Jaki kupić tuner sat_pytania_propzycje

Awatar użytkownika

MikeOlshansky
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 32
Rejestracja: 21 paź 2014, 21:02

Post autor: MikeOlshansky » 23 paź 2014, 15:47

Pogrzebałem AF 7318. Uruchomiłem po lanie tego A103, chociaż świeci tylko
tvp HD, tvp1i2 HD, TVP HISTORIA i NIEZALEZNA TV. Inne polskie na razie nie chcą.
Odgrzebałem natomiast mojego AF 1018SE i załadowałem do niego mój soft
1018SE_EXTREME_6686_AF7_RC7stabilna_nazwa.auc i pięknie sobie śmigamy w sd.


marmur
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 4
Rejestracja: 23 paź 2014, 11:35

Post autor: marmur » 12 lis 2014, 10:49

Witam! Czy zachwalany Cryptobox CR 650 obsługuje kartę Wi-Fi, czy posiada tylko Lan ??
jaki-taki dzięki bardzo
Ostatnio zmieniony 12 lis 2014, 11:11 przez marmur, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika

JAKITAKI
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 19681
Rejestracja: 14 lip 2007, 18:57
Has thanked: 9 times
Been thanked: 23 times

Post autor: JAKITAKI » 12 lis 2014, 10:57

marmur pisze:Witam! Czy zachwalany Cryptobox CR 650 obsługuje kartę Wi-Fi, czy posiada tylko Lan ??
jak najbardziej działa po wifi tease
Lepszy JAKITAKI jak NIJAKI


gofinek
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 6
Rejestracja: 16 gru 2011, 13:52

Post autor: gofinek » 12 gru 2014, 19:11

Witam,

czy ARIVA 252 Combo obsłuży zakupiony moduł CAM sparowany z kartą od NC+ ? Jeśli nie, proszę o inne propozycje?

Dzięki za odpowiedź.

Awatar użytkownika

Autor tematu
tomek6680
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 4531
Rejestracja: 04 lut 2010, 23:19
Has thanked: 16 times
Been thanked: 27 times
Płeć:

Post autor: tomek6680 » 12 gru 2014, 19:23

@gofinek
Ty masz "chyba" moduł CAM NC- conax (po byłej N-ce) ,jeśli ten moduł ma tryb "legacy" ,to będzie działał w Arivie.
Pro publico bono


gofinek
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 6
Rejestracja: 16 gru 2011, 13:52

Post autor: gofinek » 12 gru 2014, 19:36

Chodzi mi o moduł CI +, jaki dekoder to obsługuje??
Ostatnio zmieniony 12 gru 2014, 21:06 przez gofinek, łącznie zmieniany 1 raz.


domel22
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 5
Rejestracja: 31 sty 2012, 17:02

Post autor: domel22 » 11 mar 2015, 09:12

Witam
Interesuje mnie kupno dekodera vu+ solo se, obecnie posiadam arivę 202e . Czy po wgraniu do dekodera solo se oprogramowania BLACK HOLE Vu+ 2.1.5 będę wiedział gdzie wpisać dane dawcy po cccam???


grubek1
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 20
Rejestracja: 07 lut 2015, 17:31

dekoder z sharingiem po rs232

Post autor: grubek1 » 11 mar 2015, 10:48

mam problem i proszę o poradę..mam na wsi net przenośny na starym lapku w domu mam dremboxa którego jako serwer ustawił mi znajomy mam legal karte nc+ do tej pory na wsi chodził mi ferguson 8900 czasem przyciął ale teraz chciał bym coś nowszego ale żeby komunikacja była po rs 232 inna opcja nie wchodzi w grę..Czy jest taki tuner HD na rynku z nieskomplikowaną obsługą gdzie mogę home sharing odpalić...wiadomo net nie ma stałego ip. teraz korzystam tam ze starego fergusona 7318....ale nc+ przechodzi na HD.Nie mam za grosz pomysłu..grubek1

Awatar użytkownika

Autor tematu
tomek6680
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 4531
Rejestracja: 04 lut 2010, 23:19
Has thanked: 16 times
Been thanked: 27 times
Płeć:

Post autor: tomek6680 » 11 mar 2015, 17:18

@grubek1
Obecnie zdecydowana większość tunerów HD komunikuje się "ze światem" za pomocą LAN/WI-FI ,nie znam tunera HD w którym działa homesharing po rs 232 . Jedynym "wyjątkiem" jest właśnie Ferguson HF 8900,gdzie serwerem w homesharingu może być np. DM 500 SD ,podpięty do HF-a po rs232. W DM oscam i włączone (wyłączone) udostępnianie po rs232 .
Pro publico bono


grubek1
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 20
Rejestracja: 07 lut 2015, 17:31

Post autor: grubek1 » 11 mar 2015, 21:11

dziękuję za odpowiedź serwerem jest u mnie DM 800 CLONE..czyli zostaje stare rozwiązanie które zastosował mój nieżyjący już kolega...Pozdrawiam Admina,wiem czego się trzymać.


K19
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 34
Rejestracja: 30 gru 2014, 16:06

Post autor: K19 » 13 mar 2015, 17:37

WITAM . chciałbym sobie kupić jeszcze jeden tuner obecnie mam ab cryptoboxa 650 ale myślę o tunerze na linuxie myśle o vuo+zetro ale kompletnie się nie znam na takich tunerach . słyszałem że na tych tunerach można pooglondać więcej niż tylko w emu ale jak pisałem wczesniej nie wiem czy warto się pakować w tego typu tuner
K19 pisze:zapomniałem dopisać czy może mi ktoś doradzić
Ostatnio zmieniony 13 mar 2015, 18:18 przez K19, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika

Autor tematu
tomek6680
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 4531
Rejestracja: 04 lut 2010, 23:19
Has thanked: 16 times
Been thanked: 27 times
Płeć:

Post autor: tomek6680 » 13 mar 2015, 21:33

@K19
Zapoznaj się z funkcjami i możliwościami oscama. Żeby coś więcej zobaczyć ,trzeba poświęcić trochę czasu na zapoznanie się z E2 .
Pro publico bono


K19
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 34
Rejestracja: 30 gru 2014, 16:06

Post autor: K19 » 13 mar 2015, 22:17

Dzięki sprubuję się zapoznać chociaż niewiem czy coś zkumam niedawno kupiłem arive link@200 i ją uwaliłem wgrywając hyperiona


Bury106
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 2
Rejestracja: 12 wrz 2007, 21:09

Post autor: Bury106 » 19 mar 2015, 23:59

WItam

Jestem przed kupnem tunera hd.Możecie mi poradzić co wybrać?
Szukam czegoś co jest " dobrze wspierane " aktualnumi listami softem,dobrze nadaje się do szarika,wspiera wifi.nBOX 5800 BSKA ENIGMA2 ? takie cuś?

Awatar użytkownika

Autor tematu
tomek6680
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 4531
Rejestracja: 04 lut 2010, 23:19
Has thanked: 16 times
Been thanked: 27 times
Płeć:

Post autor: tomek6680 » 20 mar 2015, 16:47

@Bury106
Odradzam zakup nboxa (n-złom) to już używane tunery . Ty raczej nie masz wiedzy o tunerach z lunuxem i E2 ? To raczej na początek ,tuner z procesorem ali np A B Cryptobox ,Ariva .
Pro publico bono

ODPOWIEDZ

Wróć do „Dział dla początkujących”