brak sygnału na kanałach eleven

ODPOWIEDZ

Autor tematu
kris995
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 28
Rejestracja: 24 sty 2015, 18:07

brak sygnału na kanałach eleven

Post autor: kris995 » 13 mar 2016, 19:19

Witam , od wczoraj mam brak sygnału na kanałach eleven HD . Spadła mi moc i jakość sygnału . Mam dekoder ferguson ariva 120 combo . Dodam że na tej samej antenie działa jezscze drugi dekoder nbox i na nim kanały eleven działają. Więc co może byc przyczyną ?
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez kris995, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika

JAKITAKI
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 19900
Rejestracja: 14 lip 2007, 18:57
Has thanked: 11 times
Been thanked: 25 times
Poland

Re: brak sygnału na kanałach eleven

Post autor: JAKITAKI » 13 mar 2016, 19:25

kris995 pisze:Witam , od wczoraj mam brak sygnału na kanałach eleven HD . Spadła mi moc i jakość sygnału . Mam dekoder ferguson ariva 120 combo . Dodam że na tej samej antenie działa jezscze drugi dekoder nbox i na nim kanały eleven działają. Więc co może byc przyczyną ?
tunery posiadają różne głowice , ten z NBoxa może mieć mniej czułą , a ten z Arivy bardziej czułą na odchylenia sygnału , a więc sprawdź jaka siła/jakość jest na kanałach Eleven , jeżeli poniżej 60% to musisz dostroić antenę
Lepszy JAKITAKI jak NIJAKI


Autor tematu
kris995
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 28
Rejestracja: 24 sty 2015, 18:07

Post autor: kris995 » 13 mar 2016, 20:14

No w tym momencie siła sygnału to 45% a jakość 10. Więc muszę pokombinować przy talerzu? Nic nie da się zrobić z menu dekodera?

Awatar użytkownika

tomek6680
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 4588
Rejestracja: 04 lut 2010, 23:19
Has thanked: 17 times
Been thanked: 30 times
Płeć:
Poland

Post autor: tomek6680 » 13 mar 2016, 21:19

@kris995
Coś przestawiałeś w menu tunera ,lub ktoś z "rodziny" ?
Pro publico bono


Autor tematu
kris995
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 28
Rejestracja: 24 sty 2015, 18:07

Post autor: kris995 » 13 mar 2016, 21:37

Nic nie ruszalem, nawet dla pewności zrobiłem factory reset

Awatar użytkownika

tomek6680
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 4588
Rejestracja: 04 lut 2010, 23:19
Has thanked: 17 times
Been thanked: 30 times
Płeć:
Poland

Post autor: tomek6680 » 13 mar 2016, 22:01

....raczej przywrócenie do ustawień fabrycznych . Ta czynność skasowała listę kanałów . Wyszukałeś od nowa kanały ?
Pro publico bono


Autor tematu
kris995
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 28
Rejestracja: 24 sty 2015, 18:07

Post autor: kris995 » 13 mar 2016, 22:12

Tak wgrywalem listę z waszego forum z ustawieniami zrobionego dumpa kilka dni temu

Awatar użytkownika

tomek6680
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 4588
Rejestracja: 04 lut 2010, 23:19
Has thanked: 17 times
Been thanked: 30 times
Płeć:
Poland

Post autor: tomek6680 » 13 mar 2016, 22:30

Tobie działają poprawnie inne kanały ,na tej liście kanałów,którą masz obecnie ? Czy tylko masz słaby sygnał na kanałach Eleven ? Z jakich transponderów chcesz odbierać kanały Eleven ?
11488 MHz H 3/4 27500
Ostatnio zmieniony 13 mar 2016, 22:33 przez tomek6680, łącznie zmieniany 1 raz.
Pro publico bono


Autor tematu
kris995
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 28
Rejestracja: 24 sty 2015, 18:07

Post autor: kris995 » 13 mar 2016, 22:34

Tak inne kanały działają, mam też niekiedy problem z Polsat HD, raz działa a drugim razem słyszę tylko przycinajacy się dźwięk, kanały eleven odbierają mi na transporderach 11488 h 27500

Awatar użytkownika

ddll
..::Moderator::..
..::Moderator::..
Posty: 1794
Rejestracja: 03 paź 2009, 12:58
Has thanked: 1 time
Been thanked: 8 times
Poland

Post autor: ddll » 13 mar 2016, 22:59

kris995 pisze:Tak inne kanały działają, mam też niekiedy problem z Polsat HD, raz działa a drugim razem słyszę tylko przycinajacy się dźwięk, kanały eleven odbierają mi na transporderach 11488 h 27500
A jak z kanałami 11449, 12188 i 12284?

Awatar użytkownika

tomek6680
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 4588
Rejestracja: 04 lut 2010, 23:19
Has thanked: 17 times
Been thanked: 30 times
Płeć:
Poland

Post autor: tomek6680 » 13 mar 2016, 23:01

Jednak będziesz musiał poprawić ustawienie anteny.
Pro publico bono


Autor tematu
kris995
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 28
Rejestracja: 24 sty 2015, 18:07

Post autor: kris995 » 13 mar 2016, 23:27

ddll a jak sprawdzić jakie to kanały? I czemu w ogóle zaniknal sygnał skoro antena na pewno sama się nie przestawila?
Ostatnio zmieniony 14 mar 2016, 15:15 przez kris995, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Dział dla początkujących”