Freesat V7S HD - Dodanie kanału w DB-Editor

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika

Autor tematu
lapka666
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 55
Rejestracja: 31 sty 2020, 21:56
Lokalizacja: Koszalin
Has thanked: 6 times
Płeć:

Freesat V7S HD - Dodanie kanału w DB-Editor

Post autor: lapka666 » 06 lut 2020, 08:24

Cześć,

potrzebuję informacji jak dodać kanał w DB-Editor.

Sprawa wygląda tak...
Mam dwie listy kanałów z neta i chcę z jednej przenieść "BBC Brit" a z drugiej jakiś inny kanał na swoją listę.

Próbowałem tworzyć nowe AP i dodawać identyczne częstotliwości jak w plikach z netu ale nie działa. Widać w formie tekstowej w menu na dole co aktualnie leci ale nie ma głosu i obrazu i kanał jest zakodowany.

Gdy wczytam listy z netu to kanały działają. Gdy je przepisze na swoją to już nie. Co robię źle?

To samo pytanie mam gdy usunę przypadkiem u siebie kanał to jak go dodać z powrotem mając full listę wygenerowaną na starcie ze wszystkimi kanałami.

Awatar użytkownika

JAKITAKI
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 20853
Rejestracja: 14 lip 2007, 18:57
Has thanked: 6 times
Been thanked: 21 times

Re: Freesat V7S HD - Dodanie kanału w DB-Editor

Post autor: JAKITAKI » 06 lut 2020, 10:25

lapka666 pisze:
06 lut 2020, 08:24
Cześć,

potrzebuję informacji jak dodać kanał w DB-Editor.

Sprawa wygląda tak...
Mam dwie listy kanałów z neta i chcę z jednej przenieść "BBC Brit" a z drugiej jakiś inny kanał na swoją listę.

Próbowałem tworzyć nowe AP i dodawać identyczne częstotliwości jak w plikach z netu ale nie działa. Widać w formie tekstowej w menu na dole co aktualnie leci ale nie ma głosu i obrazu i kanał jest zakodowany.

Gdy wczytam listy z netu to kanały działają. Gdy je przepisze na swoją to już nie. Co robię źle?

To samo pytanie mam gdy usunę przypadkiem u siebie kanał to jak go dodać z powrotem mając full listę wygenerowaną na starcie ze wszystkimi kanałami.

Aby dodać kanał/ły ,których obecnie nie masz w liście nie potrzebne ci wzorowanie się na innej liście i wpisywanie go ręcznie w edytorze.
Po prostu jeśli tę swoja listę masz wgrana do tunera ,zrób na niej pełne skanowanie sat.
Zgraj listę . otwórz ja w edytorze ,znajdź interesujące cię kanały i dodaj do wybranych FAV
BBC Brit będzie na tp. 12475.00

To jest najlepszy sposób , bo skanowana lista zawiera wszystkie poprawne wpisy jakie dany kanał powinien posiadać
Lepszy JAKITAKI jak NIJAKI

Awatar użytkownika

Autor tematu
lapka666
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 55
Rejestracja: 31 sty 2020, 21:56
Lokalizacja: Koszalin
Has thanked: 6 times
Płeć:

Re: Freesat V7S HD - Dodanie kanału w DB-Editor

Post autor: lapka666 » 06 lut 2020, 10:45

To źle robiłem kasując kanały i zostawiając tylko wybrane? Nie powinienem ich kasować tylko stworzyć po prostu "Ulubione" i tam dodać wybrane?

Mógłbym Cię prosić trochę jaśniej?  :witaj:

PS
Mam wybrany HotBird i w pełnej liście nie mam właśnie BBC Brit   :nie::}:

Awatar użytkownika

JAKITAKI
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 20853
Rejestracja: 14 lip 2007, 18:57
Has thanked: 6 times
Been thanked: 21 times

Re: Freesat V7S HD - Dodanie kanału w DB-Editor

Post autor: JAKITAKI » 06 lut 2020, 10:46

lapka666 pisze:
06 lut 2020, 10:45
To źle robiłem kasując kanały i zostawiając tylko wybrane? Nie powinienem ich kasować tylko stworzyć po prostu "Ulubione" i tam dodać wybrane?

