Edycja listy kanałów


Autor tematu
Kirgeron
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 9
Rejestracja: 15 lis 2015, 13:43

Edycja listy kanałów

Post autor: Kirgeron » 15 lis 2015, 22:59

Posiadam tuner Ferguson Ariva 220 Combo. Pobrałem listę z forum i wgrałem, wszystko działa. Problem w tym, że chciałbym ułożyć sobie kanały według własnego uznania - chodzi mi o kolejność, grupy są ok. Do tego chciałbym poprawić pare nazw kanałów.

Biorę program ArivaEditor - tam ustawiam kolejność, zapisuje, wgrywam do tunera - jest wszystko ok, tak jak ustawiłem.

Tylko, że w tym programie nie da rady zmienić nazw kanałów (może się da, a nie wiem jak?).

Dlatego pobrałem SatEditHD100, otwieram listę, zmieniam nazwę kanału - zapisuje, wgrywam do tunera i pokazuje "Brak listy kanałów". W czym problem? Dlaczego po zapisaniu w tym programie zawsze nie mam listy w tunerze? Źle zapisuje? Może jakiś inny program do edycji listy?

Proszę o pomoc.

Awatar użytkownika

tomek6680
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 4586
Rejestracja: 04 lut 2010, 23:19
Has thanked: 17 times
Been thanked: 30 times
Płeć:
Poland

Post autor: tomek6680 » 16 lis 2015, 00:00

Ty nie masz pełnej wersji SatEditHD100. W tej którą pobrałeś można wprowadzić tylko 19 zmian i 20 zapisać te zmiany inaczej wszystko się "krzaczy" . Program SatEditHD100 jest płatny a wersja demo działa jak działa .
Pro publico bono


Autor tematu
Kirgeron
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 9
Rejestracja: 15 lis 2015, 13:43

Post autor: Kirgeron » 16 lis 2015, 21:01

Ogromne dzięki, kupiłem pełną wersję za 25e i śmiga. :)

Jeszcze chciałbym się dowiedzieć, ile maksymalnie znaków może mieć nazwa kanału? Nie chce mi się sprawdzać i wgrywać kilka razy, może ktoś wie? :)

Awatar użytkownika

tomek6680
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 4586
Rejestracja: 04 lut 2010, 23:19
Has thanked: 17 times
Been thanked: 30 times
Płeć:
Poland

Post autor: tomek6680 » 16 lis 2015, 21:31

O ile dobrze pamiętam ,to max 17 znaków ze "spacjami" .
Ooo staniał SatEditHD100,albo euro podrożało :hmm: :zab: toast
Pro publico bono


Autor tematu
Kirgeron
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 9
Rejestracja: 15 lis 2015, 13:43

Post autor: Kirgeron » 18 lis 2015, 15:32

Jeszcze jedna sprawa. Ułożyłem sobie wszystkie kanały i pozmieniałem nazwy na poprawne, wszystko wygląda ok. To zrobiłem w SatEditHD100 pod Ariva 220 Combo. Teraz problem:

Mam tuner w drugim pokoju i chciałbym wgrać identycznie ułożoną listę kanałów. Nie chce mi się na nowo układać tak samo wszystkiego, zajęło mi to z 3 godziny.

Jak listę pod Ariva 220 Combo przerobić na Ariva 102mini? Chodzi mi o skonwertowanie tego w jakiś sposób, tak żeby na nowo nie robić tego samego.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika

JAKITAKI
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 19895
Rejestracja: 14 lip 2007, 18:57
Has thanked: 11 times
Been thanked: 25 times
Poland

Post autor: JAKITAKI » 18 lis 2015, 17:58

Kirgeron pisze:Jeszcze jedna sprawa. Ułożyłem sobie wszystkie kanały i pozmieniałem nazwy na poprawne, wszystko wygląda ok. To zrobiłem w SatEditHD100 pod Ariva 220 Combo. Teraz problem:

Mam tuner w drugim pokoju i chciałbym wgrać identycznie ułożoną listę kanałów. Nie chce mi się na nowo układać tak samo wszystkiego, zajęło mi to z 3 godziny.

Jak listę pod Ariva 220 Combo przerobić na Ariva 102mini? Chodzi mi o skonwertowanie tego w jakiś sposób, tak żeby na nowo nie robić tego samego.

Pozdrawiam
- eksportuj z A220 , po kolei wszystkie Fav , następnie klikasz na all sat ,zaznaczasz wszystkie kanały i eksportuj
- następnie otwórz listę ze 102mini , usuń wszyskie kanały , następnie po kolei importuj , fav all sat , i każdy następny fav

- zapisujesz ,wgrywasz do tunera 8-)
Lepszy JAKITAKI jak NIJAKI


Autor tematu
Kirgeron
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 9
Rejestracja: 15 lis 2015, 13:43

Post autor: Kirgeron » 18 lis 2015, 19:41

Problem w tym, że otwieram twoją listę pod 102mini w SatEditHD100 i pojawia się komunikat
"Error loading file"

Pobierałem na nowo i dalej to samo. Z kolei z listą pod 220 Combo nie ma czegoś takiego.

