Strona 1 z 1

Drembox DM8000HD nie startuje

: 28 mar 2020, 18:04
autor: Yaromieto
Działal do momentu instalacji plugina GP3.Po udanej instalacji i żądaniu resetowania dremboxa9 z pilota) , tuner się wyłączył , ponownie zaczął startować , ale pasek dochodzi do ok. 50% i panel gaśnie. Obraz zawiesza się w pozycji Loading 9 skin Dtv mod by crash). Jak go mogę reanimować.Obrazek

Re: Drembox DM8000HD nie startuje

: 28 mar 2020, 19:37
autor: JAKITAKI
połącz się przez np. FTP i usuń tego skina /usr/share/enigma2
tuner potem powinien wystartować z e skinem default

Re: Drembox DM8000HD nie startuje

: 28 mar 2020, 21:52
autor: Yaromieto
Połączyłem suę  programem FileZilla Cient. Usunąłem  skina dTV  MOD BY CRASH zgodnie z sugestią.Wyłaczyłem i zaa chwilę załaczyłrm dremboxa i bez zmian, dalej tak jak  poprzednio. T się stało po insta;acji z pilota plugina GP3.

Re: Drembox DM8000HD nie startuje

: 28 mar 2020, 22:42
autor: JAKITAKI
Yaromieto pisze:
28 mar 2020, 21:52
Połączyłem suę  programem FileZilla Cient. Usunąłem  skina dTV  MOD BY CRASH zgodnie z sugestią.Wyłaczyłem i zaa chwilę załaczyłrm dremboxa i bez zmian, dalej tak jak  poprzednio. T się stało po insta;acji z pilota plugina GP3.

no to usuń ten plugin tym samym sposobem ,tylko wchodząc /usr/lib/enigma2/python/Plugins/Extensions

Re: Drembox DM8000HD nie startuje

: 29 mar 2020, 07:57
autor: prosat
Powinno pomóc ewetualnie może są inne dodatki w innych lokalizacjach a jak nie to zostanie wgranie nowego image 

Re: Drembox DM8000HD nie startuje

: 29 mar 2020, 08:31
autor: Yaromieto
Po usunięciu tego plugina (GP30 NIC NIE POMOGŁO. pROSZĘ O PODANIE SPOSOBU WGRANIA NOWEGO IMAGE-JEZELI MOŻNA TO KROK PO KROKU.

Re: Drembox DM8000HD nie startuje

: 29 mar 2020, 11:48
autor: JAKITAKI
Yaromieto pisze:
29 mar 2020, 08:31
Po usunięciu tego plugina (GP30 NIC NIE POMOGŁO. pROSZĘ O PODANIE SPOSOBU WGRANIA NOWEGO IMAGE-JEZELI MOŻNA TO KROK PO KROKU.

https://www.youtube.com/watch?v=Sseg7H-WCzI

program w załączniku

Re: Drembox DM8000HD nie startuje

: 29 mar 2020, 17:10
autor: Yaromieto
Dzięki za wsparcie. Jeszcze jedno- skąd pozyskać oprogramowanie tj. image z rozszerzeniem .img niezbędne dla reanimacji po kablu RS232

Re: Drembox DM8000HD nie startuje

: 30 mar 2020, 13:44
autor: Yaromieto
Posaiadam pliki .nfi ( instalacja po kablu sieciowym). Nie wiem skąd zdobyć pliki z rozszerzeniem .img ( jak opisanoa w przesłanym linku i filmie z tego linku). Kabel nullmodem zdobyłem, Bardzo proszę o pomoc w zdobyciu tych plików.

Re: Drembox DM8000HD nie startuje

: 30 mar 2020, 16:32
autor: prosat
ten 8000 to orginał ? jak tak wpisz wpisz w przegladarke adres ip image masz tu viewforum.php?f=465  najlepiej wgraj open pli jest najstabilniejszy 

Re: Drembox DM8000HD nie startuje

: 30 mar 2020, 16:56
autor: JAKITAKI
Yaromieto pisze:
30 mar 2020, 13:44
Posaiadam pliki .nfi ( instalacja po kablu sieciowym). Nie wiem skąd zdobyć pliki z rozszerzeniem .img ( jak opisanoa w przesłanym linku i filmie z tego linku). Kabel nullmodem zdobyłem, Bardzo proszę o pomoc w zdobyciu tych plików.

opis masz tylko przykładowy ,w którym to zrobiono na przykałdzie DM500,zastosuj image z rozszerzeniem nfi*

Re: Drembox DM8000HD nie startuje

: 01 kwie 2020, 20:49
autor: Yaromieto
Podłaczyłem kabel nullmodem,uruchomiłrm DreamUP,clik conecct przy wyłaczym dm8000 (oryginał), załaczyłem do sieci i nic się nie dzieje.Przed usunięciem pluginów i przy połaczeniu przez net  i wpisaniu ip dm8000 w przeglądarce wyświetlił sie WEBINFO, nie miałem opcji FLASH WIZARD. Jestem skłonny udać się lub przesłać pod wskazany adres tego dm8000 celem sprawdzenia i ewentualnego uruchomienia.

Re: Drembox DM8000HD nie startuje

: 04 kwie 2020, 10:35
autor: Yaromieto
Nie miałem komunikaci po kablu..Nowe oprogramowanie zainstalowałem wraz z potrzebnymi wtyczkami. Posiadam spliter i kartę canal+ Cameleon. Oryginalna karta w tuberzee śmiga. Zielona karta splitera nie przepuszcza uprawnień. Podejrzewam problem z CCcam, ale jak się problemu pozbyć, tego nie wiem. Proszę o sugestie.

Re: Drembox DM8000HD nie startuje

: 09 kwie 2020, 19:12
autor: ARMAGEDOON
Co używasz oprócz drima ,spliter to archaik a i tak lada dzień przejdzie do historii. Czemu nie użyjesz oscama w drimie jako klienta
nie doczytałem drugiego tematu że se poradziłeś