Mógłbym Cię prosić trochę jaśniej?  :witaj:

PS
Mam wybrany HotBird i w pełnej liście nie mam właśnie BBC Brit   :nie::}:

zgraj listę i podrzuć mi ,sprawdzę
 
Lepszy JAKITAKI jak NIJAKI

Awatar użytkownika

Autor tematu
lapka666
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 55
Rejestracja: 31 sty 2020, 21:56
Lokalizacja: Koszalin
Has thanked: 6 times
Płeć:

Re: Freesat V7S HD - Dodanie kanału w DB-Editor

Post autor: lapka666 » 06 lut 2020, 10:48

Dziękuję. Tak zrobię. Wyślę Ci ok 17-18tej jak skończę pracę.

Awatar użytkownika

artcore23
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 8
Rejestracja: 04 cze 2014, 14:22

Re: Freesat V7S HD - Dodanie kanału w DB-Editor

Post autor: artcore23 » 22 maja 2020, 21:39

Od razu zaznaczę, że dekoder mam od dzisiaj. 
Jak zrzucić listę z dekoder na pena a później ją poukładać w DB edit?
Próbowałem w ten sposób że pena podłączyłem do usb z przodu i w ustawieniach zrobiłem zrzut na pendriva.Powstał plik bin ale db edit go nie umie otworzyć.

Awatar użytkownika

papuga
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 52
Rejestracja: 06 lip 2019, 08:59
Been thanked: 2 times

Re: Freesat V7S HD - Dodanie kanału w DB-Editor

Post autor: papuga » 22 maja 2020, 21:54

DB Edit  czy  DB Editor ?
tu znajdziesz najnowszą wersję.
https://www.freesat.cn/forum/viewtopic.php?t=10965

Awatar użytkownika

artcore23
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 8
Rejestracja: 04 cze 2014, 14:22

Re: Freesat V7S HD - Dodanie kanału w DB-Editor

Post autor: artcore23 » 23 maja 2020, 10:59

Pobrałem i nic to nie zmienia.
Program nie widział pliku.Zmieniłem na userDB file bin, wybrałem v7shd i w tabeli pojawia się ALL SERVICES SATELLITE INFORMATION ale po zaznaczeniu nie pokazują się żadne informacje.Nazwa pliku na pendrivie to GTMedia_V7S_V4.2.46.414.
Jak pobrałem listę z sieci z 2019 jako test to bez problemu pokazały się programy z HB z transponderami.

Awatar użytkownika

JAKITAKI
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 20853
Rejestracja: 14 lip 2007, 18:57
Has thanked: 6 times
Been thanked: 21 times

Re: Freesat V7S HD - Dodanie kanału w DB-Editor

Post autor: JAKITAKI » 23 maja 2020, 12:03

artcore23 pisze:
23 maja 2020, 10:59
Pobrałem i nic to nie zmienia.
Program nie widział pliku.Zmieniłem na userDB file bin, wybrałem v7shd i w tabeli pojawia się ALL SERVICES SATELLITE INFORMATION ale po zaznaczeniu nie pokazują się żadne informacje.Nazwa pliku na pendrivie to GTMedia_V7S_V4.2.46.414.
Jak pobrałem listę z sieci z 2019 jako test to bez problemu pokazały się programy z HB z transponderami.

po nazwie pliku który zgrałeś z tunera wnioskuję ,że zgrałeś nie listę a oprogramowanie

nazwa zganej listy powinna wygladac mniej więcej tak ::: freesat_v7SHD_db
Lepszy JAKITAKI jak NIJAKI

Awatar użytkownika

artcore23
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 8
Rejestracja: 04 cze 2014, 14:22

Re: Freesat V7S HD - Dodanie kanału w DB-Editor

Post autor: artcore23 » 24 maja 2020, 21:36

Ok tylko co robię źle??? A może trzeba pena podłączyć do usb z tyłu? Tak jak przy wgrywaniu listy?

Awatar użytkownika

JAKITAKI
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 20853
Rejestracja: 14 lip 2007, 18:57
Has thanked: 6 times
Been thanked: 21 times

Re: Freesat V7S HD - Dodanie kanału w DB-Editor

Post autor: JAKITAKI » 24 maja 2020, 22:03

artcore23 pisze:
24 maja 2020, 21:36
Ok tylko co robię źle??? A może trzeba pena podłączyć do usb z tyłu? Tak jak przy wgrywaniu listy?

obojętnie czy dasz z przodu ,czy z tyłu ,ważne jest abyś wybrał odpowiednią funkcje zgrywania listy
Lepszy JAKITAKI jak NIJAKI

ODPOWIEDZ

Wróć do „Dział dla początkujących”