Awatar użytkownika

JAKITAKI
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 19895
Rejestracja: 14 lip 2007, 18:57
Has thanked: 11 times
Been thanked: 25 times
Poland

Post autor: JAKITAKI » 18 lis 2015, 21:51

Kirgeron pisze:Problem w tym, że otwieram twoją listę pod 102mini w SatEditHD100 i pojawia się komunikat
"Error loading file"

Pobierałem na nowo i dalej to samo. Z kolei z listą pod 220 Combo nie ma czegoś takiego.
też kozystam z Setedit 1.43 i nie mam tego problemu , przed chwilą pobrałem listę zamieszczona na forum i bez problemu otworzyłem ją w Setedit
Lepszy JAKITAKI jak NIJAKI


Autor tematu
Kirgeron
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 9
Rejestracja: 15 lis 2015, 13:43

Post autor: Kirgeron » 19 lis 2015, 18:48

Udało się jakoś otworzyć. Potrzebuje podmienić jedną grupę, tylko "NC+". Wyeksportowałem "NC+" z listy Ariva 220 Combo do pliku.

Otwieram listę 102mini, kasuje "NC+", importuje nową grupę z pliku. Grupa dodaje się, jednak w starej kolejności, a nie w mojej... :shock:

Awatar użytkownika

JAKITAKI
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 19895
Rejestracja: 14 lip 2007, 18:57
Has thanked: 11 times
Been thanked: 25 times
Poland

Post autor: JAKITAKI » 19 lis 2015, 19:41

Kirgeron pisze:Udało się jakoś otworzyć. Potrzebuje podmienić jedną grupę, tylko "NC+". Wyeksportowałem "NC+" z listy Ariva 220 Combo do pliku.

Otwieram listę 102mini, kasuje "NC+", importuje nową grupę z pliku. Grupa dodaje się, jednak w starej kolejności, a nie w mojej... :shock:
dlatego pisałem abyś wyeksportował również ... wszystkie kanały sat...

ano dlatego ,że układ fav zależy od kolejności tych kanałów na liście głównej ... a skoro ty na liście do 102mini skasowałeś tylko grupę NC , i importowałeś ją z A220 , to kolejność kanałów na NC , będzie taka ,jaka jest w liście głownej A102mini.

musisz importować z A220 ,również wszystkie sat z kanałami ......

czyli , zaznaczasz i usuwasz wszystkie kanały z sat , i w pierwszej kolejności importujesz wszystkie kanały sat z A220 , następnie kolejny wybrane Fav
Lepszy JAKITAKI jak NIJAKI


Autor tematu
Kirgeron
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 9
Rejestracja: 15 lis 2015, 13:43

Post autor: Kirgeron » 19 lis 2015, 21:22

Wiem, że zawracam gitarę, ale za cholerę nie wiem jak te kanały zapisać.

Oto zrzut:

Obrazek

Grupy FAV zapisałem wszystkie, ale nie wiem jak kanały SAT zapisać.
Ostatnio zmieniony 19 lis 2015, 21:25 przez Kirgeron, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika

JAKITAKI
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 19895
Rejestracja: 14 lip 2007, 18:57
Has thanked: 11 times
Been thanked: 25 times
Poland

Post autor: JAKITAKI » 19 lis 2015, 21:39

jak już wyeksportowałeś wszystkie grupy fav , to jedną wyczyść clear

i wkej tam te wszystkie kanały z sat, zmień nazwę tego Fav np. na Satelity i eksportuj 8-)
Lepszy JAKITAKI jak NIJAKI


Autor tematu
Kirgeron
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 9
Rejestracja: 15 lis 2015, 13:43

Post autor: Kirgeron » 19 lis 2015, 22:54

Czyszczę jedną FAV -> Clear. Wchodzę na wszystkie kanały, zaznaczam je wszystkie, prawy przycisk -> Kopiuj. Wchodzę w pustą FAV, prawy przycisk i nie ma wklej. Nie mam siły do tego już. :shock: :shock: :shock:

Awatar użytkownika

JAKITAKI
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 19895
Rejestracja: 14 lip 2007, 18:57
Has thanked: 11 times
Been thanked: 25 times
Poland

Post autor: JAKITAKI » 20 lis 2015, 06:17

Kirgeron pisze:Czyszczę jedną FAV -> Clear. Wchodzę na wszystkie kanały, zaznaczam je wszystkie, prawy przycisk -> Kopiuj. Wchodzę w pustą FAV, prawy przycisk i nie ma wklej. Nie mam siły do tego już. :shock: :shock: :shock:
zaznacz wszystkie , i przeciąg/upuść 8-)
Lepszy JAKITAKI jak NIJAKI


Autor tematu
Kirgeron
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 9
Rejestracja: 15 lis 2015, 13:43

Post autor: Kirgeron » 21 lis 2015, 16:46

Ogromne dzięki, wszystko działa!

Jedna jeszcze rzecz, po wgraniu na 102mini zamiast nazw grup mam "Fav group 1", "Fav group 2" itd. Czy można jakoś przywrócić nazwy? Jeżeli nie, to mniejsza o to, nie przeszkadza mi to, jednak wolę spytać. 8-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Dział dla początkujących”