A103 - tworzenie listy

Awatar użytkownika

Autor tematu
MikeOlshansky
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 32
Rejestracja: 21 paź 2014, 21:02

Post autor: MikeOlshansky » 05 sty 2015, 21:16

U mnie wszystko dobrze. Możesz mi ten temat przenieść do działu odpowiedniego?

:drunk:
Ostatnio zmieniony 29 sty 2015, 10:04 przez MikeOlshansky, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika

Autor tematu
MikeOlshansky
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 32
Rejestracja: 21 paź 2014, 21:02

Post autor: MikeOlshansky » 15 sie 2015, 01:41

U mnie zasadniczo wszystko dobrze. Jakoś nie zauważyłem w ostatnim soft patchu jakiś wielkich problemów. Mam jednak pytanie o odbiór sygnału z Astry.
Używam kilku częstotliwości, ale tylko z jedna mam problem.
11875 H i 12722 H 10729 V 10817 V 10935 V 11376 V 11435 V
Nie odbieram sygnału z 11376 V.
Odbiór sygnału z Astry jest u mnie najogólniej rzeczbiorac problematyczny ze względu na usytuowanie bloków. Przy sile sygnału 90%, jakość waha się od 49% do 56%.
Nie rozumiem natomiast, dlaczego akurat częstotliwość "środkowa" nie działa a nie któraś ze skrajnych.

Awatar użytkownika

Bruno59
..::Moderator::..
..::Moderator::..
Posty: 1584
Rejestracja: 10 wrz 2008, 21:13

Post autor: Bruno59 » 15 sie 2015, 11:16

Witam przy takiej niskiej jakość bedziesz mieć problem z wyszukaniem tych programow
np:
BeIN Sport 1 HD
BeIN Sport 2 HD
BeIN Sport 3 HD
RT HD

ps.przestaw czestotliwość na 11378 lub 11374 i skanuj niebo..moze coś pomoze..
VTi - Vu+ Solo2 - 14.0.10
Cryptobox 650 , 652 Combo

Awatar użytkownika

Autor tematu
MikeOlshansky
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 32
Rejestracja: 21 paź 2014, 21:02

Post autor: MikeOlshansky » 16 sie 2015, 00:16

Zeskanować, to nie wiem, jak to wpłynie na listę, ale zrobię tak jak mówisz. Zmienię częstotliwość na 11377 i 11375. Chociaż teraz postało i widzę, że nie jest już 45/10, tylko 90/39, więc coś tam chwyta i niewiele brakuję, bo było czasami. Znalazłem jeszcze BeIn SPorty na 11538, ale nie wiem czy one tam sa, więc muszę sprawdzić.

P.S. Dlaczego jak chcę napisać a z kreska- to wychodzi mi MikeOlshansky?

Awatar użytkownika

ddll
..::Moderator::..
..::Moderator::..
Posty: 1779
Rejestracja: 03 paź 2009, 12:58
Has thanked: 1 time
Been thanked: 8 times

Post autor: ddll » 16 sie 2015, 08:23

MikeOlshansky pisze:Zeskanować, to nie wiem, jak to wpłynie na listę, ale zrobię tak jak mówisz. Zmienię częstotliwość na 11377 i 11375. Chociaż teraz postało i widzę, że nie jest już 45/10, tylko 90/39, więc coś tam chwyta i niewiele brakuję, bo było czasami. Znalazłem jeszcze BeIn SPorty na 11538, ale nie wiem czy one tam sa, więc muszę sprawdzić.

P.S. Dlaczego jak chcę napisać a z kreska- to wychodzi mi MikeOlshansky?
A z czego ty bierzesz te częstotliwości?
BeIn Sports - to właśnie 11377V a 11538V to np. France 24Français ,
France 24 English, France 24 Arabic.

Awatar użytkownika

tomek6680
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 4539
Rejestracja: 04 lut 2010, 23:19
Has thanked: 16 times
Been thanked: 27 times
Płeć:

Post autor: tomek6680 » 16 sie 2015, 11:36

MikeOlshansky pisze:Zeskanować, to nie wiem, jak to wpłynie na listę, ale zrobię tak jak mówisz. Zmienię częstotliwość na 11377 i 11375. Chociaż teraz postało i widzę, że nie jest już 45/10, tylko 90/39, więc coś tam chwyta i niewiele brakuję, bo było czasami. Znalazłem jeszcze BeIn SPorty na 11538, ale nie wiem czy one tam sa, więc muszę sprawdzić.

P.S. Dlaczego jak chcę napisać a z kreska- to wychodzi mi MikeOlshansky?
A tego nie rozumiem ,jak co chcesz napisać i co Tobie "wychodzi" ?
Pro publico bono

Awatar użytkownika

Autor tematu
MikeOlshansky
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 32
Rejestracja: 21 paź 2014, 21:02

Post autor: MikeOlshansky » 21 sie 2015, 14:17

ddll pisze:
MikeOlshansky pisze:Zeskanować, to nie wiem, jak to wpłynie na listę, ale zrobię tak jak mówisz. Zmienię częstotliwość na 11377 i 11375. Chociaż teraz postało i widzę, że nie jest już 45/10, tylko 90/39, więc coś tam chwyta i niewiele brakuję, bo było czasami. Znalazłem jeszcze BeIn SPorty na 11538, ale nie wiem czy one tam sa, więc muszę sprawdzić.

P.S. Dlaczego jak chcę napisać a z kreska- to wychodzi mi MikeOlshansky?
A z czego ty bierzesz te częstotliwości?
BeIn Sports - to właśnie 11377V a 11538V to np. France 24Français ,
France 24 English, France 24 Arabic.
Zasugerowałem się LiveOnSat, a tam widnieje jeszcze stara częstotliwość 11.538 i stad mój bład. Zasadniczo przy tworzeniu listy korzystam z Kingofsat, ale czasami tam sa błędy.
Nie wchodzi mi tu na Forum litera "oł".

