Cccam client / Server

ODPOWIEDZ

Autor tematu
luk_asz01
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 31
Rejestracja: 14 cze 2016, 20:03

Cccam client / Server

Post autor: luk_asz01 » 31 lip 2016, 19:30

Witam.
Zanim uwaliłem arive próbowałem wklepać w ustawieniach nowe dane Klienta
i tak jak z Cccam klient wszystko poszło gładko, tak jak w server nie mogłem zmienic.

czy musze zmieniac cos w server ?

Awatar użytkownika

JAKITAKI
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 19866
Rejestracja: 14 lip 2007, 18:57
Has thanked: 11 times
Been thanked: 25 times
Poland

Re: Cccam client / Server

Post autor: JAKITAKI » 31 lip 2016, 20:10

luk_asz01 pisze:Witam.
Zanim uwaliłem arive próbowałem wklepać w ustawieniach nowe dane Klienta
i tak jak z Cccam klient wszystko poszło gładko, tak jak w server nie mogłem zmienic.

czy musze zmieniac cos w server ?
będziesz klientem czy dawcą ?

jeżeli klientem ,to dane wpisujesz tylko w ustawieniach klienta , serwer cię nie interesuje
Lepszy JAKITAKI jak NIJAKI


Autor tematu
luk_asz01
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 31
Rejestracja: 14 cze 2016, 20:03

Post autor: luk_asz01 » 31 lip 2016, 20:24

Ok.
Miałem wpisany błędny port.
Pomyłka kosztowała mnie kombinowaniem i ostatecznie uwaleniem jednego tunera
Ostatnio zmieniony 31 lip 2016, 21:03 przez luk_asz01, łącznie zmieniany 1 raz.


Autor tematu
luk_asz01
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 31
Rejestracja: 14 cze 2016, 20:03

Post autor: luk_asz01 » 31 lip 2016, 23:04

Instrukcja dla emulatora Cccam
Za pomocą klienta FTP (np. Total Commander) skopiuj plik plik CCcam.cfg do folderu /etc/ na dekoderze - standardowo połączenie z dekoderem realizowane jest przez port 21, użytkownik="root", hasło="root" lub "pkteam". Następnie uruchom emulator cccam w menu softcam managera na dekoderze.

A nie można z takiego pliku wyjąć potrzebnych mi danych i przeklepania ich ręcznie?
Czy to bezbolesna procedura.

Awatar użytkownika

tomek6680
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 4578
Rejestracja: 04 lut 2010, 23:19
Has thanked: 17 times
Been thanked: 30 times
Płeć:
Poland

Post autor: tomek6680 » 01 sie 2016, 08:52

Tak wygląda C:linia
C: server.no-ip.org Port Username Password
Pro publico bono


Autor tematu
luk_asz01
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 31
Rejestracja: 14 cze 2016, 20:03

Post autor: luk_asz01 » 01 sie 2016, 13:32

I to można otworzyć w np. notatniku?

Awatar użytkownika

tomek6680
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 4578
Rejestracja: 04 lut 2010, 23:19
Has thanked: 17 times
Been thanked: 30 times
Płeć:
Poland

Post autor: tomek6680 » 01 sie 2016, 14:06

http://satedu.2ap.pl/viewtopic.php?t=13430
Czytałeś może ten wątek i drugi post ?
Pro publico bono

Awatar użytkownika

JAKITAKI
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 19866
Rejestracja: 14 lip 2007, 18:57
Has thanked: 11 times
Been thanked: 25 times
Poland

Post autor: JAKITAKI » 01 sie 2016, 15:52

luk_asz01 pisze:Instrukcja dla emulatora Cccam
Za pomocą klienta FTP (np. Total Commander) skopiuj plik plik CCcam.cfg do folderu /etc/ na dekoderze - standardowo połączenie z dekoderem realizowane jest przez port 21, użytkownik="root", hasło="root" lub "pkteam". Następnie uruchom emulator cccam w menu softcam managera na dekoderze.

A nie można z takiego pliku wyjąć potrzebnych mi danych i przeklepania ich ręcznie?
Czy to bezbolesna procedura.
to o czym tu piszesz dotyczy tunerów na linuxie 8-)
Lepszy JAKITAKI jak NIJAKI

ODPOWIEDZ

Wróć do „Dział dla początkujących”