Strona 1 z 2

Step by Step ariva 153

: 14 lip 2016, 22:49
autor: luk_asz01
Witam.
Dziś doszedł do mnie zamówiony tuner ariva 153.
Chciałbym zastąpić nim mój starszy tuner ariva 220 combo.
Chciałbym sam wrzucić potrzebny soft do odbierania telewizji shar..
Do dyspozycji mam pamięć zewnątrzna USB , tuner i wszelkie dane które trzeba wklepac do tunera.
Trochę poczytałem i mam pytanie.
Czy ten soft ma wszystko co potrzebuje by być dalej odbiorcą?
ariva 153 combo
Po potwierdzeniu lub zaprzeczeniu tego software przejdę do dalszych zapytań.
Z góry dziękuję za poświęcony mi czas.

: 14 lip 2016, 22:53
autor: tomek6680
To jest najnowszy soft patch do A153 combo
A153Combo_20160601_1.30B8_patch.zip
wersja z emu i sharingiem (build by darksidedvb ciemna strona mocy )

http://www.satedu.cba.pl/index.php?acti ... va253combo&

: 14 lip 2016, 23:14
autor: luk_asz01
Czy jakoś specjalnie wgrywa się ten soft. Czy standardowo jak przy update fabrycznego?

: 14 lip 2016, 23:34
autor: tomek6680
Wgrywa się jak soft fabryczny z USB .

: 15 lip 2016, 23:34
autor: luk_asz01
czy jako odbiorca musze instalowac lub interesowac sie czyms innym poza wgraniem
A153Combo_20160601_V1.30B8_patch.abs ?
czy ten key_editor mnie dotyczy?

: 16 lip 2016, 10:41
autor: JAKITAKI
luk_asz01 pisze:czy jako odbiorca musze instalowac lub interesowac sie czyms innym poza wgraniem
A153Combo_20160601_V1.30B8_patch.abs ?
czy ten key_editor mnie dotyczy?
wszystko zależy od tego w jaki sposób i jakie kanały/pakiety chcesz oglądać

- jeżeli ma tuner tylko po to aby oglądać dostępne na satelicie kanały bez karty nadawcy
..... to wystaczy ci ,że będziesz aktualizować co jakiś czas listę kanałów

- jeżeli będziesz korzystał z tunera przy pomocy karty operatora

.... to oczywiście ,aktualizacja listy kanałów i ewentualna zmiana oprogramowania po poprawkach


- jeżeli tuner ma być wykorzystany do sharingu + emu

.... to oczywiście tak jak wyżej, aktualizacja list kanałów , aktualizacja kluczy,
aktualizacja softu_patch

: 16 lip 2016, 11:08
autor: luk_asz01
1. Jeśli mowa tylko o programach fta to napewno nie
2. Tez nie
3. Tak będę klientem sharingu

Co to jest emu? Jak to działa?

: 16 lip 2016, 11:27
autor: JAKITAKI
luk_asz01 pisze:1. Jeśli mowa tylko o programach fta to napewno nie
2. Tez nie
3. Tak będę klientem sharingu

Co to jest emu? Jak to działa?
w tym przypadku chodzi o klucze

w najprostszy sposób to ujmując :

- jest to przesłanie uprawnień do oglądania danego kanału , bez konieczności użycia karty
- klucze to ciąg liczb zapisany w danej postaci i z odpowiednim rozszerzeniem , tolerowany przez konkretny tuner
- klucze działają w określonym czasie, może to być klika godz. a może być i kilka lat.

jeżeli chodzi o popularne sat 13-19 to z kluczy możemy ogladać resztki pakietu SRG

można troszkę kanałów oglądać ,które są kodowane w Biss i PoverVU ,ale to już na dużo odleglejszych satelitach

: 16 lip 2016, 12:04
autor: luk_asz01
A co z astra w UK?

Czy jest możliwość wgrania ich dodatkowo?
Czy albo jedne albo drugie?

: 16 lip 2016, 13:02
autor: JAKITAKI
luk_asz01 pisze:A co z astra w UK?

Czy jest możliwość wgrania ich dodatkowo?
Czy albo jedne albo drugie?
listę kanałów możesz sobie zrobic jaką chcesz

tzn. na tyle satelit ile chcesz

ograniczać cię tylko może pojemność tunera , i zła pozycja orbitalna ,która uniemożliwia odbiór niektórych satelit

: 16 lip 2016, 15:03
autor: luk_asz01
Zapomniałem dodać że chodzi mi o klucze a nie o listę kanałów.

: 16 lip 2016, 17:50
autor: JAKITAKI
luk_asz01 pisze:Zapomniałem dodać że chodzi mi o klucze a nie o listę kanałów.
na Astrze 28.2

wszystko co możliwe jest niekodowane , pozostałe kanały karta lub sharing.

Nie ma kluczy co by działały na 28.2E

: 16 lip 2016, 22:14
autor: luk_asz01
podczas kopiowania / przenoszenia pliku na usb
kontynuowac ?

: 17 lip 2016, 10:16
autor: ddll
Jakieś to masz dziwne. Plik do kopiowania ma mieć 8 192kB. ABS

: 17 lip 2016, 11:01
autor: luk_asz01
Dzięki.
Pierwszy raz widzę taki komunikat.
Wyłącze antywirusa i ponownie próbę.
Wiem że key editor exe też został usunięty. Został wykryty jako zagrożenie.
Wyłącze antywirusa i dam znać.
Pozdrawiam