h7s czy h9 zegmma?


Autor tematu
polsky166
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 47
Rejestracja: 05 kwie 2020, 11:33
Been thanked: 1 time

h7s czy h9 zegmma?

Post autor: polsky166 » 11 kwie 2020, 14:40

witam czym się różnią oba tunery
widze ze h9 ma procesor 4 rzdeniowy 1500mhz a h7s 2 1700mhz
oraz pamięć h9 ma 8gb h7s 4gb
czy to są różnice znaczące?
doczytałem się tez ze w h9 jest jakiś problem z przełączaniem kanałów czy on tez występuje w h7s?
Chcialem kupic h9 combo ale jestem w stanie doplacic do tego 2 tunera 
serdecznie pozdrawiam :jajka: :happy easter:  :skaczące:

Awatar użytkownika

tomek6680
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 4671
Rejestracja: 04 lut 2010, 23:19
Has thanked: 16 times
Been thanked: 26 times
Płeć:

Re: h7s czy h9 zegmma?

Post autor: tomek6680 » 11 kwie 2020, 16:37

Różnią się procesorami H7 ma BCM ARM ,H9 HiSi ARM. Jak chcesz używać tunera do KODI ,Netflix ,Stalker Portal,wypasionych skinów,to raczej H9. Jak box tylko do sharingu to raczej H7.
Pro publico bono


Autor tematu
polsky166
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 47
Rejestracja: 05 kwie 2020, 11:33
Been thanked: 1 time

Re: h7s czy h9 zegmma?

Post autor: polsky166 » 11 kwie 2020, 17:36

Raczej to 2
A co się rozchodzi z tym przełączaniem? W h7s bez problemu przełącza kanały?

Awatar użytkownika

tomek6680
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 4671
Rejestracja: 04 lut 2010, 23:19
Has thanked: 16 times
Been thanked: 26 times
Płeć:

Re: h7s czy h9 zegmma?

Post autor: tomek6680 » 11 kwie 2020, 18:47

Przyjrzyj się ,przy przełączaniu kanałów
https://www.youtube.com/watch?v=15X3L-eV99Y
Pro publico bono


Autor tematu
polsky166
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 47
Rejestracja: 05 kwie 2020, 11:33
Been thanked: 1 time

Re: h7s czy h9 zegmma?

Post autor: polsky166 » 11 kwie 2020, 21:30

tomek6680 pisze:
11 kwie 2020, 18:47
Przyjrzyj się ,przy przełączaniu kanałów
https://www.youtube.com/watch?v=15X3L-eV99Y
Oki a jak to wyglada w h7s?

Jest taki pokaz slajdow za każdym razem jak się kanał przełączy tego nie mam w arivie 250 combo

Awatar użytkownika

tomek6680
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 4671
Rejestracja: 04 lut 2010, 23:19
Has thanked: 16 times
Been thanked: 26 times
Płeć:

Re: h7s czy h9 zegmma?

Post autor: tomek6680 » 11 kwie 2020, 22:29

H7 nie ma "pokazu slajdów" .
Pro publico bono


Autor tematu
polsky166
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 47
Rejestracja: 05 kwie 2020, 11:33
Been thanked: 1 time

Re: h7s czy h9 zegmma?

Post autor: polsky166 » 11 kwie 2020, 23:02

tomek6680 pisze:
11 kwie 2020, 22:29
H7 nie ma "pokazu slajdów" .

To jednak chyba h7 kupię
A czym to jest spowodowane ten pokaz slajdów?

H7s jest nowszy? Ale nie szkodzi że procesor jest gorszy i 2 razy mniej pamięci?


Autor tematu
polsky166
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 47
Rejestracja: 05 kwie 2020, 11:33
Been thanked: 1 time

Re: h7s czy h9 zegmma?

Post autor: polsky166 » 13 kwie 2020, 16:36

odswiezam Panowie bo chce juz zamawiac :D

Awatar użytkownika

DawidB
..::Moderator::..
..::Moderator::..
Posty: 363
Rejestracja: 28 mar 2019, 14:52
Has thanked: 1 time
Płeć:

Re: h7s czy h9 zegmma?

Post autor: DawidB » 13 kwie 2020, 17:31

tomek6680 pisze:
11 kwie 2020, 16:37
Różnią się procesorami H7 ma BCM ARM ,H9 HiSi ARM. Jak chcesz używać tunera do KODI ,Netflix ,Stalker Portal,wypasionych skinów,to raczej H9. Jak box tylko do sharingu to raczej H7.

