A103 - tworzenie listy

Awatar użytkownika

Autor tematu
MikeOlshansky
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 32
Rejestracja: 21 paź 2014, 21:02

A103 - tworzenie listy

Post autor: MikeOlshansky » 28 paź 2014, 13:18

Stworzyłem satelity, później transpondery, później kanały, ale kanały znikają. Zostają satelity i transpondery. Jak je zapisać.

Awatar użytkownika

JAKITAKI
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 19665
Rejestracja: 14 lip 2007, 18:57
Has thanked: 9 times
Been thanked: 23 times

Re: A103 - tworzenie listy

Post autor: JAKITAKI » 28 paź 2014, 16:54

MikeOlshansky pisze:Stworzyłem satelity, później transpondery, później kanały, ale kanały znikają. Zostają satelity i transpondery. Jak je zapisać.
z jakiego edytora korzystasz ?

w tym temacie znajdziesz sposoby edycji list

-> http://satedu.2ap.pl/viewtopic.php?t=36 ... sc&start=0

opis dotyczy A200 , ale jest taki sam dla wszystkich modeli , różni je tylko rodzaj edytora (firmowego) ,Setedit 100HD jest dla wszystkich modeli
Ostatnio zmieniony 28 paź 2014, 16:54 przez JAKITAKI, łącznie zmieniany 1 raz.
Lepszy JAKITAKI jak NIJAKI

Awatar użytkownika

Autor tematu
MikeOlshansky
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 32
Rejestracja: 21 paź 2014, 21:02

Post autor: MikeOlshansky » 29 paź 2014, 02:41

Zaznajamiam się z edytorem SateditHd wersja 1.2.6 "rozszerzona".
Tworzę listę od nowa. Dodaje dwie satelity, kilka transponderów i po kilka kanałów. To już umiem geek

1)Jak ją teraz zapisać, żeby móc ją potem znowu edytować?
2)Jak ją zapisać, żeby móc ją wgrać do tunera z pendrive'a i jakie dodatkowe czynności muszę wykonać.

Przeczytałem, co podałeś w linku. Jeśli opis z dumpfile.abs odnosi się też do A103, to chyba
sobie już poradzę.

Awatar użytkownika

JAKITAKI
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 19665
Rejestracja: 14 lip 2007, 18:57
Has thanked: 9 times
Been thanked: 23 times

Post autor: JAKITAKI » 29 paź 2014, 19:08

jeżeli masz zamiar robić listy tylko dla siebie ,to najlepszym rożwiązaniem jest edycja na swoim dumpie , i po edycji wgrywanie dumpa jako allcode+bootloader ,wtedy wszystkie ustawienia pozostają niezmienione
Lepszy JAKITAKI jak NIJAKI

Awatar użytkownika

Autor tematu
MikeOlshansky
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 32
Rejestracja: 21 paź 2014, 21:02

Post autor: MikeOlshansky » 02 lis 2014, 01:05

Okej. Wszystko ładnie działa. Różnica sd-hd ogromna.
Mam jeszcze pytanie odnośnie tego, czy dekoder czyta dane z pierwszego miejsca jako pierwsze czy z czwartego jako pierwsze? Normalnie w cfg czyta od dołu czyli jakby od końca, a tutaj?
I a propos ułożenia listy; układam ją w dekoderze w fav i znowu zgrywam do ewentualnej edycji, tak?
Co to jest c serwer w online konfiguratorze i jak przez ten konfigurator zachować wpisane dane?

Awatar użytkownika

JAKITAKI
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 19665
Rejestracja: 14 lip 2007, 18:57
Has thanked: 9 times
Been thanked: 23 times

Post autor: JAKITAKI » 02 lis 2014, 10:32

MikeOlshansky pisze:Okej. Wszystko ładnie działa. Różnica sd-hd ogromna.
Mam jeszcze pytanie odnośnie tego, czy dekoder czyta dane z pierwszego miejsca jako pierwsze czy z czwartego jako pierwsze? Normalnie w cfg czyta od dołu czyli jakby od końca, a tutaj?
I a propos ułożenia listy; układam ją w dekoderze w fav i znowu zgrywam do ewentualnej edycji, tak?
Co to jest c serwer w online konfiguratorze i jak przez ten konfigurator zachować wpisane dane?
MikeOlshansky pisze: I a propos ułożenia listy; układam ją w dekoderze w fav i znowu zgrywam do ewentualnej edycji, tak?
- zgrywasz wtedy kiedy będziesz chciał ponownie edytować
- ale dobrze mieć kopie ,w razie ....awarii tunera
MikeOlshansky pisze: Co to jest c serwer w online konfiguratorze i jak przez ten konfigurator zachować wpisane dane?
- C serwer - to serwer gdzie wpisujesz linijki dla protokołu cccam
- wpisane dane w konfiguratorze są zapisywane bezpośrednio w pamięci tunera
- jeżeli chcesz mieć plik z danymi , do ewentualnego wgrania przez USB ,tworzysz plik allshares.dat
Lepszy JAKITAKI jak NIJAKI

Awatar użytkownika

Autor tematu
MikeOlshansky
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 32
Rejestracja: 21 paź 2014, 21:02

Post autor: MikeOlshansky » 08 lis 2014, 19:30

Wszystko działa pięknie. Bardzo jestem zadowolony, więc kontynuuję temat.
Listy kanałów można edytować i układać w Satedit, nie trzeba tego robić w dekoderze.
Z rsa jeszcze nie korzystałem ani razu, więc na razie się nie prosi. Natomiast, jak nic, prosi się o wyrzucenie kabla lan, który wpływa ujemnie na estetykę pomieszczeń przelotowych pomiędzy kuchnią, a umiejscowionym fotelem. Stąd, pytanie czy działa dobrze z wifi, czy nie działa za dobrze wifi i jaką ewentualnie wifi należałoby dokupić za poradą?

