Jak rozpocząć, mam Ferguson 153 combo

ODPOWIEDZ

Autor tematu
paczek-ba
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 4
Rejestracja: 14 lis 2020, 18:57
Poland

Jak rozpocząć, mam Ferguson 153 combo

Post autor: paczek-ba » 15 lis 2020, 10:53

Witam Na wstępie napiszę że jestem mega laikiem. Mam Ferguson 153 combo z zainstalowanym najnowszym oprogramowaniem od was. Problem mam z połączeniem ariva online configuratorem. Wpisuje adres IP i wyszukiwarka nie wyświetla configuratora.Czy może ktoś pomóc.

Awatar użytkownika

ddll
..::Moderator::..
..::Moderator::..
Posty: 1837
Rejestracja: 03 paź 2009, 12:58
Has thanked: 1 time
Been thanked: 8 times
Poland

Re: Jak rozpocząć, mam Ferguson 153 combo

Post autor: ddll » 15 lis 2020, 11:27

Zobacz w dziale Ferguson,  może tu?   viewtopic.php?f=457&t=12959
​​​​​​https://satedu.2ap.pl/viewtopic.php?f=132&t=13430
Ostatnio zmieniony 15 lis 2020, 11:29 przez ddll, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika

leszek2011
..::Moderator::..
..::Moderator::..
Posty: 595
Rejestracja: 01 wrz 2011, 08:21
Been thanked: 3 times

Re: Jak rozpocząć, mam Ferguson 153 combo

Post autor: leszek2011 » 15 lis 2020, 11:27

Zobacz co masz w pliku oscam.cfg , wpisujesz wtedy  np IP(tunera) : 8888  ,np 192.168.0.22:8888 ,192,168.0.2:8989 

 
[webif]
httpport                      = 8888
httpscript                    = admin
httprefresh                   = 10
httpallowed                   = 0.0.0.0-255.255.255.255
http_status_log               = 1

PS.Z opisu wyglada ze ten tuner nie ma oscama .
Ostatnio zmieniony 15 lis 2020, 12:05 przez leszek2011, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika

ddll
..::Moderator::..
..::Moderator::..
Posty: 1837
Rejestracja: 03 paź 2009, 12:58
Has thanked: 1 time
Been thanked: 8 times
Poland

Re: Jak rozpocząć, mam Ferguson 153 combo

Post autor: ddll » 15 lis 2020, 11:35



Autor tematu
paczek-ba
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 4
Rejestracja: 14 lis 2020, 18:57
Poland

Re: Jak rozpocząć, mam Ferguson 153 combo

Post autor: paczek-ba » 15 lis 2020, 13:20

Wgrałem A153Combo_20190919_V1.33B7_PATCH i uruchomilem 1) wybrałem aplikacje cccam 2) edytowalne home server i wpisałem
Nr serwera 1
URL 192.168.1.244
Port serwera 8000
Użytkownika 3
Hasło 3
I zalogowałem homesher start zrobiło się połączono
No i tu trzeba skorzystać z ariva online configurator
Może coś źle zrobiłem

Awatar użytkownika

leszek2011
..::Moderator::..
..::Moderator::..
Posty: 595
Rejestracja: 01 wrz 2011, 08:21
Been thanked: 3 times

Re: Jak rozpocząć, mam Ferguson 153 combo

Post autor: leszek2011 » 15 lis 2020, 15:22

Kanaly niekodowane odbierasz ? Moze linijka stracila waznosc?


Autor tematu
paczek-ba
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 4
Rejestracja: 14 lis 2020, 18:57
Poland

Re: Jak rozpocząć, mam Ferguson 153 combo

Post autor: paczek-ba » 15 lis 2020, 16:21

Tak niekodowane odbieram


Autor tematu
paczek-ba
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 4
Rejestracja: 14 lis 2020, 18:57
Poland

Re: Jak rozpocząć, mam Ferguson 153 combo

Post autor: paczek-ba » 15 lis 2020, 16:34

Gdzie mogę takie linijki otrzymać lub kupic


ODPOWIEDZ

Wróć do „Dział dla początkujących”