Awatar użytkownika

ddll
..::Moderator::..
..::Moderator::..
Posty: 1779
Rejestracja: 03 paź 2009, 12:58
Has thanked: 1 time
Been thanked: 8 times

Post autor: ddll » 21 sie 2015, 15:47

MikeOlshansky pisze: Zasugerowałem się LiveOnSat, a tam widnieje jeszcze stara częstotliwość 11.538 i stad mój bład. Zasadniczo przy tworzeniu listy korzystam z Kingofsat, ale czasami tam sa błędy.
Nie wchodzi mi tu na Forum litera "oł".
ąąąąą a-, ą , ół, oł, ęęę , óóó, łów, nie wiem co ci nie wchodzi?
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez ddll, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika

Autor tematu
MikeOlshansky
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 32
Rejestracja: 21 paź 2014, 21:02

Post autor: MikeOlshansky » 21 sie 2015, 21:25

ł, ó, ę, ź, ć, ż, ś, MikeOlshansky - gdy wcisnę prawy alt + a.
I jest mi tym bardziej przykro.
Teraz sobie myślę, że to może być wina keepassa, ale olewam to i już :dobranoc:

Awatar użytkownika

ddll
..::Moderator::..
..::Moderator::..
Posty: 1779
Rejestracja: 03 paź 2009, 12:58
Has thanked: 1 time
Been thanked: 8 times

Post autor: ddll » 21 sie 2015, 22:15

MikeOlshansky pisze:ł, ó, ę, ź, ć, ż, ś, MikeOlshansky - gdy wcisnę prawy alt + a.
I jest mi tym bardziej przykro.
Teraz sobie myślę, że to może być wina keepassa, ale olewam to i już :dobranoc:
ąąąąąąąąąąąąąąąąąąą to mam gdy wcisnę alt+a.

Awatar użytkownika

Autor tematu
MikeOlshansky
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 32
Rejestracja: 21 paź 2014, 21:02

Chopina

Post autor: MikeOlshansky » 10 paź 2015, 19:30

Chrzanić to "oł".
Ale mam kolejny problem. Dookoła TVP Kultura ma cbs europę, stopklatkę, tnt i inne i wszystkie od razu się zapalajoł, a kultura się meczy, nie pali. Miałem jakiś trial dwuliniowy i było ok. A teraz mam kilka innych i problemy z zaświeceniem, pomimo, że caidy właściwe soł.
Można na to coś poradzić? Dzięki.

Awatar użytkownika

JAKITAKI
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 19692
Rejestracja: 14 lip 2007, 18:57
Has thanked: 9 times
Been thanked: 23 times

Re: Chopina

Post autor: JAKITAKI » 10 paź 2015, 19:36

MikeOlshansky pisze:Chrzanić to "oł".
Ale mam kolejny problem. Dookoła TVP Kultura ma cbs europę, stopklatkę, tnt i inne i wszystkie od razu się zapalajoł, a kultura się meczy, nie pali. Miałem jakiś trial dwuliniowy i było ok. A teraz mam kilka innych i problemy z zaświeceniem, pomimo, że caidy właściwe soł.
Można na to coś poradzić? Dzięki.
ty masz A103?

- wgrywałeś ostatnią listę ?
- sprawdź z jakiego transpondera jest ta Kultura u ciebie
- powinna być z TP 10796
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez JAKITAKI, łącznie zmieniany 1 raz.
Lepszy JAKITAKI jak NIJAKI

Awatar użytkownika

Autor tematu
MikeOlshansky
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 32
Rejestracja: 21 paź 2014, 21:02

Post autor: MikeOlshansky » 10 paź 2015, 19:38

Mam swojoł, bo mi zabroniłeś używać Twojej. Ale Kultura chodzi tylko się kaszani. O to chodzi. No i teraz skoro korzysta z tego samego źródła, to dlaczego soł problemy i zrywa połołczenia.
10796/v/27500/164/96/164/ 90%/76% wszystko świeci tylko tnie, znaczy soł przerwy.
Obrazek
Ostatnio zmieniony 10 paź 2015, 19:44 przez MikeOlshansky, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika

JAKITAKI
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 19692
Rejestracja: 14 lip 2007, 18:57
Has thanked: 9 times
Been thanked: 23 times

Post autor: JAKITAKI » 10 paź 2015, 19:43

MikeOlshansky pisze:Mam swojoł, bo mi zabroniłeś używać Twojej. Ale Kultura chodzi tylko się kaszani. O to chodzi. No i teraz skoro korzysta z tego samego źródła, to dlaczego soł problemy i zrywa połołczenia.
MikeOlshansky pisze:Mam swojoł, bo mi zabroniłeś używać Twojej.
:shock: :shock: :shock: kiedy ?

a jak inne kanały z tego transpondera

np. Filmboxy ,Orange Sport, TVP Seriale ....itd
Lepszy JAKITAKI jak NIJAKI

Awatar użytkownika

tomek6680
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 4539
Rejestracja: 04 lut 2010, 23:19
Has thanked: 16 times
Been thanked: 27 times
Płeć:

Post autor: tomek6680 » 10 paź 2015, 19:46

@MikeOlshansky
Ty masz dawce ,nie masz żadnej karty i modułu cam. Te kanały które podałeś zmieniły sid-y a Twój dawca nie uwzględnił tego i temu tnie .
Pro publico bono

ODPOWIEDZ

Wróć do „Dział dla początkujących”