A103 - tworzenie listy

Awatar użytkownika

Autor tematu
MikeOlshansky
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 32
Rejestracja: 21 paź 2014, 21:02

Post autor: MikeOlshansky » 10 paź 2015, 19:47

No tak, to wszystko tłumaczy. A tak pięknie grajoł Szopena :roll:
Ostatnio zmieniony 10 paź 2015, 19:49 przez MikeOlshansky, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika

Autor tematu
MikeOlshansky
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 32
Rejestracja: 21 paź 2014, 21:02

Post autor: MikeOlshansky » 02 lis 2015, 13:47

Soft edukacyjny 1.28B8 nie pracuje zbyt dobrze; resetuje tuner, teraz pogubił dane.
Nie jestem pewien. Może to tylko u mnie się zaśmieciło, w każdym razie wracam do poprzedniego. Pozdrawiam.

-MikeOlshansky

Awatar użytkownika

tomek6680
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 4538
Rejestracja: 04 lut 2010, 23:19
Has thanked: 16 times
Been thanked: 27 times
Płeć:

Post autor: tomek6680 » 02 lis 2015, 16:05

@MikeOlshansky
Co u Ciebie powoduje te restarty ?
Pro publico bono

Awatar użytkownika

Autor tematu
MikeOlshansky
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 32
Rejestracja: 21 paź 2014, 21:02

Post autor: MikeOlshansky » 02 lis 2015, 21:20

Przełączam kanały i czekam na obraz. W pewnym momencie, dochodzę do BSport3 i nic, a po chwili tuner robi restart. I tak mi się zdarzyło ze 7 razy. No chyba, że to karta dawki - myślę sobie...
Potem w ustawieniach, zobaczyłem puste pole przy "Nazwa odbiornika" i delikatnie się wystraszyłem.
Nie podobało mi się to wszystko, uznałem to za problem i wymieniłem soft na B6, ustawienia fabryczne i dograłem listę. Teraz jest okej, ale tego dawki już nie wstawiałem. Więc nie sprawdzałem czy to się powtarza. Ale tam nie mam pretensji, tylko chciałem zasygnalizować, że miałem kłopoty. Może to pamięć tunera była już zasyfiona, albo rzeczywiście dawka, albo jednak ten soft coś nie bardzo. Brendonowi i Jessice tak plansza testowa (ekran powitalny) z tym robotem, i tak się nie podobała. :dobranoc:

Awatar użytkownika

tomek6680
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 4538
Rejestracja: 04 lut 2010, 23:19
Has thanked: 16 times
Been thanked: 27 times
Płeć:

Post autor: tomek6680 » 02 lis 2015, 21:36

Jaki masz/miałeś wgrany soft na którym były te restarty ? Masz wyłączomy Timeshift w menu ?
Pro publico bono

Awatar użytkownika

Autor tematu
MikeOlshansky
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 32
Rejestracja: 21 paź 2014, 21:02

Post autor: MikeOlshansky » 04 lis 2015, 22:06

tomek6680 pisze:Jaki masz/miałeś wgrany soft na którym były te restarty ? Masz wyłączomy Timeshift w menu ?
Miałem najnowszy. Nie mam w ogóle takiej funkcji Timeshift.
Naprawdę, dla mnie kwestia nieaktualna. Dziękuję :dobranoc:

Awatar użytkownika

Autor tematu
MikeOlshansky
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 32
Rejestracja: 21 paź 2014, 21:02

Post autor: MikeOlshansky » 24 kwie 2016, 13:23

Niedobrze. Na dekoderze ON i nic więcej. Co robić?
Poradziłem sobie :zab:
Ostatnio zmieniony 24 kwie 2016, 21:03 przez MikeOlshansky, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika

Autor tematu
MikeOlshansky
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 32
Rejestracja: 21 paź 2014, 21:02

A103 soft edu 1.31

Post autor: MikeOlshansky » 02 wrz 2016, 01:17

Testował ktoś może soft 1.31? Wcześniej był u mnie problem ze wskaźnikami siły i jakości sygnału, które fiksowały. Dlatego, po reanimacji byłem zmuszony powrócić do softu 1.28B6.
Po prostu nie wiem, czy mam go testować czy poczekać na następny.
W ogóle, rozwijanie softów dla tego dekodera zmierza pewnie powoli ku końcowi, nieprawdaż?

Awatar użytkownika

tomek6680
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 4538
Rejestracja: 04 lut 2010, 23:19
Has thanked: 16 times
Been thanked: 27 times
Płeć:

Post autor: tomek6680 » 02 wrz 2016, 19:55

@MikeOlshansky
Testować ,zawsze można . Opinie o tym ostatnim sofcie są "sprzeczne" ,jednym odpowiada innym nie :zab: .
Pro publico bono

Awatar użytkownika

Autor tematu
MikeOlshansky
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 32
Rejestracja: 21 paź 2014, 21:02

Listy

Post autor: MikeOlshansky » 17 wrz 2016, 17:53

Jest jakiś lepszy program do robienia list niźli SatEditHD100_?
SEHD100 potrafi z lekka zdenerwować smile117

Awatar użytkownika

ddll
..::Moderator::..
..::Moderator::..
Posty: 1779
Rejestracja: 03 paź 2009, 12:58
Has thanked: 1 time
Been thanked: 8 times

Re: Listy

Post autor: ddll » 17 wrz 2016, 18:21

MikeOlshansky pisze:Jest jakiś lepszy program do robienia list niźli SatEditHD100_?
SEHD100 potrafi z lekka zdenerwować smile117
Poszukaj w dekoderach o takim samym procesorze.

Awatar użytkownika

JAKITAKI
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 19689
Rejestracja: 14 lip 2007, 18:57
Has thanked: 9 times
Been thanked: 23 times

Re: Listy

Post autor: JAKITAKI » 17 wrz 2016, 18:25

MikeOlshansky pisze:Jest jakiś lepszy program do robienia list niźli SatEditHD100_?
SEHD100 potrafi z lekka zdenerwować smile117
nie wiem jakie by musiał mieć funkcje edytor ,aby ci odpowiadał 8-)

nie ma lepszego edytora jak SeteditHD100
Lepszy JAKITAKI jak NIJAKI

Awatar użytkownika

Autor tematu
MikeOlshansky
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 32
Rejestracja: 21 paź 2014, 21:02

Post autor: MikeOlshansky » 17 wrz 2016, 21:39

Pełna wersja jest pewnie super, ale to to, co ja mam to jakiś "Kyron". Ze cztery razy musiałem zaczynać od początku edytować, bo coś w nim nie stykało i zapisywał jakieś bzdury, dlatego czułem się sfrustrowany. Tam jest chyba tylko 20 ruchów dozwolonych i trochę czasu dziś straciłem, a nie było to pierwszy raz.

Awatar użytkownika

tomek6680
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 4538
Rejestracja: 04 lut 2010, 23:19
Has thanked: 16 times
Been thanked: 27 times
Płeć:

Post autor: tomek6680 » 17 wrz 2016, 22:09

@MikeOlshansky
W wersji "bezpłatnej" można zrobić 18 zmian \"ruchów" ,19 zapisz . W free wersji mogą być drobne błędy w edycji ,taki urok tego programu :zab:
Pro publico bono

ODPOWIEDZ

Wróć do „Dział dla początkujących”