To NETFLIX działa na H9.S ?
Jakaś wtyczka?
Sama wiedza nie wystarczy, trzeba jeszcze umieć ją stosować.Johann Wolfgang Goethe

Awatar użytkownika

tomek6680
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 4671
Rejestracja: 04 lut 2010, 23:19
Has thanked: 16 times
Been thanked: 26 times
Płeć:

Re: h7s czy h9 zegmma?

Post autor: tomek6680 » 13 kwie 2020, 17:48

polsky166 pisze:
11 kwie 2020, 23:02
tomek6680 pisze:
11 kwie 2020, 22:29
H7 nie ma "pokazu slajdów" .

To jednak chyba h7 kupię
A czym to jest spowodowane ten pokaz slajdów?

H7s jest nowszy? Ale nie szkodzi że procesor jest gorszy i 2 razy mniej pamięci?

H7 nie jest nowszy od H9,po prostu te dwa tunery mają procesory inne a do nich sterowniki .
Pro publico bono

Awatar użytkownika

tomek6680
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 4671
Rejestracja: 04 lut 2010, 23:19
Has thanked: 16 times
Been thanked: 26 times
Płeć:

Re: h7s czy h9 zegmma?

Post autor: tomek6680 » 13 kwie 2020, 17:49

DawidB pisze:
13 kwie 2020, 17:31
tomek6680 pisze:
11 kwie 2020, 16:37
Różnią się procesorami H7 ma BCM ARM ,H9 HiSi ARM. Jak chcesz używać tunera do KODI ,Netflix ,Stalker Portal,wypasionych skinów,to raczej H9. Jak box tylko do sharingu to raczej H7.

To NETFLIX działa na H9.S ?
Jakaś wtyczka?

Netflix działa w najnowszym KODI 18.5/6
Pro publico bono

Awatar użytkownika

DawidB
..::Moderator::..
..::Moderator::..
Posty: 363
Rejestracja: 28 mar 2019, 14:52
Has thanked: 1 time
Płeć:

Re: h7s czy h9 zegmma?

Post autor: DawidB » 13 kwie 2020, 17:56

tomek6680 pisze:
13 kwie 2020, 17:49
DawidB pisze:
13 kwie 2020, 17:31
tomek6680 pisze:
11 kwie 2020, 16:37
Różnią się procesorami H7 ma BCM ARM ,H9 HiSi ARM. Jak chcesz używać tunera do KODI ,Netflix ,Stalker Portal,wypasionych skinów,to raczej H9. Jak box tylko do sharingu to raczej H7.

To NETFLIX działa na H9.S ?
Jakaś wtyczka? 

Netflix działa w najnowszym KODI 18.5/6 

Aha ok, rozumiem.
Myślałem, że to jakiś osobny plugin.
Dzięki :ok2:
 
Sama wiedza nie wystarczy, trzeba jeszcze umieć ją stosować.Johann Wolfgang Goethe


Autor tematu
polsky166
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 47
Rejestracja: 05 kwie 2020, 11:33
Been thanked: 1 time

Re: h7s czy h9 zegmma?

Post autor: polsky166 » 13 kwie 2020, 20:43

tomek6680 pisze:
13 kwie 2020, 17:48
polsky166 pisze:
11 kwie 2020, 23:02
tomek6680 pisze:
11 kwie 2020, 22:29
H7 nie ma "pokazu slajdów" .

To jednak chyba h7 kupię
A czym to jest spowodowane ten pokaz slajdów?

H7s jest nowszy? Ale nie szkodzi że procesor jest gorszy i 2 razy mniej pamięci?

H7 nie jest nowszy od H9,po prostu te dwa tunery mają procesory inne a do nich sterowniki .
Ale jak mam dołożyć 100zl to wolę h7 kupić bo mówisz że na h9 jest to spowolnienie po przelaczaniu to pewnie wkurza strasznie na arivie mi wszystko elegancko dziala wiec nie toleruje czegos takiego w tunerze za 500zl
Wifi mi nie jest potrzebne bo mam kabel
A z wtyczek i to nie korzystam mam je w tv

Awatar użytkownika

darkovand
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 18
Rejestracja: 29 mar 2019, 19:06
Been thanked: 1 time

Re: h7s czy h9 zegmma?

Post autor: darkovand » 14 kwie 2020, 16:26

Ja mam H92S i jestem zadowolony :zab: :super2:


emstar3000
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 9
Rejestracja: 15 kwie 2020, 15:39
Płeć:

Re: h7s czy h9 zegmma?

Post autor: emstar3000 » 17 kwie 2020, 22:40

Cześć,

Pisząc zadowolony rozumiesz że nie kleci czy Ci to nie przeszkadza ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Dział dla początkujących”