Awatar użytkownika

tomek6680
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 4529
Rejestracja: 04 lut 2010, 23:19
Has thanked: 16 times
Been thanked: 27 times
Płeć:

Post autor: tomek6680 » 08 lis 2014, 19:43

@MikeOlshansky
Adaptery wi-fi nie za dobrze działają (chyba że masz router 1-2m od tunera),zwłaszcza jeśli masz "homesharing" lub "coś podobnego". Może lepiej trochę dołożyć kasy i kupić coś takiego
https://www.google.pl/#q=TP-Link+TL-WR710N

http://wiki.openwrt.org/toh/tp-link/tl-wr710n

http://www.tp-link.com.pl/products/deta ... =TL-WR710N
albo podobny "mini" router.
Pro publico bono

Awatar użytkownika

Autor tematu
MikeOlshansky
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 32
Rejestracja: 21 paź 2014, 21:02

Post autor: MikeOlshansky » 01 gru 2014, 10:46

To jest piękniejsze, niż mogłoby się wydawać, chociaż jak powiedział Mariusz OS, najlepiej zastosować wr702n. Sprawdziłem, jest cudownie. Nie powiem, co Mariusz OS napisał o Tobie ;)
Masz, macie okazję się zrehabilitować, albowiem dzieci moje pytają wciąż, co to jest Youporn...
Chciałbym się więc dowiedzieć, jak zlikwidować tę całą planszę ROZRYWKA w menu, albo chociaż te nieszczęsne Youporn.

Awatar użytkownika

JAKITAKI
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 19665
Rejestracja: 14 lip 2007, 18:57
Has thanked: 9 times
Been thanked: 23 times

Post autor: JAKITAKI » 01 gru 2014, 11:54

MikeOlshansky pisze:To jest piękniejsze, niż mogłoby się wydawać, chociaż jak powiedział Mariusz OS, najlepiej zastosować wr702n. Sprawdziłem, jest cudownie. Nie powiem, co Mariusz OS napisał o Tobie ;)
Masz, macie okazję się zrehabilitować, albowiem dzieci moje pytają wciąż, co to jest Youporn...
Chciałbym się więc dowiedzieć, jak zlikwidować tę całą planszę ROZRYWKA w menu, albo chociaż te nieszczęsne Youporn.
do tego jak powiadasz ,,nieszczęsnego,, Youporn ,aby wejść trzeba wpisać hasło ,więc raczej możesz być spokojny .... a dzieciom możesz powiedzieć ,że to jakiś nieaktywny serwis info tease
Lepszy JAKITAKI jak NIJAKI

Awatar użytkownika

Autor tematu
MikeOlshansky
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 32
Rejestracja: 21 paź 2014, 21:02

Post autor: MikeOlshansky » 03 gru 2014, 14:52

Dziwna odpowiedź z Twojej strony, zupełnie niemerytoryczna i nieprzydatna.
Pytam o to, jak usunąć zakładkę ROZRYWKA lub jej elementy.

Awatar użytkownika

JAKITAKI
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 19665
Rejestracja: 14 lip 2007, 18:57
Has thanked: 9 times
Been thanked: 23 times

Post autor: JAKITAKI » 03 gru 2014, 18:41

MikeOlshansky pisze:Dziwna odpowiedź z Twojej strony, zupełnie niemerytoryczna i nieprzydatna.
Pytam o to, jak usunąć zakładkę ROZRYWKA lub jej elementy.
MikeOlshansky pisze: Masz, macie okazję się zrehabilitować, albowiem dzieci moje pytają wciąż, co to jest Youporn...
Chciałbym się więc dowiedzieć, jak zlikwidować tę całą planszę ROZRYWKA w menu, albo chociaż te nieszczęsne Youporn.
jak będziesz czytać ze zrozumieniem ,to moja odpowiedź wcale nie jest niemerytoryczna :evil:

nie da się tego zlikwidować , to jest zapisane w sofcie ...................
Lepszy JAKITAKI jak NIJAKI

Awatar użytkownika

Autor tematu
MikeOlshansky
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 32
Rejestracja: 21 paź 2014, 21:02

Post autor: MikeOlshansky » 17 gru 2014, 15:50

Jak usunąć planszę z napisem " Listy by JAKITAKI"? kawa:)

Awatar użytkownika

tomek6680
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 4529
Rejestracja: 04 lut 2010, 23:19
Has thanked: 16 times
Been thanked: 27 times
Płeć:

Post autor: tomek6680 » 17 gru 2014, 16:15

@MikeOlshansky
A czemu "nie podoba" się Tobie to bootlogo ? Wgraj inne laugh
Pro publico bono

Awatar użytkownika

JAKITAKI
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 19665
Rejestracja: 14 lip 2007, 18:57
Has thanked: 9 times
Been thanked: 23 times

Post autor: JAKITAKI » 17 gru 2014, 16:20

MikeOlshansky pisze:Jak usunąć planszę z napisem " Listy by JAKITAKI"? kawa:)
wgraj inny ....czysty soft patch

i nie używaj mojej listy , bo i po co skoro ,taki mały napis , i to pojawiający się zaledwie na kilka sekund ci przeszkadza 8-)
Lepszy JAKITAKI jak NIJAKI

ODPOWIEDZ

Wróć do „Dział dla początkujących”