzebny jest programator.