Strona 1 z 1

Cccam client / Server

: 31 lip 2016, 19:30
autor: luk_asz01
Witam.
Zanim uwaliłem arive próbowałem wklepać w ustawieniach nowe dane Klienta
i tak jak z Cccam klient wszystko poszło gładko, tak jak w server nie mogłem zmienic.

czy musze zmieniac cos w server ?

Re: Cccam client / Server

: 31 lip 2016, 20:10
autor: JAKITAKI
luk_asz01 pisze:Witam.
Zanim uwaliłem arive próbowałem wklepać w ustawieniach nowe dane Klienta
i tak jak z Cccam klient wszystko poszło gładko, tak jak w server nie mogłem zmienic.

czy musze zmieniac cos w server ?
będziesz klientem czy dawcą ?

jeżeli klientem ,to dane wpisujesz tylko w ustawieniach klienta , serwer cię nie interesuje

: 31 lip 2016, 20:24
autor: luk_asz01
Ok.
Miałem wpisany błędny port.
Pomyłka kosztowała mnie kombinowaniem i ostatecznie uwaleniem jednego tunera

: 31 lip 2016, 23:04
autor: luk_asz01
Instrukcja dla emulatora Cccam
Za pomocą klienta FTP (np. Total Commander) skopiuj plik plik CCcam.cfg do folderu /etc/ na dekoderze - standardowo połączenie z dekoderem realizowane jest przez port 21, użytkownik="root", hasło="root" lub "pkteam". Następnie uruchom emulator cccam w menu softcam managera na dekoderze.

A nie można z takiego pliku wyjąć potrzebnych mi danych i przeklepania ich ręcznie?
Czy to bezbolesna procedura.

: 01 sie 2016, 08:52
autor: tomek6680
Tak wygląda C:linia
C: server.no-ip.org Port Username Password

: 01 sie 2016, 13:32
autor: luk_asz01
I to można otworzyć w np. notatniku?

: 01 sie 2016, 14:06
autor: tomek6680
http://satedu.2ap.pl/viewtopic.php?t=13430
Czytałeś może ten wątek i drugi post ?

: 01 sie 2016, 15:52
autor: JAKITAKI
luk_asz01 pisze:Instrukcja dla emulatora Cccam
Za pomocą klienta FTP (np. Total Commander) skopiuj plik plik CCcam.cfg do folderu /etc/ na dekoderze - standardowo połączenie z dekoderem realizowane jest przez port 21, użytkownik="root", hasło="root" lub "pkteam". Następnie uruchom emulator cccam w menu softcam managera na dekoderze.

A nie można z takiego pliku wyjąć potrzebnych mi danych i przeklepania ich ręcznie?
Czy to bezbolesna procedura.
to o czym tu piszesz dotyczy tunerów na linuxie 8-)